Zobacz pełną wersję : Dylemat z SB 900+D200 i szeroki kąt
lazaruss
10-08-2008, 01:02
Ku wielkiej rozpaczy, zamiast nowego szkła przyszła kolej na kupno lampy. I tu mam dylemat. Menu w osiemsetce zawsze mnie wkur... ale się przyzwyczaiłem. Jest nowa SB 900 która podobno pod tym względem lepiej się prezentuje. Wszystko pięknie, ale jak po lekturze tego wątku : http://nikon.org.pl/showthread.php?t=63642 widać nowości nikona nie są pozbawione przykrych niespodzianek. Zestaw D200+Sabina 800+ Tokina 12-24 działa bez zastrzeżeń (działał przed padnięciem szanownej sabci). Wspomaganie AF bez problemu od 12mm, co jak widać dla D300 jest już kłopotem. I tu mam pytanie do Was - Czy dysponuje ktoś SB900 z możliwością podpięcia pod D200 z szerokim kątem i sprawdzenie czy działa wspomaganie dla 12mm ? Niestety w sklepach pomacać można ewentualnie karteczki z ceną i specyfikacją lub folder ale zapiąć "to" do przetestowania raczej trudno. Temat dla mnie tym bardziej irytujący, że bez lampy jak bez ręki a marzenie o upragnionym 28-70 (do zrealizowania na dniach) poszło w D.
Niestety w sklepach pomacać można ewentualnie karteczki z ceną i specyfikacją lub folder ale zapiąć "to" do przetestowania raczej trudno.W Fotojokerze byłeś? Mnie tam nie robili żadnych problemów, gdy chciałem sobie przetestować lampę (i nie tylko lampę - przy okazji, jak już tam byłem z puszką, zapiąłem sobie kilka szkiełek).
lazaruss
10-08-2008, 02:07
W Fotojokerze byłeś? Mnie tam nie robili żadnych problemów, gdy chciałem sobie przetestować lampę (i nie tylko lampę - przy okazji, jak już tam byłem z puszką, zapiąłem sobie kilka szkiełek).
Byłem w niejednym. Daj mi namiar na takiego Fotowaleta, co ma tą lampę a już sobie poradzę z obsługą żeby dali to ustrojstwo zapiąć.
lazaruss
11-08-2008, 23:09
Naprawde nikt z forumowiczów posiadających SB900 nie ma możliwości zapięcia jej do D200 z szerokim kątem??? Sprawa dla mnie baaardzo pilna więc za wszystkie głosy będę niezmiernie wdzięczny.