Zobacz pełną wersję : nikon n40 kit pomocy!!!!!!
mirunia00
08-08-2008, 17:11
kupiłam niedawno aparacik NIKON N40 KIT,ale mam problem!!!!! albo nie wiem jak przełączyć aparat,aby robiąc zdjęcie widzieć je na wyświetlaczu,albo ta opcja aparatu ma tylko podgląd po zrobieniu zdjęcia. w sklepie ciemna masa ze mnie nie wiedziałam,że tak może być. Może ktoś mi to wytłumaczy ręcznie heheheheehe. pozdrawiam
taaaa, ciekawe tylko kiedy zapytasz jak tym sie kreci filmy... RTFM i wszystko jasne...
eh... znowu ten zły Nikon ;)
driftmen
08-08-2008, 17:17
nie no ludzie jak kupic cos o czym sie nie ma zielonego pojecia, ja też nie miałem i dalej nie mam:twisted: ale wiem ze D40 nie ma LiveView czyli podgladu na zywo lub jeszcze inaczej podglądu kadru na LCD. 2 razy pod rząd takie pytania http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=68055
mirunia00
08-08-2008, 17:18
ja wiem że sie nabijacie heheheheh, ale będę dzielna. pytam powaznie,bo to nie daje mi spokoju.może żle czytam instrukcję?????
a wszystko przez tę modę na posiadanie lustrzanki :D
i nieposiadanie pomyslunku... tak, znowu ten zly, bezczelny carl00s sie czepia i rzuca miesem...
Tak, rzuca, bo ma czym i w kogo.
instrukcje czytaj jak chcesz, mozesz sprobowac do gory nogami i po hebrajsku, ale patrzac na to, ze nawet nie wiesz jaki masz model aparatu - powodzenia bym sie nie spodziewal. aczkolwiek zycze...
mirunia00
08-08-2008, 17:22
hehehehe dobra pogawędka.... już wszystko wiem,że nie kręci filmów to wiedziałam dawno hehheheehehehe
driftmen
08-08-2008, 17:22
Nikon D40 nie posiada podglądu kadru na ekranie LCD takie coś z Nikonów to ma tylko D300 D700 i D3 (tak mi sie przynajmniej wydaje) Sony Alfa 350 (to wiem na pewno) i jakiś Olympus chyba E-510(tu nie jestem pewien albo 410 poprawcie mnie) nie czytałaś specyfikacji aparatu? A wiesz ze obiektyw Kit'owy daje tylko 3x zoom?
ja wiem że sie nabijacie heheheheh, ale będę dzielna. pytam powaznie,bo to nie daje mi spokoju.może żle czytam instrukcję?????
OK, prawda będzie bolesna… nie ma takiej możliwości w D40 żeby kadrować za pomocą LCD
mirunia00
08-08-2008, 17:23
jaki mam model aparatu to ja wiem
mirunia00
08-08-2008, 17:25
ja wiem ze jest taki zoom,ale dopiero sie uczę i to mi wystarczy
po tytule i pierwszym poscie tego nie widac. Po posiadanej o nim wiedzy tym bardziej...
driftmen
08-08-2008, 17:26
Chyba nie wiesz bo w tytule masz "Nikon n40 + kit i (dużo wykrzykników tylko nie wiem po co)" pewnie to pomyłka przy pisaniu mam nadzieje oczywiście :evil:
edit:
carlOOs byleś szybszy, z tym zoomem to taka ironia była nie chodzilo mi czy Ci wystarczy czy nie.
mirunia00
08-08-2008, 17:26
już wiem i jestm zadowolona z odpowiedzi
Chyba nie wiesz bo w tytule masz "Nikon n40 + kit
śmiejecie się z koleżanki a może Nikon n40 (sic) ma podgląd na LCD ? :D
kurde, o tym nie pomyslalem... moze to jakas early-beta wersja? kurde, jak zwykle jestem do tylu... ;)
driftmen
08-08-2008, 17:31
A może Nikon w tajemnicy przed wszystkimi wypuścił nowy model N40 i wiedzą o nim tylko nieliczni - wybrani
Sorry ale nie mogę wytrzymać 2 takie pytania pod rząd to już jest naprawdę ale nawet w takim www.ceneo.pl zaraz obok aparatu jest napisane czy ma podgląd kadru na LCD.
