Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] PLFOTO - do oceny...
http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=918606#
jak odbieracie taką forme?
Pozdrawiam.
To może lepiej tak:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.plfoto.com/zdjecia/918606.jpg)
szczerze to nie bardzo. nie wyszło chyba jak miało - ona sie chyba minimalnie uśmiecha. to nie pasuje do upiornego wydżwięku. a moze to ma byc ta nadzieja? nie moje klimaty (do glamurków trudno to zaliczyć) dlatego taki mój odbiór?
Al Bundy
26-05-2006, 22:12
Jedyne co powinno mi się podobać to pomysł. Wykonanie legło a tak szczerze to foty poruszające przykre tematy budzą we mnie wręcz odwrotne odczucia...
ten ucięty łokieć jakoś do mnie nie przemawia...
ale pomysł w/g mnie bardzo ciekawy..
może jeszcze jakieś zdjęcia z tej sesji ?
Brakuje mi tu konsekwencji, domyślam się że fota w zamyśle miała szokować
tu jednak mina modelki jest za "łagodna" ten wzrok oraz delikatny uszmieszek nie
pasują do klimatu tego zdjęcia. Powinien być bardziej dziki, przerażający.
Dodatkowo nie podchodzi mi ułożenie palców, te środkowe wyglądają jak ucięte.
Na plus (żeby nie było iż tylko krytykuje) podoba mi się kontrast pomiedzy umorusaną modelką a miśkiem. Niewinność miśka kontra "upiorność" modelik.
Tak przy okazji, czy modelka ma lekko fioletowe włosy czy to mój monitor przekłamuje?
Pozdrawiam
Darek
darko29: hmm, wlosy u mnie nawet po silnym rozjaśnienu nie sa fioletowe;-) Coz modelka faktycznie sie usmiecha delikatnie i ogolnie ma zbyt delikatny wyraz twarzy, niestety jednak nie dysponowalem lepszym kadrem zas powtorzyc sesji chwilowo nie mam okazji. Natomiast kontrast był zamierzony i cieszy mnie ze Ci sie podoba.
Do jacka_Z to ja w tym zdjeciu nie widze nic przykrego, głównym celem było osiagniecie kontrastu pomiedzy misiem i modelka inic poza tym, nie ma nic wspolnego z jaka kolwiek forma przemocy czy patologia rodzinna.
Szymony: dzieki za umieszczenie zdjecia;-)
Pozdrawiam wszystkich.
hm, kobieta umazana na twarzy krwią nie jest przykrym widokiem?
wg mnie broniłoby się to tylko przy kampanii społecznej, czy zdjęciu "powypadkowym"
nie mam satysfakcji patrząc na takie zdjecia, one mają chyba raczej wstrząsnąć (a tu jest uśmiech modelki - więc nie ma takiego odbioru)
różne sa upodobania. skoro nie mogę jego zakwalifikować do grupy "społeczne" to mnie sie nie podoba.
oczywiście to tylko moje subiektywne odczucie.
mówie tu oczywiście o przekazie zdjęcia a nie o technice.
Co do włosów to może mi się tylko zdaje.
Może by tak jeszcze podciągnąć oczy w PS-ie na bardziej zielone.
ale to taka moja wizja i niekoniecznie może się podobać.
Pozdrawiam
Darek
Dla mnie przesłanie nie jest jednoznaczne. A to (w tym przypadku = przy chęci wywołania zdjęciem silnych emocji u widza) powoduje, że zdjęcie się nie broni. A mina modelki kieruje mnie do zupełnie pobocznych skojarzeń (był kiedyś horror z dzieckiem w roli głównej - tamten chłopczyk też miał misia...).
Jak dla mnie jedyne co w tym kadrze powinno być fajne to technika. Reszta to kwestia gustu a tu dla mnie jest nijakie
nie wiem czemu ale to foto u mnie wywołuje ciarki na plecach.
Jej zielone prowokacyjne oczy, uśmiech...
jakby przed chwilą poćwiartowała matkę a teraz udawała pokrzywdzoną; biedna, skrzywdzona... czekająca na następną ofiarę.
Wg mnie trochę przesadziłeś z ilością 'krwi', ale mimo to bardzo mi się podoba. Nieco zbyt bezpośredni przekaz.
ps
Dałeś to do reportażu? Czyżby to było zdjęcie reporterskie?
KaleidoStar
13-10-2007, 13:58
a mi się mina modelki podoba. Wygląda na zupełnie nieświadomą tego,co tam się stało, jakie emocje budzi. Przez to właśnie zdjęcie nabiera upiornego klimatu,a nie przez krew czy kontrast z misiem...
Ta krew na rękach jakos mi nie pasuje trochę.