Zobacz pełną wersję : d700 - zywotnosc baterii
na prawie pierwszej baterii zrobilem jakies 900 zdjec (jpg) i mam jeszcze 17%.
w porownaniu z d200... nawet nie ma co porownywac.
jak tam u was?
na prawie pierwszej baterii zrobilem jakies 900 zdjec (jpg) i mam jeszcze 17%.
w porownaniu z d200... nawet nie ma co porownywac.
jak tam u was?
No jakoś tak podobnie :)
870 sztuk (Raw + Jpg Fine)i 2% wolne... zdecydowanie lepiej niż moje ex D200. Dużo zabawy z LCD, oraz tym nowym żyroskopem a la F16 Jastrząb ;) Jestem pod wrażeniem. :)
spiritwood
14-08-2008, 18:22
Ja bardzo mało używam wyświetlacza przy robieniu zdjęć, a i w menu nieczęsto grzebię, jak już puszkę ustawię pod siebie. Od naładowania do śmierci baterii 1274 zdjęcia. Zważywszy na fakt, że przy takim samym sposobie użytkowania w D200 nie wychodziłem ponad 500 - wynik uznaję za rewelacyjny.
wlasnie skonczylem baterie po jakis 20 dniach :D (no niestety nie mam tyle czasu na foty ile bym chcial)
wiec zrobilem jakies 1080 zdjec, duzo jpg, paredziesiat raw, kupa wyswietlacza (trzeba sie pobawic nowa zabawka), ponad 100 zdjec na czasach 20-30s.
z d200 nie ma co porownywac nawet. grip wydaje mi sie coraz bardziej bezuzyteczny w chwilowych warunkach.
poza faktem ze lr nie rozpoznaje nefow, a mi sie nie chce grzebac z plikach, stwierdzilem ze wmwiekszosci przypadkow jpg jest zupelnie wystarczajacy (nie zrobilem jeszcze zdejcia gdzie bym powiedzial: uuuuu szkoda ze nie zrobilem nefa)
troche odbieglem od zycia ba(k)terii ale to tylko dla tego ze nadal jestem zaskoczony moja radoscia z d700 :)
...lr nie rozpoznaje nefow, a mi sie nie chce grzebac z plikach, stwierdzilem ze wmwiekszosci przypadkow jpg jest zupelnie wystarczajacy (nie zrobilem jeszcze zdejcia gdzie bym powiedzial: uuuuu szkoda ze nie zrobilem nefa)
troche odbieglem od zycia ba(k)terii ale to tylko dla tego ze nadal jestem zaskoczony moja radoscia z d700 :)
...w sumie robimy OT :), ale zgadzam się: JPG z desiedemset (ostrość, a przede wszystkim WB) jest wypasiony, i też rzadziej bawię się z nefami (btw LR 2 czyta już nefy z D700)..
Pozdrawiam
sigmund