Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Sarah

Marek Urbanowski
06-08-2008, 19:22
Modelka Sarah Pietrzak.

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

eltar
06-08-2008, 22:11
Tak dziwnie mi się na laptoku otworzyło:
- najpierw góra (tak do końcówki nosa) - myślę sobie "...nieźle się zaczyna..."
- zjechałem PgDn na drugą połowę zdjęcia - nie znam się za wiele, ale... ta druga połowa jest koszmarna, jakaś taka smutna, usta jakieś takie BARDZO smutne...

streetfighter69
06-08-2008, 23:01
i cos jakby z ta szyja nie tak...

autograf
06-08-2008, 23:18
Czepiacie się koledzy. Mi się podoba. Kadr, kolor. Pomysł może nie wyszukany - ale IMO zdjęcie dobrze ukazuję piękną kobietę. Chciałbym umieć takie fotografie popełniać.

Mówiłem ja. Fan Dominik.

ADAM1
07-08-2008, 11:55
Modelka Sarah Pietrzak.

No Bracie, z Januszem w szranki nie masz co stawać, bo jest lepszy.

Ktoś musi.

legionize
07-08-2008, 12:08

Ktoś musi.

ADAMIE jak wiadomo jestes wielbicielem Sary. ale ten mniej glamourowy portret tez ma cos w sobie. moze wlasnie jego surowosc mnie pociaga

Marek Urbanowski
07-08-2008, 12:09

Ktoś musi.
wcale nie zamierzam:)
to portret uliczny... ,a tym samym zupełnie inny od tego co się robi w studio.

ADAM1
07-08-2008, 12:12
ADAMIE jak wiadomo jestes wielbicielem Sary. ale ten mniej glamourowy portret tez ma cos w sobie. moze wlasnie jego surowosc mnie pociaga

Bezsprzecznie ma, gdyż spowodował, że na jego widok, z wrażenia opadły mi wszystkie członki.

Chyba nie o to chodzi w portrecie młodej, ładnej dziewczyny?

Adam Trzcionka
07-08-2008, 12:21

Ktoś musi.

wydałeś bezsensowny, raniący sąd, tworząc nieuzasadnione hierarchie kto lepszy, kto groszy. ja np wolę zdjęcia Yoza. i co?

wrzuciłeś do jednego wora dwa równe typy fotografii. Janusz uprawia czysty glamour, doświetlony, jasny, wystudiowany i gładki, zadecydowanie na wysokim poizomie.

tu mamy uliczny portret, nonszalancki i z definicji "szorstki".

jak to porównać?

Marek Urbanowski
07-08-2008, 12:23
Bezsprzecznie ma, gdyż spowodował, że na jego widok, z wrażenia opadły mi wszystkie członki.

Nie zamierzam tytaj zajadle bronić swojego zdjęcia.Uważam jednak,że nie odebrało ono nic a nic z jej urody..:)

ADAM1
07-08-2008, 12:26
... jak to porównać?

Można, ba, nawet trzeba porównywać, gdyż na każdym z tych zdjęć jest ta sama osoba, jakże inaczej pokazana.

To, że to zdjęcie wykonane w plenerze, niczego nie tłumaczy.

DXT
07-08-2008, 12:57
Nie wdajac sie w bezsensowne dysputy z poprzednikami - uwazam ze to jedna z najlepszych fotek YOZa

Opinie opieram na subiektywnym wrazeniu.

legionize
07-08-2008, 12:57
tlumaczy wlasnie ta(mniemam zamierzona) sytuacja. tu ma byc surowo ale i romantycznie. na swiecie jest miejsce dla wymuskanych zdjec glamour i dla romantycznych portretow.
a jak widze po dokonaniach YOZ umie robic i to i to

Bonzo
07-08-2008, 13:49
mam ciemny monitor bo tak lubie ;) i u mnie za ciemne są oczy i partie pod włosami :) dosłownie czarne plamy jeżeli taki był zamysł obróbki to ok :) po za tym uważam zdjęcia za udane :)

P.S
Na tym zdjęciu modelka przypomina mi aktorke z filmu "MIŚ" zapomniałem jak ona się nazywa :D

Amadeusz
07-08-2008, 18:31
To jest świetny przykład "niedopowiedzianego" zdjęcia i dlatego mnie się podoba.

