Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Las inaczej - [Nemeth]
Witam
Zero tricków w PS'ie.
Może komuś - jak mnie - przypadnie do gustu.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img167.imageshack.us/img167/5228/dsc3647aeg6.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img167.imageshack.us/img167/283/dsc3843vc8.jpg)
pozdr.
diZaster
09-08-2008, 11:38
:roll:
no mnie to tak srednio, moze nawet mniej niz srednio.
co te zoomy robia z czlowiekiem :razz:
diZaster
09-08-2008, 11:42
hehe, wiem wiem :)
jakos przekombinowane. dla mnie prostota jest cnota!
poza tym efekt dla efektu to jakas bzdura.
gdzie merytoryczne uzasadnienie tego niby ruchu?????
jakos przekombinowane. dla mnie prostota jest cnota!
poza tym efekt dla efektu to jakas bzdura.
gdzie merytoryczne uzasadnienie tego niby ruchu?????
Pokaż dzieciom i powiedz surowym tonem: "Nigdy nie jedz w lesie jagódek! NIGDY!" :twisted:
No dobra - to Wy sobie o merytoryce, a ja o technice. Drugie ujęcie mnie interesuje - ot tak z ciekawości :) Jeśli nie na etapie obróbki to jak powstało zdecentralizowanie tego „nibywiru”?
Dość "kwaśne":D klimaty ,ale, nie powiem, interesujące.
moze i tak ale mnie nie przekonuje
Jakoś te ujęcia niespecjalnie podchodzą...
Może za dużo tu jagodowej psychodeli a za mało impresjonizmu
Bardziej 2. Fajnie że kombinujesz :)
Skąd sie bierze ten mocniejszy zafarb w centrum kadru. Mój tamron tak właśnie reaguje przy dłuższych czasach z r72.
A czort wie... raz jest raz go nie ma... przy różnych czasach... filtr jest ZA obiektywem a nie przed więc tym bardziej nie wiem ... może "ten typ tak ma" ...
Ja obstawiam "hot spot". Sprawdź inne szkła. Tamron 17-50 niestety też sie nie nadaje. Z tokiną może być podobnie.
Ja obstawiam "hot spot". Sprawdź inne szkła. Tamron 17-50 niestety też sie nie nadaje. Z tokiną może być podobnie.
Sprawdzałem nikkora 55-200 i tokine 100 i nic takiego nie było...
Tyle, że tokinka 12-24 na 24 mm tego nie daje a na 12 od czasu do czasu :|
grrrr
Sprawdzałem nikkora 55-200 i tokine 100 i nic takiego nie było...
Tyle, że tokinka 12-24 na 24 mm tego nie daje a na 12 od czasu do czasu :|
grrrr
Ja sprawdzałem z nikkorem 70-300 vr i było czysto i jednolicie naświetlone. Takie jaśniejsze środki w tamronie też nie pojawiają sie zawsze. Jeszcze nie doszedłem jak tego uniknąć.
<| MICHAŁ |>
09-08-2008, 14:38
jest zle, a nawet gorzej...
niestety nie ten dzial - z krajobrazem to ma niewiele wspolnego, chyba ze to las po mocnym kwasie
jest zle, a nawet gorzej...
niestety nie ten dzial - z krajobrazem to ma niewiele wspolnego, chyba ze to las po mocnym kwasie
A niby czemu nie ten dział ? ;)
<| MICHAŁ |>
09-08-2008, 15:35
Dlatego, ze to juz jest digiart a nie krajobraz i nie mowi mi, ze Twoje subiektywne odczucie jest inne, bo akurat to w tym przypadku nie jest argumentem.
Szczegolknie zdjecie 2 tak jest zdeformowane, ze absolutnie sie nie kwalifikuje do krajobrazu. Dobrze ze szukasz, ale digiart idzie do digiartu, portret do portretu a macro do macro - po to sa stworzone odpowiedznie dzialy, aby zdjecia trafialy tam gdzie powinny.
A czemu digart?
Przyznaję, że miałem chwile zawahania ale skoro uzyskany efekt nie jest wynikiem filtrów z programu graficznego tylko obrazem zarejestrowanym przez matrycę bez manipulacji to - o co chodzi? ;)
<| MICHAŁ |>
09-08-2008, 16:14
Nie mam zamiaru sie spierac - wrzucaj sobie gdzie chcesz - do macro, portretu, sportu, mozesz nawet wrzucac do kosza. Wyrazilem swoje zdanie, a ze jak zwykle wiesz wszystko najlepiej i to co Ci sie mowisz masz w glebokiej dupie, to Twoja sprawa. Widomo jest, ze zawsze mozna mniej lub bardziej trafna odpowiedzia polemizowac z kazdym komentarzem.
powodzenia :)
Nie mam zamiaru sie spierac - wrzucaj sobie gdzie chcesz - do macro, portretu, sportu, mozesz nawet wrzucac do kosza. Wyrazilem swoje zdanie, a ze jak zwykle wiesz wszystko najlepiej i to co Ci sie mowisz masz w glebokiej dupie, to Twoja sprawa. Widomo jest, ze zawsze mozna mniej lub bardziej trafna odpowiedzia polemizowac z kazdym komentarzem.
powodzenia :)
Styl wypowiedzi się ma albo i nie ;)
Popracuj nad tym ;)
"Efekty" wizualne są zarejestrowane na matrycy a nie "wyciągnięte" w programie graficznym.
Zabawne, że HDR'ów nie posyłasz do digartu.
Szanuje zdanie innych - co nie znaczy, że ich zdanie - w tym Twoje - jest dla mnie wyrocznią ;)
<| MICHAŁ |>
09-08-2008, 17:17
Styl wypowiedzi się ma albo i nie ;)
uchowaj Boże...
Zabawne, że HDR'ów nie posyłasz do digartu.
bo mimo wszystko przypominaja krajobraz, a nie plame?
Szanuje zdanie innych
masz tupet..... pozwolisz, ze w tym momencie zakoncze ta radosna koreposndencje!
[EOT] (jak dla mnie)
Zazdrość to taka straszna rzecz... ;)
Fotki dla mnie jak najbardziej na tak.
uciekł mi ten wątek - ciekawe spojrzenie ,podoba sie ze wskazaniem nr 2
pozdrawiam :-D
A mnie się te zdjęcia bardzo podobają. Jest klimat lasu jaki lubię... subiektywnie, ale szczerze ;)
PS no i dział dobry.
Klimatu lasu to ja - sorki - jakoś specjalnie nie czuję:???:
Fotki nie mniej budzą ciekawość i zainteresowanie.
O! Wątek odżył :)
Dzięki za opinie.
Dziś zdjąłbym ten zafarb. Nie wiem czemu mi na początku nie przeszkadzał...
Za bardzo odjechane również dla mnie. Aż kłuje w oczy.
rmgdansk
03-09-2008, 17:34
niestety, takie schizowe klimaty nie bardzo mnie biorą. krajobraz jest piękny, gdy jest naturalny, technika wg mnie służy wyeksponowaniu tego, co już jest, a nie do otwierania nowych wrót percepcji...:) thanks for sharing, keep on shooting:) (jak mawiał mój znajomy)