Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ucieczka do ciszy i spokoju (bez pośpiechu)
Zacznę jak zawsze. Umieszczam na forum zdjęcie po raz pierwszy ... :-)
No tak, nie każdy ma słoneczne wakacje. Czasami deszcz też musi spaść.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/08/2768348140_69eb39b1ff_o-1.jpg
źródło (http://www.flickr.com/photos/mareknim/2768348140/)
bloker22
16-08-2008, 20:38
Mnie się podoba
indepedente
16-08-2008, 20:51
jak ty to zrobiłeś na żywo to oddaje czi cześć...
No jak nie na żywo jak na żywo. Generalnie to tylko kontrast jest podciągnięty bo oryginalnie to wszystko było tak szare, że się w 2.5 EV mieściło.
legionize
16-08-2008, 21:01
bomba
Bartek-Kacper
16-08-2008, 21:18
Dokładnie. Bomba !!
Krzywo.
Ale ***** daje.
Kadr niesamowity.
Mateoosh
16-08-2008, 21:47
super wypatrzone co daje super zdjecie
:shock:
Geba na ziemi, jezor rozwiniety... => 5*
Powiem Ci szczerze, ze jest to najlepsze zdjęcie jakie widzialem na forum od długiego czasu. Gratulacje!
Powiem Ci szczerze, ze jest to najlepsze zdjęcie jakie widzialem na forum od długiego czasu. Gratulacje!
Nic dodać nic ująć.
kronos28
16-08-2008, 22:10
b. dobre - porywający widok ;)
Grzegorka
16-08-2008, 22:20
to ja za poprzednikami dołączę do grona ofiarodawców i wrzucę *****
Super! Pstryknąć i uciekać ile sił w nogach ;)
adam1277
16-08-2008, 22:48
qurczę ale pojechałeś.REWELACAJA!!!!!
Nie mam pytań - jest świetnie.
Znalazłeś się w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie i jak widać na focie wykorzystałeś to w 100%, co tu więcej pisać, niesamowita fota :-D
Pozdrawiam Marek.
Sprytne ;)
Mozna poplywac, polatac...
sprocket
17-08-2008, 01:52
Ja mysle ze autorowi zdjecia udalo sie pokazac ten "Deszcz" choc domyslam sie ze nie jest to takie latwe ale to widac.
Za przedmówcami, super wypatrzone. Gratulacje.
Wszystkim dziękuję za komentarze i różne wyrazy, ale to taka wakacyjna fotka. Niektórzy mają więcej szczęścia z pogodą i nasmarowani filtrami smażą się na słońcu.
Ja miałem innego farta :-).
mariusz_777
17-08-2008, 11:06
Dla mnie rewelacja:D, super zdjęcie. GRATULUJE:D
Nie mam pytań...
Super!
Gratulacje dla autora zdjęcia
Pozdrawiam!
agawytka
17-08-2008, 11:51
fantastczne!
Wszystkim dziękuję za komentarze i różne wyrazy, ale to taka wakacyjna fotka. Niektórzy mają więcej szczęścia z pogodą i nasmarowani filtrami smażą się na słońcu.
Ja miałem innego farta :-).
bdb,więc skromność nie przystoi
pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję :-D
Świetne zdjęcie... dwa mocne obiekty w dwóch mocnych punktach... wcale nie jest krzywo - złudzenie optyczne... szkoda tylko mało dramatycznego nieba (nie miałes na to wpływu) i tego, że trąba nie dotknęła do końca morza... statek rzeczywiście wygląda jakby uciekał, a szkoda... no i szaro - tak jak napisałeś... podział na 2/3 - akurat mi się nie podoba - panorama ? (<- morze zbyt spokojne <- fajnie, że widać deszcz - skupiłbym się na środku kadru) ...
reasumując to wszystko - nikt nie napisał nic na temat technicznych walorów zdjęcia - ja napiszę jeszcze raz -> świetne zdjęcie... sam chciałbym takie robić :D gratulacje
Jakub Klimczak
17-08-2008, 12:51
Rewelacyjne ujęcie.
Świetne zdjęcie, robi wrażenie.
Mnie też bardzo się podoba
Pozdrawiam
ChollaYi
18-08-2008, 15:34
Jako żeglarz powiem, że nie chciałbym zobaczyć takiego widoku z morza... ale jako pstrykacz - gratuluję uchwyconego momentu!
Kordian d70
18-08-2008, 23:01
widzialem na plfoto - zdjecie dnia
extra
Świetna fotka, a lejki można było obserwować dzień po sierpniowym sztormie w okolicach Jastrzębiej Góry/Władysławowa.
borregaard
19-08-2008, 07:32
Świetny moment,gratulacje.
Widziałem w ostatnim okresie dwie takie piszczałki i na chwilę przed takim spektaklem przyjmowało to podobny,zielonkawy odcień...dziwne..:-D
Pzdr
Andrzej
Na plfoto w liście top można wybrać kategorię "liczba wyświetleń". Najbardziej mnie dziwi, że ta fotka była częściej oglądana niż wiele wspaniałych fotek pięknych dziewczyn. Normalnie są tam tylko dziewczyny. Chyba rośnie popularność meteorologi ;-) bo nie znajduję innego wytłumaczenia. Chyba, że sam naklikałem jak sprawdzałem co się zmieniło ;-) .
Nie powiem, zdjęcie dnia to jak dla mnie super wyróżnienie.
<| MICHAŁ |>
19-08-2008, 10:21
absolutnie.... pod kazdym wzgledem
co by tu duzo pisac..... chyba konkurs na zdjecie 2008 roku w kategorii krajobraz zostal wlasnie rozstrzygniety. niewiadoma pozostaja jedynie pozycje 2 i 3 :mrgreen:
"Widziałem w ostatnim okresie dwie takie piszczałki i na chwilę przed takim spektaklem przyjmowało to podobny,zielonkawy odcień...dziwne.."
Lejek wciaga najkrotsze fale (niebieski) i cale widmo przesuwa sie wtedy w kierunku czerwieni.
borregaard
19-08-2008, 21:27
Wiedziałem ,że ktoś to ,w końcu,rzeczowo,profesjonalnie,naukowo...wyjaśni. ..:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
"Wiedziałem ,że ktoś to ,w końcu,rzeczowo,profesjonalnie,naukowo...wyjaśni. .."
I slusznie, przy takiej pracy inaczej nie przystoi. Dobry jestes w te klocki ;) (jasnowidzenie)
No a to zdjęcie jest według mnie naprawdę bardzo, bardzo dobre. Ma dramat, prostą ale mocną kompozycję, piękne kolory. Świetne zdjęcie.
december
20-08-2008, 09:27
przyłączam się do pochwał, nic dodać, nic ująć.
piekne! kolorystyka mi sie baardzo podoba!