Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tutor do Nikona D50 i innych aparatow

Tok'Ra
28-05-2006, 21:56
Hi!

Przymierzam sie do zakupienia D50 wiec by nie kupowac w ciemno, szukam wszelkich ciekawych informacji na jego temat.
Trafilem na ladnie teoretycznie zrobiony tutorial obslugi tego aparatu
Digitutor (http://www.nikondigitutor.com/eng/d50/index.shtml)
ale nie wiedziec czemu, strasznie mi sie tnie ten filmik we flashu i dzwiek nawet nie dolatuje.

Stad pytanie, czy znany jest jakis sposob, jak sciagnac to do obejrzenia offline?
Program typu Save Flash zrzuca tylko samo menu. Zrzut do filmu avi w locie tez jest bez sensu, bo przeciez film sie tnie co chwila i film wychodzi tak samo zle.
Czy ktos zna jakis teleport do tego "dziela", by moc to obejrzec komfortowo?

szymony
28-05-2006, 23:22
Czas chyba pomyśleć o lepszejszym połączenu z netem, a nie szukać cudownego teleportu :wink:
U mnie to biega bez większych problemów, transferu też nie mam oszałamiającego.

popetelony
03-06-2006, 01:41
Witam!
A jakiż Krzysiaczku ty masz transfer że się nie tnie? U mnie przy 512 - nie do obejrzenia :( Co prawda nie próbowałem wyłaczać Kasperskiego... Bo późno już i idę lulu. :) Ale może tak trzeba zrobić...
Pozdro all

szymony
03-06-2006, 11:10
Witam!
A jakiż Krzysiaczku ty masz transfer że się nie tnie? U mnie przy 512 - nie do obejrzenia :( Co prawda nie próbowałem wyłaczać Kasperskiego... Bo późno już i idę lulu. :) Ale może tak trzeba zrobić...
Pozdro all

Hmmm to teoretycznie mamy tyle samo. Ostatnio biegało, teraz nie sprawdzałem.

JHollow
03-06-2006, 13:49
Prawde mówiac mi tez sie tnie .... yhhh a tutour D70 juz nie :)

aries.mehehe
03-06-2006, 18:25
Na 256kbps się tnie, a włączenie pauzy niestety przerywa download i nie da się ściągnąć całości do tempa i odtworzyć... :?

szymony
03-06-2006, 23:19
No i przechwaliłem :(
Z czystej ciekawości odpaliłem dziś "Quick start" i porażka. Wizja jeszcze jakoś leci, ale fonia nie do rozszyfrowania.

sjm
03-06-2006, 23:49
Po obejrzeniu zajrzyj sobie do temporary internet files i skopiuj ten digitutek do jakiegoś swojego katalogu .Nie powinno się ciąć.

Tok'Ra
02-07-2006, 13:25
Niestety, to jest zbyt zlosliwie zrobione, by mozna bylo wykorzystac tempy. Jedyny sposob to jakies cache-owanie, i nagranie calosci do avi-ka, ale czy wysilek ten jest az tak wart wysilku walki z firma Nikon?;-) Nie dzialaja tez roznego rodzaju teleporty do stron i teleporty do flasha- mysle, ze taki byl cel realizacji technicznej tego projektu. Pomysl na zaprezentowanie aparatu fajny, ale jak zwykle przy przegieciu z zabezpieczeniami przed copy copy popsuty.

Paweł
11-07-2006, 09:42
to nikon ma słabe łącze a nie My :(

tumiwisizm
11-07-2006, 10:35
nie wiem o co wam chodzi ...
pieknie chodzi.
no ale ja mam neo 2 8)
ps - jak sie komus tnie to juz nie wina lacza .. bo to sie laduje cale na dysk, i dopiero z niego odpala ..
moze ramu za malo ..

martin75
11-07-2006, 12:01
ja mam łącze takie na 3x neo2 i tnie mi się :(