Zobacz pełną wersję : laptop + zewnetrzny monitor
No niestety - starzeje się :)
Mam następujący problem:
Ibm t42 karta grafiki radeon 7500 / 1024/768
monitor zewnetrzny 1280/1024
Chce pracowac na zewnetrznym monitorze w jej natywnej rozdzielczosc tj. 1280/1024 ale za cholere nie moge tego ustawic - albo pracuje jedynie w 1024/1280 albo po zamknieciu klapy kompa wylacza sie albo tez pracuje w swej rozdzielczosc ale jedynie jako drugi monitor tworzac drugi pulpit
Czy ktos pomoże ? moj stopien irytacji siega zenitu
Musisz sprawdzić w specyfikacji karty graf., jaką największą rozdzielczość obsługuje na wyjściu D-SUB.
Jeśli obsługuje, to wina leży po stronie nieumiejętnego ustawiania opcji sterownika grafiki.
Masz zainstalowane oprogramowanie "Presentation Director"? tam możesz zdefiniować że ma być tylko jeden monitor i w jakiej rozdzielczości - 1280x1024 będzie działać
Masz zainstalowane oprogramowanie "Presentation Director"? tam możesz zdefiniować że ma być tylko jeden monitor i w jakiej rozdzielczości - 1280x1024 będzie działać
pomogło - Dziekuje !!
naszła mnie taka konkluzja: mój leciwy matrox g400 rozkłada na łopatki tego laptokowego Radeona
pomogło - Dziekuje !!
naszła mnie taka konkluzja: mój leciwy matrox g400 rozkłada na łopatki tego laptokowego Radeona
To jest karta do obsługi 1024x768, ja jak miałem x31 miałem stację dokującą i w niej kartę PCI do obsługi monitora 1920x1200
kroliczy
18-09-2008, 16:22
Moze dolacze sie do watku - a jak z kablem D-SUB ? Czy polecacie wymiane na jakis "markowy", jakie jest wasze zdanie na temat KITowych kabli?
kabel musi być dobrze wygrzany ;)
kroliczy
18-09-2008, 16:46
oczywiste ;) - mój już grzeje się niecałe 12h ale do pełnych 60h jeszcze mu trochę brakuje - a co zrobić jeżeli proces wygrzewania zostanie przerwany ?
a tak poważnie - jest jakaś producent dobrych kabli - coś na zasadzie - cena/ jakość
poważnie to na kitowy eizo nie narzekam
kroliczy
18-09-2008, 17:47
Ty masz Eizo a ja najprostszy LG coś tam na D-SUB a nie DVI. A jak nawet nim trochę poruszam to widzę ze lepiej lub gorzej ekranuje uszkodzenia - ogolnie nie jest zle ale po tym zachowaniu widze ze przydala by sie wymiana? Ktos biegly w temacie ?
Ty masz Eizo a ja najprostszy LG coś tam na D-SUB a nie DVI. A jak nawet nim trochę poruszam to widzę ze lepiej lub gorzej ekranuje uszkodzenia - ogolnie nie jest zle ale po tym zachowaniu widze ze przydala by sie wymiana? Ktos biegly w temacie ?
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=32374
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=19727
Wystarczy popatrzeć