Zobacz pełną wersję : VR Zoom Nikkor 70-200mm f/2.8D G-AFS ED-IF
Witam formuowiczów.Czy ktoś z Was spotkał się z takim pytaniem "czy ma byc metalowy czy plastikowy" mowa o obiektywie VR Zoom Nikkor 70-200mm f/2.8D G-AFS ED-IF .Mam zamiar kupic ten obiektyw w Stanach a tam w sklepie pada takie pytanie i podpowiedź że ten metalowy jest droższy ???
dołączę się do pytania, metalowy ma być niby do cyfry, plastikowy do analoga - takie tłumaczenie jest sprzedawcy
pamiętajcie, że jest jeszcze skórzany ;)
Władca Pixeli
07-08-2008, 23:29
Czy ktoś z Was spotkał się z takim pytaniem "czy ma byc metalowy czy plastikowy" mowa o obiektywie VR Zoom Nikkor 70-200mm f/2.8D G-AFS ED-IF .
Czy jesteś na 100% pewny, że osoba była w sklepie fotograficznym, i czy zamiast o redukcję drgań nie chodziło przypadkiem o generowanie wibracji? :oops::mrgreen:
Czy jesteś na 100% pewny, że osoba była w sklepie fotograficznym, i czy zamiast o redukcję drgań nie chodziło przypadkiem o generowanie wibracji? :oops::mrgreen:
:):):)
pianobijcy sobie pogadali, a żadnych konkretów dalej nie ma
w dwóch sklepach padło takie pytanie, stąd moje wątpliwości, choć też wydawało mi się to mało prawdopodobne...
pianobijcy sobie pogadali, a żadnych konkretów dalej nie ma
w dwóch sklepach padło takie pytanie, stąd moje wątpliwości, choć też wydawało mi się to mało prawdopodobne...
Ale o jakie konkrety Ci chodzi?
VR'ka plastikowa? no chyba sobie jaja robisz :/
Witam formuowiczów.Czy ktoś z Was spotkał się z takim pytaniem "czy ma byc metalowy czy plastikowy" mowa o obiektywie VR Zoom Nikkor 70-200mm f/2.8D G-AFS ED-IF .Mam zamiar kupic ten obiektyw w Stanach a tam w sklepie pada takie pytanie i podpowiedź że ten metalowy jest droższy ???
Czy ich sprzedawcy są u nas na szkoleniach w Media Markt albo Saturnach? :mrgreen:
Ale o jakie konkrety Ci chodzi?
VR'ka plastikowa? no chyba sobie jaja robisz :/
akurat nie do śmiechu mi było gdy "usłyszałem" pytanie w sklepie, na co dzień zajmuje się Canonem, i tam "czuje się jak ryba w wodzie" natomiast z nikonem moja przygoda dopiero się zaczyna, dlatego też nie byłem pewien.
Przeszło mi przez myśl że może na amerykański rynek są dwie wersje, ale od początku wydało mi się to absurdalne. Postaram się dowiedzieć dokładnie, co niby tam miało by być plastikowego.
moze chodziło o bagnet, chociaż nikon nie robi plastikowych. a moze w ameryce robią metalowe osłonki przecisłoneczne :)
BugsBunny
08-08-2008, 20:09
obie wersje są metalowe i różnią się tylko kolorem ( czarny/biały ), plastikowa jest osłona przeciwsłoneczna
bagnet oczywiście metalowy a szkło współpracuje z lustrzankami cyfrowymi analogowymi ( z tymi ostatnimi z pewnymi ograniczeniami )
wmawianie że jest jakaś ekstra droższa wersja, metalowa czy made in Japan to częsta zagrywka w "tanich" sklepach żeby wyciągnąć od klienta dodatkową kasę za rzekomo lepszy towar