Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nuda ambientowa - [Nemeth]
Witam
Czysty b/w mi nie pasował.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img225.imageshack.us/img225/3996/dsc0586zu2.jpg)
pozdr.
Skomplikowane w odbiorze, na moj gust. Nie jest to jednak niemozliwe.
autograf
03-08-2008, 21:56
Faktycznie nudno.
A teraz na serio: wreszcie nie jest.
serberys
03-08-2008, 22:45
Jak dla mnie za dużo góry.
Jak będziesz robił jaką wystawę ambientów to daj znać ;)
To mi się podoba. Otóż każde takie foto ma w sobie coś.
Skąpo w wyrazie, mocne w przekazie...
Grzegorka
04-08-2008, 08:28
Jednego jestem pewna, to Twoje ambienty chcę mieć na ścianie. :)
Jednego jestem pewna, to Twoje ambienty chcę mieć na ścianie. :)
A zmieszczą się ? :>
No to fanów już masz.:D
A obraz?
A obraz taki, jak tytuł.;)
w takim razie ja się dołączam do fanów...
spokojnie na tym zdjęciu jest i klasycznie:)
Piotr_ek
04-08-2008, 21:52
Nie no... totalny gniot. W ogóle Maciek wyrzuć aparat do morza i przestań mnie terroryzować... :)
Nie no... totalny gniot. W ogóle Maciek wyrzuć aparat do morza i przestań mnie terroryzować... :)
:mrgreen:
Piotr_ek
04-08-2008, 22:17
kurna znów mu się udało... porażka niech no ja tam dotrę nad to Twoje morze...
Grzegorka
05-08-2008, 14:44
No to fanów już masz.:D(...)
hmmm... raczej przyjacielem Maćka bym się nazwała, od dawien dawna zresztą, a nie fanką... a że jednocześnie podoba mi się to co robi i chcę jego pracami sobie ozdobić ściany to chyba nic złego...
hmmm... raczej przyjacielem Maćka bym się nazwała, od dawien dawna zresztą, a nie fanką... a że jednocześnie podoba mi się to co robi i chcę jego pracami sobie ozdobić ściany to chyba nic złego...
Pewnie, że NIE.:D
Pozdrawiam serdecznie. Adam
Co jakis czas patrzac na to zdjecie probuje cos napisac, ale ... przysypiam :-D. No wiec ...
<| MICHAŁ |>
05-08-2008, 19:21
najpierw byly lodki, teraz kamienie. nowych lodek juz zbraklo, kamienie - wkrotce. masz juz pomysl na nastepne?
a na powaznie. nie. zdecydowanie nie.
co wiecej - chcialbym sie dowiedziec:
Otóż każde takie foto ma w sobie coś.
Skąpo w wyrazie, mocne w przekazie...
czyli co? jaki przekaz ma to zdjecie? ma dac do myslenia, jak to zazwyczaj przekaz, wywolac chwile refleksji? chcialbym po prostu wiedziec...., duszy artysty nie mam, wiec taklim jak ja trzeba pare slow komentarza....
najpierw byly lodki, teraz kamienie. nowych lodek juz zbraklo, kamienie - wkrotce. masz juz pomysl na nastepne?
(...)
Tak. Niebawem będę mieć lepsze tele więc przygotuj się na ambientowe detale.
A jak mi się jutro ręka nie omsknie to coś jeszcze.
czyli co? jaki przekaz ma to zdjecie? ma dac do myslenia, jak to zazwyczaj przekaz, wywolac chwile refleksji? chcialbym po prostu wiedziec...., duszy artysty nie mam, wiec taklim jak ja trzeba pare slow komentarza....
Klimat. Mnie takie kadry przynoszą ukojenie. Podoba mi się takie podejście do kadru. Do jego treści. Zawartości. Choćby bardzo minimalistycznej.
Mam ten komfort, że robiąc zdjęcia mogę się kierować w pierwszej kolejności własnym gustem.
Jak mi zapłacisz to postaram się zrobić zdjęcie które będzie odpowiadać Twoim ;)
pozdr.
Macieju, czy na tych kamieniach taki efekt dała woda? Coś jakby folia :P Fajne, ale ciekaw jestem jak by takie wyglądało w niebieskich odcieniach a nie zielonych.
<| MICHAŁ |>
05-08-2008, 20:21
Klimat. Mnie takie kadry przynoszą ukojenie. Podoba mi się takie podejście do kadru. Do jego treści. Zawartości. Choćby bardzo minimalistycznej.
