Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pechowiec - [Nemeth]
Witam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img185.imageshack.us/img185/7346/dsc3972jh9.jpg)
pozdr.
Piotr_ek
13-08-2008, 02:08
nie podoba mi się
nic na tym zdjęciu nie widzę
w ogóle gniot
pewnie morze się zbuntowało
autor wie o co mi chodzi
:)
A ja wiem, co autor miał na myśli, nadając fotografii tytuł "Pechowiec".
MZ jest ok, ale może ciut więcej kontrastu i bardziej wyeksponować tytułowego pechowca.
borregaard
13-08-2008, 06:38
Chmura jest ładna.....:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
..nie mogłeś znależć "czystego" kadru nie wycinając drzewa....:mrgreen:
A ja wiem, co autor miał na myśli, nadając fotografii tytuł "Pechowiec".
Jak do tego doszedłeś...Holmesie..? :mrgreen:
no miał pecha ... 5,5;-)
pozdrawiam
Nie bardzo. Nie zapanowałeś nad liniami w kadrze.
Piotr_ek
13-08-2008, 11:27
no zależy co kto lubi...
ja tam lubię pogięte, a po co poprawiać po obiektywie...
Nie wiem czy nie lepiej byłoby albo zostawić wszystkie drzewa nieprzycięte, albo tak kadrować, żeby uciąć jeszcze to po lewej. Ale to twoja wizja.
Pierwszy raz widzę drzewa w IR w akceptowalnej dla mnie kolorystyce (no chyba, że to nie jest IR).
Grzegorka
13-08-2008, 11:49
Na tak - za proporcje, wyważenie, kompozycję, konwersję. :)
Nie wiem czy nie lepiej byłoby albo zostawić wszystkie drzewa nieprzycięte, albo tak kadrować, żeby uciąć jeszcze to po lewej. Ale to twoja wizja.
Czasami nie można mieć wszystkiego a kadr jest wynikiem swoistego kompromisu - albo robię teraz albo w ogóle nie mam zdjęcia.
Na 12 mm nie da się zapanować nad liniami. Część drzew była dodatkowo sponiewierana od wiatru co potęguje wrażenie chaosu no ale jak pisałem powyżej - kompromis...
Pierwszy raz widzę drzewa w IR w akceptowalnej dla mnie kolorystyce (no chyba, że to nie jest IR).
To jest IR. :)
shaddixx
13-08-2008, 11:54
człowiek coś ciekawego co zmusza do myslenia a to komenty: coś o liniach, IR, panowanie kadrem... ludzie. Nemeth - jak zwykle z pomysłem.
Może i z pomysłem, ale w tym przypadku kadr sprawia wrażenie bardzo przypadkowego.
Wyjątkowo jestem na nie
Na 12 mm nie da się zapanować nad liniami. Część drzew była dodatkowo sponiewierana od wiatru co potęguje wrażenie chaosu no ale jak pisałem powyżej - kompromis...
Wiem że jest ciężko. Przeżywam takie same (albo i gorsze) problemy z moja sigmą 10-20 i wiem że się ale łatwo faktycznie nie jest.