Zobacz pełną wersję : gdzie dostane szybke osłaniajaca wyświetlacz(D80)?? ;/
Bartek_902
02-08-2008, 13:04
Witam.
Ostatnio gdy zdjalem ta przezroczysta oslone wyswietlacza w moim D80 zuwazylem na nim pare rys,prawdopodobnie cos wpadlo miedzy ta ochrone a wyswietla i porysowalo mi wyswietlacz ;/
czy wiecie czy wogole jest mozliwosc dostania gdzies takiej nowej szybki zeby ja wymienic?? wymiana to nie problem bo zapewne jest aby wklejona tylko nie wiem gdzie ja mozna dostac i czy wogole da sie to dostac ;/
Zadzwoń do serwisu i się zapytaj.
tak bardzo Ci przeszkadzają te rysy?
ps.Ja w ogóle nie mam tej szybki (dawno temu mi się zbiła). I jakoś sam wyświetlacz nie jest porysowany. A aparat jest w użytku ;)
Bartek_902
02-08-2008, 14:10
no troche mnie to wkurza bo to nie sa rysy na tej osłonce tylko na szybce wyswietlacza,moze przywiazuje wage do dupereli ale takie rzeczy mnie wkurzaja ;p i dlatego pytam
Może na przyszłość kup sobie na allegro szybkę ze szkła hartowanego, przyklej i będzie po problemie. Sam ich używam i mogę polecić.
Ostatnio gdy zdjalem ta przezroczysta oslone wyswietlacza w moim D80 zuwazylem na nim pare rys
wydaje mi się że najprościej (i najtaniej) będzie założyć z powrotem osłonę żeby ich nie było widać ;)
a tak poważnie, po wymianie szybki na nową nie masz przecież gwarancji że znów się nie zarysuje
Bartek_902
02-08-2008, 14:26
no dobrze....
ale teraz takie ogolnie pytanie czy jest wogole jakas mozliwosc dostania akurat tej czesci?? orientuje sie ktos??
jakiś czas temu kolega chciał kupić matówkę w serwisie NP. powiedzieli mu że nie sprzedają części, mogą tylko u nich wymienić. podejrzewam że z tą szybką będzie podobnie, w serwisie Ci wymienią i doliczą usługę wymiany
IMO jeśli to nie są jakieś głębokie „rowy” które zniekształcają obraz na LCD to nie ma sensu się tym przejmować, tym bardziej że napisałeś że widać je po zdjęciu osłony
a moze takie cos ?
http://www.allegro.pl/item408111011_oslona_na_lcd_nikon_d80_x2_szklana_p romo_.html
zawsze mozna tez ryski polerowac jakims specyfikiem z alledrogo sluzacym do usuwania ryz z wyswietlaczy lcd. warunek taki, ze to moga byc kaniony kolorado... ;)
Cobye nie byc goloslownym:
http://allegro.pl/item407142888_pasta_serwisowa_usuwa_rysy_z_szybki_ telefonu_100_.html
Obawiam się że owa szybka jest integralną częścią wyswietlacza i będzie cały do wymiany, niczym nie poleruj bo to dosyć cienkie a jak trzaśnie to pozamiatane :)
MYSZ mylisz się. Szybka jest elementem wklejonym na taśmę dwustronną w obudowę aparatu. I wcale nie jest taka cienka - będzie gdzieś 0.5 mm, czyli cała masa materialu do polerowania.
Szybka jest elementem wklejonym na taśmę dwustronną w obudowę aparatu.
dokładnie
ja kiedyś zakupiłem zamiennik oryginalnej szybki - zdecydowanie szybciej się rysuje i przejrzystośc jakby mniejsza. na alledrogo jest tego całe mnóstwo.
ja kiedyś zakupiłem zamiennik oryginalnej szybki - zdecydowanie szybciej się rysuje i przejrzystośc jakby mniejsza. na alledrogo jest tego całe mnóstwo.
nie masz przypadkiem na myśli osłony ?