Zobacz pełną wersję : D70 Nowy firmware i problem
Witajcie,
Zrobiłem upgrade firmware D70 z wersji 1.02 do 2.00, zgodnie z instrukcjami Nikona.
Upgrade obydwu części powiodło się, miałem Done na wyświetlaczach w obu wypadkach.
Po dokonaniu upgrade: nie widać nic na tylnym wyświetlaczu, aparat nie mruga zieloną diodą przy włożeniu karty, nie pokazuje ilości zdjęć, nie zapisuje zdjęć na karcie.
Górny wyświetlacz i wyświetlacz w wizjerze działają poprawnie, AF, migawka i cała reszta również.
Any ideas? Czy można gdzieś w Krakowie oddać do serwisu? Jaki mógłby być koszt?
Spróbuj ponowinie wgrac firmware, może się poprawi, spróbuj też z inna karta pamieci.
> Spróbuj ponowinie wgrac firmware
Nie poleci.Nie mam dostepu do menu..
> spróbuj też z inna karta pamieci.
Od karty Lexara 2G po kartę Nikona 8M nic.
Mam tez gdzies Microdrive, ale watpie zeby to cos dalo.. :)
> zrób może reset aparatu
Ani soft ani hard nic nie daje.
Wyjme jeszcze baterie na caly dzien, ae czarno to widze..
No niestety . Dead in the water.
Gdzie w Krakowie serwis w ktorym wgraja firmware do aparatu w ktorym firmware nie dziala? :)
Ja bym jeszcze poprosił kogoś z identyczną lustrzanką, żeby zapisał kolejność naciskania przycisków, tak aby później "w ciemno" zrobić upgrade, teoretycznie, przy zachowaniu odpowiedniej staranności powinno sie udać.
arturkrz
19-08-2008, 13:47
Jest pewien problem, bo u mnie po naciśnięciu MENU otwiera się ostatnie MENU, ale przyjmijmy, że po restarcie otwiera się "na samej górze".
1. MENU
2. 3 razu do dołu
3. 1 w prawo
4. 4 razy do dołu
5. ENTER
i jesteś w menu firware ver.
Czy o to chodziło?
Właśnie przeczytałem, że autor mieszka w Krakowie (chyba, że to NeXuS ma ten aparat).
Nie, źle się wyraziłem na piśmie :-) to była tylko moja propozycja, ale może się Twój opis przyda.
A ja tak OT - czy dizel to Dizel z prf i precla? :)
> A ja tak OT - czy dizel to Dizel z prf i precla?
Tenżem jest :)
> Ja bym jeszcze poprosił kogoś z identyczną lustrzanką, żeby zapisał kolejność naciskania przycisków,
> tak aby później "w ciemno" zrobić upgrade, teoretycznie, przy zachowaniu odpowiedniej staranności powinno sie udać.
Nie poleci, niestety. Ech, przyjdzie mi następnego kupić.. :)
> A ja tak OT - czy dizel to Dizel z prf i precla?
Tenżem jest :)
To się czasem poudzielaj tutaj, bo fajnie piszesz, a do tego niegłupio ;-)