Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Anna w pracy :-)
Polsar74
03-08-2008, 00:28
Witam
Koleżanka przy-pozowała i powstało takie oto zdjecie
poddaję pod ocenę :
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Paweł
andrzej_laskowski
03-08-2008, 09:25
O matko!! Rok masz aparat i robisz takie!!! fotki??
Bez urazy ale może jednak wędkowanie?;)
jacek.gold
03-08-2008, 09:51
słusznie Andrzej prawi
pomijając posiadanie aparatu od ponad roku oglądasz zdjęcia na forum a potem wstawiasz TO
Polsar74
03-08-2008, 10:47
dobra - idę na ryby :-)
(napisze ktoś co mu nie pasuje tak żeby mnie dobić :-) ?)
elektronik_tk
03-08-2008, 12:35
ładnie to się pracuje widzę :> taki sobie pstryk :)
nonnatus
03-08-2008, 14:05
O matko!! Rok masz aparat i robisz takie!!! fotki??
Bez urazy ale może jednak wędkowanie?;)
wkurzają mnie tego typu komentarze.
nikt Cię nie zmusza do komentowania...
vięc z takimi radami zakop się w swoim grajdołku...
skoro już jednak piszesz, to może napisz co Ci się nie podoba,co? i do tego się ograniczaj.
to jest forum fotograficzne, a nie kółko terapeutyczne... vięc takie mądrości zyciowe można sobie odpuścić. raczej należy...
skoro jednak takich rad udzielasz to wiedz, ze one więcej o Tobie mówią niż o Autorze zdjęcia...
co do zdjęcia:
zdjęcie niestety: na nie.
uchylone usta i zęby przykuwają zbyt dużą uwagę, a szczególnie te segregatory w tle...
może trzeba było cropować inaczej... lub przesunąć się z aparatem...
mina modelki taka se.
oczy nie ostre (...ale ja dziś niewiele ostrych rzeczy widzę :))
taki sobie pstryk.
pzdr.
jacek.gold
03-08-2008, 14:11
wkurzają mnie tego typu komentarze.
nikt Cię nie zmusza do komentowania...
vięc z takimi radami zakop się w swoim grajdołku...
skoro już jednak piszesz, to może napisz co Ci się nie podoba,co?
Skoro Cię wkurzają to na naszą klasę idź czytaj. Tam same ochy i achy się pokazują więc będziesz spokojniejszy a i zdrowszy pewnie. Andrzej wyraził swoja opinie w sposób dosadny i krótki i ma do tego takie prawo jak i Ty do wypisywania wierszem swych opinii.
Więc skoro czytanie takich tekstów wywołuje nerwa to psychoanalityk lub nasza klasa Cię ratują
I co to jest pzdr.?
co do zdjęcia:
zdjęcie niestety: na nie.
uchylone usta i zęby przykuwają zbyt dużą uwagę, a szczególnie te segregatory w tle...
może trzeba było cropować inaczej... lub przesunąć się z aparatem...
mina modelki taka se.
oczy nie ostre (...ale ja dziś niewiele ostrych rzeczy widzę :))
taki sobie pstryk.
pzdr.
Czyli jednak ryby
nonnatus
03-08-2008, 14:26
Skoro Cię wkurzają to na naszą klasę idź czytaj. Tam same ochy i achy się pokazują więc będziesz spokojniejszy a i zdrowszy pewnie. Andrzej wyraził swoja opinie w sposób dosadny i krótki i ma do tego takie prawo jak i Ty do wypisywania wierszem swych opinii.
Więc skoro czytanie takich tekstów wywołuje nerwa to psychoanalityk lub nasza klasa Cię ratują
I co to jest pzdr.?
Jacku złoty widzę, że czytanie tekstów z którymi się nie zgadzasz wywołuje u Ciebie frustrację...
Twoja reakcja wskazuje raczej na to, że Tobie by się przydał lekarz... (pisze to z troski)
gdzie w moim poście wyczytałeś, że odmawiam komuś prawa do krytyki, co?
że nakazuję pisać tylko peany, co?
Andrzej nie wyraził swojej opinii o zdjęciu.
udzielił "rady" typu: jesteś beznadziejnym fotografem, weź to rzuć i zmień hobby.
uważasz, że to za dopuszczalne. Twoja rzecz. mnie to razi.
może to kwestia kultury słowa, nie wiem?
OT: masz super składnię, chodziłeś gdzieś do szkoły?
skoro psychoanalityka stawiasz w jednej linii z naszą klasą to chyba inaczej rozumiemy pojęcie psychoanaliza.
ps.
o co pytasz, co znaczy "pzdr."?
chodzi Ci o kropkę?
przepraszam postawiłem ją przez przypadek.
wybacz.
jacek.gold
03-08-2008, 14:38
jacku złoty
otóż NIE jest to wersja polsko-angielska lecz czysto polska wersja nicka wiec nie należy jej tłumaczyć
widzę, że czytanie tekstów z którymi się ni zgadzasz wywołuje u Ciebie frustrację...
Twoja reakcja wskazuje raczej na to, że Tobie by się przydał lekarz...
Kiedyś miałeś wątek forum o forum czy jakoś tak gdzie wspominałeś o pieniaczach i że ich tu nie ma :)
Otóż jesteś i wywołujesz wilka z lasu
gdzie w moim poście wyczytałeś, że odmawiam komuś prawa do krytyki, co?
że nakazuję pisać tylko peany, co?
czy powyżej nie napisałeś:
.....to może napisz co Ci się nie podoba,co? i do tego się ograniczaj.
