Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] portret
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img146.imageshack.us/img146/9037/czapla11st0.jpg)
diZaster
11-08-2008, 22:19
ech... zajebiste
cetoslava
11-08-2008, 22:20
Ładnie. Bardzo subtelnie. Podoba mi się. Jakaś obróbka, że tak wyszło? Czy po prostu warunki sprzyjały?
Piękne, a nie tylko "ładne"...
cetoslava
11-08-2008, 22:28
Nie bij ;)
Rewela, jak widac trawsko nie tylko zawsze przeszkadza, tutaj pieknie zagralo ( o ile trawsko moze zagrac bo ze po trawsku to wiem) ;)
trzecie oko
11-08-2008, 23:17
Zajebioza!!!
carantoni
12-08-2008, 00:04
Bardzo bardzo
Jak wycinanka ;)
Nawet o tym nie myśl. Aż mną zatelepało :)
Fiu, fiu. Pozamiatałeś.
Zajebiste :mrgreen:
Zdjęcie mistrzowskie, dzięki świetnej kompozycji IMO ;)
Piękne zdjęcie, mimo, że nóg nie widać ;)
takie haha.. naprawde ładne.
pozdrawiam
Pawel Pawlak
12-08-2008, 11:13
Bardzo mi się podoba ! Ta obróbka to chyba się nazywa GO na FX ;)
Dzieki tym nieostrym trawom i "wydobyciu" z nich Czapli fota jest swietna.Ladne swiatlo i przedni model.
Podoba sie!
ehhh, jeszcze raz pozwoliłem sobie coś napisać :mrgreen: Fota tak mi się podoba, że wracam do niej co kilka chwil :p
Jak wycinanka ;)
Nie widzis, ze się zacaił za trawkom?;)
jurek1906
13-08-2008, 19:08
cudo , w ramki i nad kominek
Aleś tą czaplę siwą przepalił :twisted:
december
14-08-2008, 11:39
taaa... już to kiedyś pisałem i jeszcze raz napiszę, a pewnie jeszcze nie jeden raz: jurgen wymiatasz chłopie!
"Nie widzis, ze się zacaił za trawkom?"
Nie mowie, ze to JEST WYCINANKA, tylko TAK WYGLADA,
co pieknie podkreslil Macro: "Aleś tą czaplę siwą przepalił",
a jesli ktos nie widzi roznicy, to po co przeplacac...? ;)
"Nawet o tym nie myśl."
Pozwol, ze o myslach bede jeszcze na razie sam decydowal ;)
"Aż mną zatelepało"
No i na co ci to bylo...?
Pawel Pawlak
14-08-2008, 12:07
no i wróciłem tu jeszcze raz :) Wiesz, moim zdaniem pomimo tego wyjarania czapli i braków w detalach to jednak najlepsze zdjęcie z tych które ostatnio pokazywałeś :)
Nikonozaur
15-08-2008, 11:43
Ależ pięknie ujęcie. Gratuluję.
no i wróciłem tu jeszcze raz :) pomimo tego wyjarania czapli i braków w detalach to jednak najlepsze zdjęcie :)
Niestety trafne uwagi. Nie jest to tak na naszym forum, że gdy ktoś " sławny " wystawi słabe zdjęcie, reszta pieje z zachwytu ???
Niestety trafne uwagi. Nie jest to tak na naszym forum, że gdy ktoś " sławny " wystawi słabe zdjęcie, reszta pieje z zachwytu ???
Jest. Co nie zmienia faktu, że zdjęcie nie musi być w 100% idealne techniczne aby było fantastyczne.
bartoszek
15-08-2008, 17:46
Bardzo fajnie wyszła ta czapla zaczajona za trawką!
Pawel Pawlak
15-08-2008, 21:25
moje uwagi odnośnie niedostatków technicznych były żrtem, natomiast o tym żę ta czapla podoba mi się bardziej niż większość ostatnich jurgenowych fot to na poważnie.
Co do oklasków dla "sławnych" to tak chyba jest wszędzie i nie tylko w fotografii. Z drugiej strony prawda jest też taka, że taka "sława" zobowiązuje i wymagania stawiane tym "sławnym" są inne. Myślę, że to raczej szeroki temat z zakresy socjoligii ;)
downunder
15-08-2008, 21:35
Cudownie i malarsko ... brak mi słów by coś więcej dodać. :D
Kurcze, chyba te białe ostatnio w Polsce się lepiej mają. Sam będąc ostatnio na spływie kajakowym widziałem kilka sztuk - mniej więcej tyle samo co siwych. Zdjęcie fantastyczne. A ta obróbka to mi wygląda na jakieś niskie słoneczko :)
Makargina
20-08-2008, 17:06
piękne... gdzie zdjęcie było robione??
piękne... gdzie zdjęcie było robione??
nad Siemianowką
Cóż ja mogę dodać, następny obraz namalowany światłem i okiem Jurgena ( Następny bo Marta też takie pastele pokazała ale w portrecie ). Bardzo bardzo piękne i delikatne. 5*
Pozdrawiam,
AMI
nie mogę uwierzyć że to jest zdjęcie z cyfrówki - zdecydowanie na tak choć nie dowierzam nadal
nie mogę uwierzyć że to jest zdjęcie z cyfrówki - zdecydowanie na tak choć nie dowierzam nadal
Nie bardzo rozumiem co chcesz powiedzieć. Tutaj masz jeszcze jeden w podobnym klimacie http://www.onephoto.net/info.php3?id=437663
Fajnie ludziska, ze wam sie podoba. dzięki :)
chodzi o to że zdjęcie wygląda jak obraz a nie zdjęcie z urządzenia cyfrowego.
Czy dużo siedziałeś nad obróbką Raw'a (NEF)? Jakich narzędzi używasz ?
świetne wyczucie, doskonały kadr, niesamowite rozmycie i bardzo ostry obiekt - efekt końcowy przypomina mi malarstwo japońskie
rewelacja!
świetne wyczucie, doskonały kadr, niesamowite rozmycie i bardzo ostry obiekt - efekt końcowy przypomina mi malarstwo japońskie
rewelacja!
Dzieki wielkie. Jak juz bede sławny, a bedę, to na pytania co mnie inspirowało mam juz gotową odpowiedź. ;-) :mrgreen:
Nad obróbka w ogóle nie siedziałem.
pozdrawiam serdecznie
Bardzo bardzo
...ja bym powiedzial, ze nawet bardziej...