PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon colpix 5700 - prblem

qiun
24-05-2006, 00:45
Witam !!

Mam pewien problem...

Jestem poziadaczem aparatu cyfrowego nikon colpix 5700, i ostatnio mialem 2 przypadki gdzie mnie zawiódł.
Pierwszy raz problem miał miejsce jakiś miesiąc temu gdzie podczas dość intensywnej pracy na weselu aparat nie zapisał część tylko zdjęć a pozostałej nie.
Tzn początkowe zdjęcia powwiedzmy mialy numery 1,2,....20, i od 20 do 50 była przerwa w plikach lecz od 60, 61, 62 itd zdjęcia były , czyli tak jak by zdjęci były zrobione ale nie było ich na karcie zapisanych, i teraz nie wiem czy to wina aparatu czy tez karty....

Drugi przypadek dwa dni temu na wycieczce podobna zytuacja ale pliki sa ( z zawartością bo widać że coś tam ważą ) ale nie można ich zgrać na koputer ani odczytać z aparatu.

Tak więc moje pytanie czy to wina aparatu czy karty czy czegoś innego ..? :roll:

irekka
24-05-2006, 09:48
Jaka karta ?
Jedyne co mogę Ci doradzić to włożyć inną kartę i obserwować. Na pytanie czy to wina aparatu czy karty chyba nikt nie jest w stanie Ci odpowiedzieć - to nie forum jasnowidzów ale .... ja stawiam na kartę.

wyrwiflak
25-05-2006, 20:33
moze wina aparatu i uszkadza pliki podczas zapisywania a moze wina karty - spradz karte na jakims czytniku

c2h5oh
25-05-2006, 20:39
Jesli jestes z Wroclawia lub Warszawy to moge Ci odzyskac zdjecia z karty (a w kazdym razie sprobowac) - od dluzszej chwili chce zrobic test oprogramowania do odzyskiwania zdjec i potrzebuje takiej trefnej karty

qiun
25-05-2006, 21:36
Niestety ale jestem z Krakowa :-(...