Kraftsman
07-08-2008, 18:47
podoba się. może tylko te oczy jak węgielki nie do końca. IMO w tak bliskim portrecie oko wymaga nieco większej precyzji.

saer
08-08-2008, 13:20
jest OK

Sculptoris
08-08-2008, 14:34
Jaka przysłona i ogniskowa?

danz1ger
09-08-2008, 00:17

Póki co, głowa do góry!
Z Twoją przypadłością dzisiejsza medycyna radzi sobie podobno całkiem nieźle.
Nie ujmując niczego zdjęciom Yanoosha, Sarah z Jego zdjęć tak naprawdę nie istnieje.
Mnie się podoba, nawet bardzo.

ADAM1
09-08-2008, 08:52
Póki co, głowa do góry!
Z Twoją przypadłością dzisiejsza medycyna radzi sobie podobno całkiem nieźle.
Nie ujmując niczego zdjęciom Yanoosha, Sarah z Jego zdjęć tak naprawdę nie istnieje.
Mnie się podoba, nawet bardzo.

Tak naprawdę wady mojej fizyczności nie przeszkadzają mi aż tak bardzo, a jak będą to sobie coś przepiszę.;)

Powiadasz, "nie istnieje", być może i masz rację, ale psucie jej portfolio, wyrobionego przez Janusza, to chyba nieeleganckie, nieprawdaż?

mOSAd
09-08-2008, 12:21
psucie jej portfolio, wyrobionego przez Janusza, to chyba nieeleganckie, nieprawdaż?
Nałykałeś się czegoś? To jest świetny portret. Nie widziałem zdjeć, o których mówisz, ale to zdjęcie jest jak najbardziej udane (choc może nie rewelacyjne) i może sobie spokojnie stać obok dowolnych innych. A to, że tobie się ta estetyka nie podoba - trudno - twój problem, ale nie fotografa. Poza tym nikt chyba, fotografując tę samą modelkę, nie psuje przez to komuś portfolio? Inaczej jedna modelka przypadałaby na jednego fotografa. Do tego modelka nie ma przymusu umieszczania zdjęć w portfolio prawda? Więc jak jej się nie spodoba, to go nie opublikuje i tyle. Porównywanie portretu i glamour jest też bez sensu ze względu na wspólna modelkę - to tak jakbyś powiedział, że nie powinno się portretować ludzi brzydkich, z ich wszystkimi wadami. To zupełnie co innego - wyidealizowane zdjęcie wypacykowanej, ustylizowanej, upozowanej dziewczyny, a co innego zdjęcie rzeczywistej osoby. Ja nie widzę wokół siebie jedynie kobiet z działu glamour, zmywaja one z siebie czasem tapetę, czasem mają gorsze dni, czasem wory pod oczami, a ich skóra nie zawsze jest rozjaśniona przez tysiące Watów.

Jeśli chcesz skomentować to zdęcie - to napisz jakie błędy techniczne popełnił jego autor.

ADAM1
09-08-2008, 12:39
Jeśli chcesz skomentować to zdęcie - to napisz jakie błędy techniczne popełnił jego autor.

W życiu tego nie zrobię w tym wątku, może prywatnie tak, ale tu, to po prostu nie wypada.

Locter
10-08-2008, 17:09
Podoba mi sie to zdjęcie, jest tajemnicze i ma swój klimat, ale chyba obróbka skóry coś niespecjalnie wyszła - wygląda jak by była tłusta. No i odnosze wrażenie, że ostrość jest nie taka jak byc powinna - byc może to jest spory crop ?

myimmortal
10-08-2008, 23:42
kadr jakiś dziwny, ale zdjęcie samo w sobie ładne... a że smutne... no cóż - smutne zdjęcia potrafią być piękne ;)