Maciuś, to pytanie nie bylo do Ciebie - nie musiales czuć sie wywolany do tablicy.
Czym innym jest wlasny gust, ukojenie wlsnych skolatanych nerwow, wyciszenie emocji itp itd. a czym innym jest przekaz o ktorym napisal Guancho. To jego chcialem spytac.
Mam ten komfort, że robiąc zdjęcia mogę się kierować w pierwszej kolejności własnym gustem.
to witaj w klubie
Jak mi zapłacisz to postaram się zrobić zdjęcie które będzie odpowiadać Twoim.
jak upadne tak nisko, ze sam sobie nie zrobie, to sie zglosze tu (http://plfoto.com/67669/autor.html) bądź tu (http://plfoto.com/5185/autor.html). Zdecydowanie bardziej odpowiadaja moim klimatom, wiec doceniam oferte, lecz moze innym razem :mrgreen:
Vodafone
05-08-2008, 20:28
Ogólnie to... szału nie robi :-( a już na pewno nie powiesiłbym sobie tego na ścianie... ;-)
Ogólnie to... szału nie robi :-( a już na pewno nie powiesiłbym sobie tego na ścianie... ;-)
Toż to nuda, nie szał, nie mylmy pojęć.:D
Sam autor nam to sugeruje i prawdę powiada, świętą prawdę.;)
Vodafone
05-08-2008, 20:36
Toż to nuda, nie szał, nie mylmy pojęć.:D
Sam autor nam to sugeruje i prawdę powiada, świętą prawdę.;)
dobrze... skoro jesteś już tak drobiazgowy to wrzućmy w cudzysłów tekst : " szału nie robi " i już jest ok ;-)
Macieju, czy na tych kamieniach taki efekt dała woda? Coś jakby folia :P Fajne, ale ciekaw jestem jak by takie wyglądało w niebieskich odcieniach a nie zielonych.
Było zbyt chłodno. Miałem chwilę zawahania - czy niebieska czy zielona dominanta. Wybrałem wersję ocieplającą.
Na kamieniach znajdowała się gruba warstwa glonów. Poziom wody spadł i je odsłonił.
Maciuś, to pytanie nie bylo do Ciebie - nie musiales czuć sie wywolany do tablicy.
(...)
Nie obraź się ale wódki nie piliśmy. Rozumiem, że forum. Że relacje koleżeńskie. Może kiedyś do tego stopnia.
Póki co - Maciej.
pozdr. :)
<| MICHAŁ |>
05-08-2008, 21:05
Maciuś, wyluzuj.
spięty strasznie jestes - wcale sie nie dziwie, ze ambienty robisz na uspokojenie
A co do picia wodki - nie sadze - poki co to ja wybieram z kim pije, wiec sie raczej nie zanosi
Maciuś, wyluzuj.
spięty strasznie jestes - wcale sie nie dziwie, ze ambienty robisz na uspokojenie
A co do picia wodki - nie sadze - poki co to ja wybieram z kim pije, wiec sie raczej nie zanosi
Powtórzę - dobitniej - nie życzę sobie takiego spoufalania.
Ani mi bratem nie jesteś ani swatem.
Grzegorka
05-08-2008, 21:20
(...) a już na pewno nie powiesiłbym sobie tego na ścianie... ;-)
I dzięki Bogu, bo w życiu nie chciałabym mieć na ścianie tego co Ty.
<| MICHAŁ |>
05-08-2008, 21:36
skomentuje to jedynie tak: ROTFL :mrgreen:
Skojarzenia, skojarzenia, skojarzenia...
Vodafone
05-08-2008, 22:16
I dzięki Bogu, bo w życiu nie chciałabym mieć na ścianie tego co Ty.
Cóż, ja nie robię z mieszkania galerii... tak więc... sama rozumiesz ;-) a że Ty wieszasz na ścianach co popadnie to już Twój problem ;-)
Powtórzę - dobitniej - nie życzę sobie takiego spoufalania.
Ani mi bratem nie jesteś ani swatem.
Wyluzuj... nic złego nie napisał ;-) Wiem że masz wielkie mniemanie o sobie i jest Ci ciężko podejść z "przymrużeniem oka" do pewnych spraw, ale czasem warto wyluzować...
Grzegorka
05-08-2008, 22:52
Cóż, ja nie robię z mieszkania galerii... tak więc... sama rozumiesz ;-) a że Ty wieszasz na ścianach co popadnie to już Twój problem ;-)(...)
