Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] z Gubałówki
z wczorajszego poranka..pozdrowienia z Zakopanego
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img176.imageshack.us/img176/8514/giewontforumla2.jpg)
<| MICHAŁ |>
14-08-2008, 10:07
bardzo ladnie - idealnie do mnie trafia!
kolory zejabiaszcze, kadr bardzo dobry. Dobry moment zlapales.
agawytka
14-08-2008, 10:10
fantastyczne kolory, czuje sie poranny wietrzyk :)
kapitalne, czuję świeżość poranka :)
ja bym tyko przyciął minimalnie to prawie czarne niebo... i wstawił jeszcze większe zdjęcie!! :)
no rewelacja;-)z ilu zdjęć składane?
POZDRAWIAM
Od chwili, gdy zobaczyłem to zdjęcie, poznałem uczucie zazdrości :) Gratuluje fotki a jeszcze bardziej pobytu w danym miejscu i czasie.
Poranna świeżość :) bardzo ładnie :)
Świetna panorama, ładne kolory.
luzaczek82
14-08-2008, 15:07
Ładnie i gratuluje udanego zdjęcia!stałem tam dokładnie z 4 dni temu ale nie o tej porze!miałem lenia i nie wstałem :)pozdro
Pięknie panie, pięknie. Jakim to szkłem?
dzieki za komentarze..bardzo sie ciesze ze sie podoba
robione nikkorem 18-70, 9 pionowych kadrów
pozdrawiam
dzieki za komentarze..bardzo sie ciesze ze sie podoba
robione nikkorem 18-70, 9 pionowych kadrów
pozdrawiam
No i ten wątek powinno się przekleić dla potomnych - że jednak kitem i d50 da się zrobić piękne zdjęcie. I jak mi ktoś jeszcze raz wystawi gniotka i będzie się tłumaczył, że "gdybym miał lepsze szkło, lepsze body...".
Świetne.
I tak ode mnie na zachętę *****
<| MICHAŁ |>
14-08-2008, 16:45
No i ten wątek powinno się przekleić dla potomnych
i na wstepie napisac, ze nie wazne czym sie robi, tylko jak i kto stoi od strony wizjera....
z dedykacja dla sprzętoholikow (kupa sprzętu nic talentu) :mrgreen:
Marcin Stawiarz
14-08-2008, 17:58
przyjemny widoczek.
Piotr_ek
14-08-2008, 18:00
Nice !
Ładnie mięciutko. Słonko daje trochę po oczach ale da się wytrzymać. Dobra obróbka.
Bardzo ładna fotka świeża , delikatna i nieprzesadzona obróbka .
adam1277
14-08-2008, 19:54
Qurczę teraz widzę że zdjęcia napoawdę bardzo ładne.Rano jak je widziałem na laptopie nie zrobiło na mnie wrażenia.A teraz jak patrzę w domu na lcd zupełnie co innego.Swietne!
Zdjęcie jest super ale przypomniałeś mi że mam tam ponad 700 km po naszych cudnych drogach.
Jeszcze bym tylko jedną rzecz zrobił: do druku i na ścianę
No i ten wątek powinno się przekleić dla potomnych - że jednak kitem i d50 da się zrobić piękne zdjęcie. I jak mi ktoś jeszcze raz wystawi gniotka i będzie się tłumaczył, że "gdybym miał lepsze szkło, lepsze body...".
Świetne.
I tak ode mnie na zachętę *****
"gdybym miał lepsze szkło, lepsze body..." Zależy jaką filozofią podchodzi się do fotografii. Można być purystą i uważać, że obróbka zdjęcia kończy się w momencie zamknięcia migawki - i to jest wg mnie sztuka na najwyższym poziomie. Wtedy można powiedzieć, że sprzęt ogranicza...
Można kiepski kard tak przerobić, że będzie powalać na kolana... Wtedy można mieć obiektyw z plastiku, ale PS trzeba mieć na wysokim poziomie... Pytanie czy to jeszcze fotografia, czy już grafika komputerowa.
A tak poza tym... Fotka przednia. Podoba mi się bardzo.
Piotr_ek
14-08-2008, 20:24
A teraz jak patrzę w domu na lcd zupełnie co innego.
To jeszcze dorwij jakiegoś niewypalonego CRT i zobaczysz ile znaczy monitor. LCDki głównie podbijają EV o parę stopni. Długo się męczyłem ze swoim żeby obraz na nim wyglądał tak jak wyglądać powinien :)
jeszcze raz dzieki za komentarze..jestem w zakopanem i fotke obrabialem na laptopie siostry;) wiec tym bardziej sie ciesze ze efekt koncowy wyglada dobrze. naprawde bardzo przyjemnie czyta sie takie komentarze;)
<...>
Można kiepski kard tak przerobić, że będzie powalać na kolana... Wtedy można mieć obiektyw z plastiku, ale PS trzeba mieć na wysokim poziomie... Pytanie czy to jeszcze fotografia, czy już grafika komputerowa.
<...>
Nie zaczynaj dyskusji starej jak świat bo delikatnie rzecz ujmując bajdurzysz. Albo mówiąc prosto z mostu - pitolisz jak potłuczony. Co do cudownych właściwości PSa to ja choć magikiem nie jestem, ale zdjęcia od jakiś kilku lat nim obrabiam wiem jedno: z gówna bata nie ukręcisz. A jak znasz profesjonalnego grafika, który twierdzi inaczej to proszę o namiary.
mam D80 i jest to mój pierwsz "porfesional". Będąc na Skrzycznem (nie wiem jak to się odmienia- Beskid Śląski Skrzyczne 1257 m.n.p.m.) spotkałem Pana z NIKOSIEM F90. Trochę się tym pobawiłem .... przerobić kiepski kadr ????
Mateoosh
15-08-2008, 01:45
super wyczajone
Podoba mi się. Gratuluje odpoczynku.
pozdrawiam
mariusz_777
19-08-2008, 13:41
Podoba się i to bardzo:)
pozdrawiam
Jak widać nawet "oklepane" miejsca da się fajnie pokazać:)
podoba się!
pozdrawiam!
december
20-08-2008, 09:39
podoba się i dobrze złożone.