A teraz zdjęcia czekają na klejenie więc do roboty :)
ps dalej nie wyjaśniłeś owego pzdr.
ps2: Widzę że masz jakiś uraz na tle wykształcenia skoro pytasz o szkołe.
nonnatus
03-08-2008, 14:45
doedytuję:
czy powyżej nie napisałeś:
.....to może napisz co Ci się nie podoba,co? i do tego się ograniczaj.
wyjaśnie tylko, że chodziło mi o ogranicznie się do komentarza, a nie do ograniczania się do negatywnych komentarzy... co zresztą i tak przeczy Twojej tezie jakobym odmawiał komuś prawa do krytyki, bo tu zdaje się nawet w Twojej interpretacji właśnie do krytyki takowej zachęcam, vięc o co kaman...
co do pieniactwa rzekomego mi zarzucanego, to oczywistym jest, że jak ktoś ma inne zdanie niż jacek.gold to pieniacz.
oj chłope, chłopie...
dla mnie EOT
andrzej_laskowski
03-08-2008, 16:09
Alez sie podniecacie.
Stare chłopy a kłócą sie o takie pierdoły.
To nie towarzystwo wzajemnej adoracji i albo ktoś umie się obchodzić z puszką, albo nie owijając w bawełnę i nie siląc się na eufenizmy mówimy mu co o tym sądzimy.
Tak to działa, a jak ktoś jest wrażliwy ( o dziwo Autor się specjalnie nie zbulwersował) to zapraszamy do tworzenia PF w "Nasza Klasa", a nie na forum ludzi związanych z fotografią.
Nonnatus ja i tak oszczędzam jak mogę Autorów takich "fotografii" . Toż przez rok to nawet dziecko by pojęło podstawy portretu.
A tu co mamy?
Polsar74
03-08-2008, 17:05
A tu co mamy?
oj okrutnyś dzis dla mnie - wracam z tych ryb a tu takie kwiatki że idzie sobie włosy ze łba rwać !
Kolega który wziął mnie w obronę zrobił to co sam robiłem wiele razy - po co od razu walić kijem w głowę sporo można podpowiedzieć ? I o dziwo - robia to Ci sami userzy którzy jak fotka jest ok to podpowiadają co i jak robić żeby było jeszcze lepiej.
Nie lepiej podpowiadać osobom które tego potrzebują ?
andrzej_laskowski
03-08-2008, 17:21
Ależ ja bym pomógł. Nawet chętnie.
Mogę podpowiedzieć jak wystylizowac modelkę, jakie światło by pasowało moim zdaniem, jakie tło, GO i kadr nawet.
Ale nie kiedy widzę panią w podkoszulku z otwartą buzią (pewnie mówila właśnie "zabierz ten cholerny aparat") i regałem w tle .
Tu jest po prostu wszystko źle i to nawet nie jest portret tylko zdjęcie głowy raczej.
Polsar74
03-08-2008, 17:58
Ależ ja bym pomógł. Nawet chętnie.
Mogę podpowiedzieć jak wystylizowac modelkę, jakie światło by pasowało moim zdaniem, jakie tło, GO i kadr nawet.
Racja - to zdjecie jest raczej dziełem przypadku niż przemyślanym kadrem - tu się biję w pierś.
Andrzeju słowo się rzekło - chętnie usłyszę od Ciebie dobre rady - myślę że nie tylko ja.
Kiepsko... Panie kiepsko.
BTW. - czy też Wam się wydaje, że nonnatus dość mocno przypomina Davida555 ? A może mi się tylko zdaje ... ?
Polsar74
03-08-2008, 19:32
następny :-(
nonnatus
03-08-2008, 20:23
BTW. - czy też Wam się wydaje, że nonnatus dość mocno przypomina Davida555 ? A może mi się tylko zdaje ... ?
zapewniam, że mylisz postaci...
a tak z ciekawości who is David555?
jestem na forum od jakichś 4 miesięcy, więc może ktoś mnie uświadomi, kim był ów człek rzeczony?
Jak tak to przepraszam, po prostu mi się nasunęło skojarzenie z pewnym forumowiczem, który jeszcze niedawno tutaj pisał. ;)
następny :-(
ale tak właśnie jest... kiepsko i tyle. Bedąc na tym forum rok czasu (przy załozeniu, że jest się aktywnym: czytam , oglądam) nie odważyłbym sie wstawić tu takiego zdjęcia - taka prawda.
nonnatus
03-08-2008, 21:20
Jak tak to przepraszam, po prostu mi się nasunęło skojarzenie z pewnym forumowiczem, który jeszcze niedawno tutaj pisał. ;)
sprawdziłem who is David555 i powiem, że czytając wpisy pod jego pożegnaniem się z forum dość się wzruszyłem...
przypomniałem też sobie, że w jednych z pierwszych moich postach tutaj miałem od Niego kilka konstruktywnych uwag.
teraz wracają mi takie flashbacki...
Locter dziwne to Twoje porównanie, naprawdę...
autograf
03-08-2008, 21:50
Pomyliłeś Dawida z Adamem.
Polsar74
03-08-2008, 22:26
nie odważyłbym sie wstawić tu takiego zdjęcia
no to wiemy już jak Ty byś się zachował - ale ja się odważyłem i już ... lecz zamiast się ponownie brać za zbijanie ze mnie może ktoś wreszcie napisze coś konstruktywnego
Po pierwsze napiszę, że takie kopniaki w dupsko są najlepsze i najbardziej orzeźwiają czy odświeżają. Mnie generalnie jeden z podobnych komentarzy postawił na nogi niegdyś, a autorowi tych słów dziękowałem za to:)
O konstruktywną ocenę ciężko jest, ponieważ pstryk jest od taki. Fotografia albumowa.
nonnatus
04-08-2008, 01:38
Pomyliłeś Dawida z Adamem.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=52922
autograf
04-08-2008, 01:48
Brawo.