Galerii? No cóż... widzę, że z wyobraźnią u Ciebie krucho. Ozdobić nie znaczy nawieszać sobie dziesiątki zdjęć jedno obok drugiego... A Maćka zdjęcia z serii ambientowej podobają mi się niezmiernie. I nie widzę w tym absolutnie żadnego problemu. Tobie nie muszą. Do domu na bank bym Cię nie zaprosiła, więc nie będziesz musiał sobie męczyć oczu moim poczuciem estetyki. EOT
autograf
06-08-2008, 01:01
Gadacie o zdjęciu, czy o relacjach?
Na pewno się nie znam, ale dla mnie nic szczególnego - nuda to po pierwsze, po drugie to - patrz pierwsze. A po trzecie - dwa kamienie i prosta linia nad nimi, przecież to nie może być ciekawe... Tym razem Ci sie nie udało Nemeth. ;)
Mili Państwo - uprzejmie proszę nie skakać sobie "do ócz" i darować sobie wycieczki osobiste.
Wolałbym dowiedzieć się więcej na temat zdjęcia i jego przekazu, niż obserwować powielanie zadawnionych animozji. I nie widzę nic nadmiernie obcesowego w zwróceniu się do kogoś zdrobniałym imieniem, chociaż rozumiem też, iż taka forma może drażnić.
Drążek na luz. Warto :)
borregaard
06-08-2008, 09:17
Może drażnić i to mocno,....gdy moja małażonka zwraca się do mnie ze słodkim, przedślubnym jeszcze,uśmiechem.."Andrzejku,wiesz....",to nic dobrego to nie wróży... spodziewam się najgorszego i dostaję gęsiej skórki...:twisted:
Pzdr
Andrzej
:mrgreen:
Kasandra
06-08-2008, 09:19
Wolałbym dowiedzieć się więcej na temat zdjęcia i jego przekazu,
oj tym razem to chyba tylko sam autor wie co chciał przekazać nam tą fotką:mrgreen:
chyba wie...?
motylanoga
06-08-2008, 10:16
Jeśli pojęcie "wieszania na ścianie" jest w jakikolwiek sposób miarodajne, to ja poproszę. Duże passe-partout i ciemna ściana. Zasadniczo przekaz "co autor chciał przez to powiedzieć" ma dla mnie znaczenie w portrecie czy reportażu, w krajobrazie mam to w nosie. Ładne jest i tyle. I NUDNE, co jest jego ogromną zaletą, bo adrenalinę podnoszę sobie innymi metodami, niż oglądając widoczki...
Grzegorka
06-08-2008, 10:18
Jeśli pojęcie "wieszania na ścianie" jest w jakikolwiek sposób miarodajne, to ja poproszę. Duże passe-partout i ciemna ściana. Zasadniczo przekaz "co autor chciał przez to powiedzieć" ma dla mnie znaczenie w portrecie czy reportażu, w krajobrazie mam to w nosie. Ładne jest i tyle. I NUDNE, co jest jego ogromną zaletą, bo adrenalinę podnoszę sobie innymi metodami, niż oglądając widoczki...
O to to to!! Z ust mi to wyjęłaś :D
to zdjęcie wcale nie jest nudne, a wiecie dlaczego? Bo rodzi w Was całkiem spore raczej skrajne, ale jednak ...emocje.
Osobiscie uwielbiam takie prace oszczędne w kompozycji, wysublimowane, proste.
Kasandra
06-08-2008, 10:52
to zdjęcie wcale nie jest nudne, a wiecie dlaczego? Bo rodzi w Was całkiem spore raczej skrajne, ale jednak ...emocje.
.
pytanie tylko czy zdjęcie czy autor;-)))))
staram się nie wnikać w treść ostatnich postów w tym wątku, bo tam nic sensownego nie można wyczytać.
Ja osobiście lubię taką fotografię. Minimalizm mi pasuje, pamiętam, jak wielkie wrażenie zrobiły na mnie zdjęcia Micheala Kenny (http://www.michaelkenna.com)(o ile to nazwisko się odmienia). I to zdjęcie nieodmiennie mi się z jego pracami kojarzy, zwłaszcza z cyklami (http://www.michaelkenna.net/html/hokkaido_05/index.html) z (http://www.michaelkenna.net/html/2007/hokkaido07/index.html) Japonii (http://www.michaelkenna.net/html/hokkaido/index.html).
december
06-08-2008, 14:05
A ja lubię taki minimalizm. Podoba się, zwłaszcza rozdział nieba i wody linią horyzontu. Kamyczki zacne.