Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D50 - pilot ustawienia?

rakso70
12-08-2008, 16:03
Witam
kupiłem na allegro pilota Micnowa MQ-RC2. Nieststy nie moge nim wyzwolić migawki. Instrukcja obsługi (s. 22 i 101) podaje aby ustawic aparat w tryb pilota . Nie wiem co jeszce sie ustawia aby zadziałał. Zasygnalizowałem sprzedawcy , że mam problem a on zapytał czy ustawiłem aparat w trybie działania pilota. Ustawiłem .....Proszę o jakies sugestie. Na mój gust pilot jest niesprawny.
Oskar

Kasandra
12-08-2008, 16:06
czy to jest orginał czy podróbka
jak podróbka to pewnie nie działa, moja się zepsuła po 3 razach
Aaaa i żeby działał to musisz skierować prostopadle do tego przeźroczystego "oczka" sprzodu pod kątem nie działa

Garnett
12-08-2008, 18:56
W D50 to oczko masz pod spustem migawki na gripie ( informuje bo np w d70 jest po drugiej stronie korpusu )
Ustaw aparat tak zebuy na wyswietlaczu pojawil sie obrazek pilota ( taki maly prostokacik z falami odcodzacymi od niego ) i po klopocie. Ja mam tez pilota podrobke ( takiego fajnego z latarka diodowa ) i wspolpracowal z D50 a teraz bez problemu dziala z D70s.

rakso70
16-08-2008, 13:08
Ustawiłem wszystko tak jak "ksiazka pisze". Doszedłem do wniosku , że pilot musi być felerny. Nie działa ani na moim d50 , jak tez na egzemplarzu kolegi. Dodatkowo sprawdziłem za pomoca kamery czy pilot emituje wiązkę...nie emituje. Nie jest to równiez wina słabej baterii. Pozostaję domagac się wymiany na inny sprawny. Obaczę, czy uda sie to przeprowadzic bezbolesnie.