Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] zachodząca landryna...
december
06-08-2008, 13:45
Typowa landryna jeziorna :) Jak zwykle u mnie, minimum obróbki, zdjęcie prosto z puchy, wyostrzone po zmniejszeniu.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img84.imageshack.us/img84/3359/dsc2163yv6.jpg)
todominik
06-08-2008, 16:52
Bardzo fajna kompozycja, na pierwszym planie łudeczka, następnie ludziki na molo i słoneczko które gaśnie po to by przez noc zaświecić gdzie indziej :P A i chyba odrobinkę za ciemne, żeby było widać że łudeczka biała, ale nie mi to oceniać - jestem amator... Pozdrawiam
Bardzo fajna kompozycja, na pierwszym planie łudeczka, następnie ludziki na molo i słoneczko które gaśnie po to by przez noc zaświecić gdzie indziej :P A i chyba odrobinkę za ciemne, żeby było widać że łudeczka biała, ale nie mi to oceniać - jestem amator... Pozdrawiam
sorry, ale nie mogę przeżyć tej "łudeczki", a zdjęcie bardzo przyjemne, jedyne co mi brakuje to...głów tych ludzików, ale to jest pierdoła, podoba mi się.
todominik
06-08-2008, 17:14
Przepraszam za takie dziecinne zdrobnienia, już się poprawiam: "Bardzo fajna kompozycja, na pierwszym planie jednomasztowy jacht niewielkich rozmiarów..." :P
uwaga, podpowiadam: nie chodzi mi o zdrobnienie :twisted:
spiritwood
06-08-2008, 17:33
Padłem :D
Takie zdjęcia bardzo lubię - w tego typu obrazach szczegóły w cieniach mają drugorzędne znaczenie. Oczywiście to moja bardzo subiektywna opinia...
todominik
06-08-2008, 17:33
A nio więc źle zrozumiałem... Myślałem że po prostu krytyka padła w moją stronę odnoście słownictwa... A teraz rozumiem że ta "łudeczka" nie pasuje Ci na zdjęciu :) Jeśli nadal źle coś rozumiem to przepraszam, ale jest strasznie gorąco i trochę wolniej myślę. . .
POPRAWIAM łódeczka!
chodzi mi o różnice jak między wódką a wudką, co wolisz lać w mordę ?:mrgreen: Osobiście wybieram pierwszy wariant.
todominik
06-08-2008, 17:43
OK :) nie mam nic na usprawiedliwienie... Przepraszam wszystkich za rażący błąd ortograficzny... Głupio mi ale już do końca życia zapamiętam jak się pisze łódka :) (a może to pod wpływem wczorajszej wódki jeszcze jestem :)
Takie detale: te trzciny po lewej był wywalił i poczekał aż łódeczka jeszcze kawałek odpłynie od pomostu
Ładna pocztówa! Takie prose Pana ja lubić!
Ładniutkie. Przyciąłbym tylko ciut z lewej (te trzciny)
december
07-08-2008, 08:01
Takie detale: te trzciny po lewej był wywalił i poczekał aż łódeczka jeszcze kawałek odpłynie od pomostu
Ładna pocztówa! Takie prose Pana ja lubić!
Ha! I tu cie mam! :) - Tzn nie przoczyłem tego szczegółu. Myślałem już aby je występlować, bo nijak wyglądają, powinno ich być więcej, lub w ogóle - i takie kadry też mam, jednak ten wydał my się najciekawszy. Nie mogłem czekać aż łódka podpłynie dalej, bo później wchodziła już inna, nieciekawa w kadr. Ostatecznie postanowiłem zostawić i liczyłem, że jest to nieistotne, jednak widać bystry wzrok Guancho nie przepuści nic....- Ale cieszę się, że się podoba.
Megazordon
07-08-2008, 12:49
Nie tylko wzrok Guancho, ale i mój wychwycił owe zielsko po lewej :)
Mimo tego zdjęcie ładne, ciepłe, pocztówkowe, można też powiedzieć, że po prostu wakacyjne.
Robiłeś pięćdziesiątką czy Tamronem na 50 mm?
december
07-08-2008, 15:28
praktycznie nie zdejmuje tamrona 17-50 z korpusu :) Jak chce mieć ostro, to wale na 2,8, a jak super ostro, to domykam do 4 :)
Za przedmowcami, a "jednomasztowy jacht niewielkich rozmiarów..." widzialbym w cytatach ;)
(bez zlosliwosci pod adresem autora zamieszania)