driftmen
08-08-2008, 17:33
Albo jest jeszcze inna opcja może to chodzi o Nokie N40 ale nie takiego modelu tez nie ma...a może cyferki się pomyliły może to chodzi o Nokie N70? a ten model to ma wyświetlanie kadru na wyświetlaczu.
aneczka18
08-08-2008, 17:34
hahahahaha.... moze w ogole osoba zakladajaca temat nie wie, ze ma lustrzanke a nie kompakta :D przed planowaniem takiego zakupu nastepnym razem polecam troszke poczytac i dowiedziec sie co i jak... :/
a moze zamist tego D90 wyszedl jakis N40 i tak jak juz ktos wyzej napisal, tylko dla nielicznych
dzwonię do nikon polska, przegli, ku**a pałkie.... i czyjaś głowa za to spadnie!
aneczka18
08-08-2008, 17:42
dzwonię do nikon polska, przegli, ku**a pałkie.... i czyjaś głowa za to spadnie!
hahahahahaha dzwon dzwon predko
nie, Nikon Polska zaprzecza wszelkim pogloskom o wypuszczeniu aparatu o oznaczeniu n40. Czyli co, bo zglupialem? ;)
driftmen
08-08-2008, 17:48
Przez tego posta moja mama myślała ze oglądam jakieś zboczone zdjęcia bo się śmiałem w całym domu. Wiem że to jest chamskie ale jak typeska kupiła sobie aparat za 1200zl i nawet nie wie co kupiła bo "była promocja" na niego to juz trochę naprawdę przegięcie ja jeszcze go nie mam a wiem o nim prawie wszystko. No ale jak ktoś może dać 1000zl niewiedząc na co... ale przecież wolno jej
driftmen
08-08-2008, 17:49
No tej Noki N40 nie ma więc to też nie to. A może była naćpana i miała jakąś wizje?:rolleyes:
"wizje(r)"?? :D
najbardziej mi sie podoba stwierdzenie "dopiero sie ucze". To mnie rozbraja i sprawia ze mam lzy w oczach:D
a moze to prowokacja? drugi taki sam watek w ciagu kilku godzin..
tym bardziej mozna sie posmiac;).
wpadlem na pomysl jak z nawet D40 (nie n40) wyciagnac liveview. otoz - kupujemy takowego d40. do tego jakas musze oczna z soczewka i jakiegos kompakta w stylu olympus mju. przyklejamy mju do muszli ocznej, zakladamy ja razem z tym przyklejonym kompaktem na d40. i co? i mamy liveview. I jak oceniacie pomysl?
foto-maniak
08-08-2008, 18:02
Carl00s uważaj bo ktoś potraktuje Twój post poważnie. :mrgreen:
tym bardziej mozna sie posmiac;).
wpadlem na pomysl jak z nawet D40 (nie n40) wyciagnac liveview. otoz - kupujemy takowego d40. do tego jakas musze oczna z soczewka i jakiegos kompakta w stylu olympus mju. przyklejamy mju do muszli ocznej, zakladamy ja razem z tym przyklejonym kompaktem na d40. i co? i mamy liveview. I jak oceniacie pomysl?
musiałbyś dwa razy łapać ostrość :P
edit / czy ja wiem czy pośmiać, syf się tylko robi na forum
tam sie czepiacie szczegolow... a ja i tak wiem, ze adam slodowy to przy mnie pikus... :P hehehehehehehehehehe;)
deejay3x
08-08-2008, 18:10
OK, prawda będzie bolesna… nie ma takiej możliwości w D40 żeby kadrować za pomocą LCD
Nie uzywaj takich ciezkich slow jak "kadrowac " bo moze tego nie zrozumiec:D
waiting-for-the-sun
08-08-2008, 18:19
są amatorzy i amatorzy. czuję się dowartościowana :P
kazujaman
08-08-2008, 18:41
Trochę prowokacyjnie wygląda ten wątek,ale tak czy inaczej,to mało ładnie z kogoś szydzić,wystarczy prosta rada typu RTFM i już.
Co do pomysłu pana carl00sa to juz od dawna jest coś lepszego i wbrew pozorom wcale niegłupiego:
http://www.fotografuj.pl/News/Zigview_S2_kadrowanie_na_ekranie_LCD_w_lustrzance/id/129
mirunia00
08-08-2008, 19:44
człowiek jest tylko człowiekiemi kazdy sie może pomylić w głupiej literce. kto był mądry to wiedział o co chodzi.
Zobaczcie w temacie mamy nowego Nikosia N40 :)