Zobacz pełną wersję : monitor Dell Dell M993s uzywa ktos?
daje rade?
Pewnie! Lej po zrzuceniu z 2 piętra, jest większy niż po innych monitorach tej klasy.
Tom01 lubię Twoje odpowiedzi
:D :D :D :D :D :D
Pozdrawiam
badzo konkretne odpowiedzi na malo konkretne pytanie :D :D
no dobra, czy nadaje sie do czegos czy tak jak napisal Tom01 - tylko do rzucania z pietra? Tom01, napisz slowo bo sprawa dosc "nerwowa" :)
no dobra, czy nadaje sie do czegos czy tak jak napisal Tom01 - tylko do rzucania z pietra? Tom01, napisz slowo bo sprawa dosc "nerwowa" :)
Zależy od kondycji tego monitora. Nic nie wiadomo na temat jego wieku, eksploatacji. Istnieje wielkie prawdopodobieństwo, że swoje najlepsze lata ma dawno za sobą a jakość oraz parametry to science fiction. Zdalnie jednak nic się nie da powiedzieć na pewno. Trzeba go odpalić, obejrzeć, pomierzyć. Na "pocieszenie" powiem, że nie widziałem w ciągu ostatnich lat, ani jednego dużego monitora CRT który byłby akceptowalny. Co więcej, są z reguły tak wyeksploatowane, że jedyna wartość to kilogramy na skupie złomu. Pewne nadzieje rokują małe monitory, 17", które z definicji są mniej obciążone, oraz nie są wykorzystywane zawodowo.
a te tzw lezaki magazynowe na allegro?
hehehe
słowo klucz to "tzw" ;)
Powiem tak. Jak mój serwisant wykopał ze stosu kartonów w kącie magazynu, kilka pełnych z Necami CRT to są to "leżaki". Sobie wierzę, mam dokumenty zakupu, wiem co się z nimi działo od 2003 roku. Handlarzom masowo obracającym takim sprzętem, nie wierzę. Zbyt wiele jest takich okazji. Okazja to rzecz unikalna, jak sama nazwa mówi, a nie powszechność. Monitory nie mają opakowań, noszą ewidentne ślady używania, nie ma świadectwa pochodzenia, papierów, nawet brak oryginalnych kabli. Jak pisałem nie widziałem ani jednego z przyzwoitym obrazem. Ponadto "leżaki" sprzedają firmy, które normalnie obracają złomem elektronicznym skupowanym albo zbieranym za granicą. Koszty utylizacji są duże, u nas kosztuje to ok 4 zł/kg, w Niemczech dużo więcej. Dużym firmom i urzędom opłaca się zatem znaleźć kogoś, kto to zabierze, zamiast płacić za skasowanie.
to czy nie da rady kupic juz niezlego CRT? mowie o bardzo budzetowych monitorach... a jesli juz to czego szukac? Dell, Sony, Nec, Eizo? Chodzi mi wlasnie o cos takiego z 2003-2005r... 19"
to czy nie da rady kupic juz niezlego CRT?
Dużego na pewno nie.