Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ying Yang
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img232.imageshack.us/img232/3816/yinyang1fw0.jpg)
diZaster
06-08-2008, 00:06
ladne, ale obnizylbym lekko perspektywe.
szkoda ze przejscia sie skopaly :|
Nostromo
06-08-2008, 00:21
Ano fajna fota. Szkoda tylko że ta zebra na niebo wlazła. Dlaczego taki tytuł? Pozdawiam
Świetna fota!
Do mnie gada
Piotr_ek
06-08-2008, 00:39
Dół dałbym o góra dwa stopnie jaśniej :)
Piękna kompozycja...
mariusz_777
06-08-2008, 01:18
Dla mnie bardzo ciekawe:) Zdecydowanie podoba się:)
Pozdrawiam
Wiesz czemu naciskasz spust migawki. I to się chwali.
Zdjęcie mi się podoba.
Przyjemnie i bardzo spokojnie, dobre na dobranoc ;) moze odrobinke mniej dolu...
p.s. YIN nie YING ;)
Niebo troche dla mnie przyciemne, ale tak to bardzo się podoba - a podobno D70s juz nie robi zdjęć ;)
świetne! przydałoby się tylko te przejścia na niebie poprawić
<...>
p.s. YIN nie YING ;)
O matko! Ale dałem dupy ;|
Przecież to pić trzeba przestać w końcu kiedyś....
Co do przejść tonalnych - powiem otwarcie, że nie chciało mi się z tym już walczyć bo chcę zobaczyć czy na większej odbitce (w normalnym rozmiarze schody są trudno widoczne) będzie je widać.
<| MICHAŁ |>
06-08-2008, 10:10
Mysle, ze o ile zdjecie bylo robione w rawie, i skonwertujesz je do TIFFa lub JPG o minimalnej kompresji, to nie powinno byc widac przejsc tonalnych - to jest zazwyczaj wina zbyt duzej kompresji na JPGu. Raczej nie dasz rady tego poprawic, jesli chcesz zachowac zdroworozsadkowa wage zdjecia na forum.
A samo zdjecie bardzo mi sie podoba - tym bardziej, ze zdjecie jest w kolorze i bardzo ladnej tonacji.
Grzegorka
06-08-2008, 10:20
Piękne. Takie jak lubię :)
Mysle, ze o ile zdjecie bylo robione w rawie, i skonwertujesz je do TIFFa lub JPG o minimalnej kompresji, to nie powinno byc widac przejsc tonalnych - to jest zazwyczaj wina zbyt duzej kompresji na JPGu. Raczej nie dasz rady tego poprawic, jesli chcesz zachowac zdroworozsadkowa wage zdjecia na forum.
A samo zdjecie bardzo mi sie podoba - tym bardziej, ze zdjecie jest w kolorze i bardzo ladnej tonacji.
Można się pobawić w PSie i to naprawić ale... Po co? Nie byłoby o czym pogadać ;]
Piękne. Takie jak lubię :)
Hehe - może obok Maćka fotografii, znajdzie się miejsce na ścianie i dla mojej jakiejś.
agawytka
06-08-2008, 16:40
rewelacja :)
delikatnie i klimatycznie
Nostromo
06-08-2008, 19:32
Napisał Mikie_001
"Mysle, ze o ile zdjecie bylo robione w rawie, i skonwertujesz je do TIFFa lub JPG o minimalnej kompresji, to nie powinno byc widac przejsc tonalnych - to jest zazwyczaj wina zbyt duzej kompresji na JPGu. Raczej nie dasz rady tego poprawic, jesli chcesz zachowac zdroworozsadkowa wage zdjecia na forum."
Oj to chyba nie wina kompresji. Czasami mam z czymś takim problemy jak robie fotki z szerokim szkłem 10-20mm. To wyłazi przy przyciemnianiu np nieba i jest widoczne w RAWie przed konwersją. Z obiektywem 17-50mm nie ma takiego problemu. Szerokie szkła mają bardzo wypukłą soczewkę i to chyba ona w jakiś sposób daje o sobie znać w specyficznych warunkach.
Wiesz czemu naciskasz spust migawki. I to się chwali.
Zdjęcie mi się podoba.
Minimaliści, psia mać.:D
Się wzajemnie wspierają i dobrze, a co.;)
A obraz niezły.
Grzegorka
06-08-2008, 19:57
Hehe - może obok Maćka fotografii, znajdzie się miejsce na ścianie i dla mojej jakiejś.
:mrgreen: kto wie kto wie, ale wtedy naprawdę mi galeria wyjdzie :p:D
Zdjęcie fenomenalne.
Czy ktoś może przypomnieć Dizastrowi aby nie psuł pięknych wątków bezsensownymi komentarzami?
Pięć gwiazdek.
Powieśiłbym sobie w biurze na ścianie. Jakbym się ostro wkurzył, rzut oka ta Takie zdjęcie i już lepiej. Fajne i kolorowe :)
bardzo mi sie podoba, uspokajające :)
december
07-08-2008, 08:24
minimalizm na maxa - jak audycja w trójce, minimax :) Podoba się