Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret Nieznajomej
Amadeusz
02-08-2008, 23:29
Cześć,
proszę wyprowadźcie mnie z błędu albo potwierdźcie bo zdjęcie mi się cholernie podoba.
Zdjęcie z wesela, zupełny przypadek, nie pozowane. Ot zobaczyłem Kobietę, wycelowałem, Ona spojrzała na mnie i wyszło tak jak poniżej.
Zatem proszę o opinie.
Pozdrawiam.
PS. tła nie ruszałem a ramka to naturalne deski (te detale zostawmy poza percepcją o ile za bardzo nie przeszkadzają)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.pastwa.podhale.pl/albums/twarze/DDSC_3841.sized.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.pastwa.podhale.pl/albums/podpatrzone/DDSC_3841.sized.jpg)
nonnatus
03-08-2008, 01:35
jak dla mnie za czarno :) haa
tyż nic nie widze...
a chętnie bym zobaczył spojrzenie niewieście od którego nie można się oderwać...
które pochłania, wciąga, przenika, przeszywa, spojrzenie okrutnie prawdziwe, niezwykłe, niebywałe..., absolutnie powalające... :):):)
.
a chętnie bym zobaczył spojrzenie niewieście od którego nie można się oderwać...
które pochłania, wciąga, przenika, przeszywa, spojrzenie okrutnie prawdziwe, niezwykłe, niebywałe..., absolutnie powalające... :):):)
A jak utoniesz w tym spojrzeniu i Ci już tak zostanie?
Oj, ryzykant z Ciebie...
nonnatus
03-08-2008, 02:45
A jak utoniesz w tym spojrzeniu i Ci już tak zostanie?
Oj, ryzykant z Ciebie...
... Dromek - w takim spojrzeniu to mogę utonąć na ZAWSZE... :)
ps.
ciekawy wątek się robi...
jak na wątek o portrecie ...bez portretu :)
... Dromek - w takim spojrzeniu to mogę utonąć na ZAWSZE... :)
ps.
ciekawy wątek się robi...
jak na wątek o portrecie ...bez portretu :)
"Sztuka walki bez walki"
Zaczekaj do jutra, moja muza mnie nawiedzi, juz ja coś wykombinuję :)
nonnatus
03-08-2008, 02:52
Dromek, czemu chłop nie śpi?
co masz na mysli piszac, o tej nienawiści niewieściej? :)
why???
ps.
widze,że wątek rozwojowy...
Ja o nienawiści? Ja nawet nie znam takich słów
Coś Ci się "pozajączkowało"
A "sztuka walki...." to cytat z klasyki :)
nonnatus
03-08-2008, 03:07
sorry
źle przeczytałem
napisałeś byłeś:
"nawiedzi" - a ja przeczytałem "nienawidzi"...
no to zrzućmy to na karb pory ,wszak jest już 3:03...
moja wina.
faktycznie coś mi się podziało... haaa
pozdr.
ps.
może dać 5 gwiazdek to tego postu, co?
ps.
zapewne konfucjusz, albo inny mistrz taoizmu...
No, swego rodzaju ewenement :)
A co do nawiedzenia muzy - zrobię Ci takie spojrzenie, ze po Tobie (a ona to potrafi)
nonnatus
03-08-2008, 03:11
trzymam Cię za słowo.
Masz to u mnie :)
A tymczasem spadam spać bo juz się wcześnie zrobiło
Może jutro autor wątku zdjęcie wstawi, bo jakos głupio tak bez zdjęcia dyskutować :)
Kolorowych snów
Orkaniusz
03-08-2008, 07:13
Zauważcie, że nie da się o zdjęciu niczego złego powiedzieć. Do niczego nie idzie się przyczepić. Pewnie dobre będzie :-) (jak już się pokaże)
MZ trochę za centralna kompozycja i temat trochę wyświechtany. Takie czerwone krzyżyki to widziałem już setki razy. No i ta ramka! Jestem na nie. Jedynie obróbka jest OK. Czy to PS?
Pozdrawiam
..co za usmiech :) -ramka w tych kolorach wyglada ciekawie.
pozdro!
nonnatus
03-08-2008, 13:37
MZ trochę za centralna kompozycja i temat trochę wyświechtany. Takie czerwone krzyżyki to widziałem już setki razy. No i ta ramka! Jestem na nie. Jedynie obróbka jest OK. Czy to PS?
Pozdrawiam
no nieźle :), widać jak jesteś apriorii nastawiony do zdjęć :evil: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
co do fotki, to...
[1] za czerwono. nawet włosy mają czerwonay zafarb
[2] bardzo dziwne ułożenie dłoni
[3] wzrok modelki nie uzasadnia tej wolnej przestrzeni przed nią (no chyba że powodem była ta cud-ramka), co kompozycyjnie nie jest udane...
[4] niepotrzebna (na zdjęciu) druga ręka
[5] samo ustawienie modelki dośc mi nie lezy... może bardziej na wprost...?
[6] ramka... nie podoba mi się, nic do zdjęcia ciekawego nie wnosi, a wymusza dziwne zabiegi kompozycyjne...
[7] co jest za modelką? dziwne tło...
[8] osobiście lubię bardziej ascetyczne fotki gdy idzie o portret, rozumiem,że to bardziej pstryk z imprezki niź konceptualna fotka, ale zbyt dużo dodatków typu pierscionek, kolczyk... jak dla mnie nieco zaburza odbiór zdjęcia IMO...
tu jest tego za dużo... może bardziej to zdjęcie pasowałoby do działu życie codzienne...
to na szybko tyle...
pzdr.
Amadeusz
03-08-2008, 14:01
Nonnatus, dziekuję. Tak, zdjęcie to pstryk można powiedzieć (z wesela) więc bałagan w kadrze nieunikniony. Ramki zostawiłem, myślałem, że to wyjdzie na plus :???: Jak zrobiłem to zdjęcie to już na monitorku mi sie podobało :) a jak zobaczyłem na kompie to mi piórka zaczęły wyrastać :mrgreen: