Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ola na polu :)
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Bonus: ANIA Z OLA
no....
szeroki kat sobie kupiles. widac ;)
ze co? jakas aluzja.... :)
hedgehog
01-08-2008, 00:17
Słodka dziewuszka. Bardzo fajne, wesołe i do przodu. :) Wakacyjne takie.
dokladnie takie mialy byc, wesole wakacyjne :)
1,2,7 fajnie kolorystycznie. Podobają się.
1,2 trochę kadru zabrakło i przepały widoczne.
Kontrowałeś przepały softem ?
cyrusvirus
01-08-2008, 01:07
Bardzo wesołe i pogodne fotki :) Super! Ale od razu z miejsca rzuca się w oczy niepotrzebnie zdjęta saturacja na 4 i 5. Po co? Przecież pierwsze dwa są takie fajne! ;)
autograf
01-08-2008, 01:08
Mi też się bardzo podobają!
Najfajniejsze 1, 3, 4.
Jak doświetlałeś?
autograf
01-08-2008, 01:09
Mi też się bardzo podobają!
Najfajniejsze 1, 3, 4.
Jak doświetlałeś?
Sebastiann
01-08-2008, 08:43
Radosne zdjęcia, szkoda w niektórych momentach ciachniętych paluszków albo buta. pozdrawiam
Też bym wszystko widział w takich nasyconych kolorach jak dwa pierwsze. (choć b/w też mi się podoba no ale skoro miało być radośnie i wesoło...) Generalnie bardzo fajna i optymistyczna seria :)
thx, jzu odpowiadam:
- tak, w PS opcja shadows/highlights :P
- doswietlane sb800 z reki na kblu delty
:)
pastrana
01-08-2008, 09:36
Bardzo sympatyczne fotki, kolorki, kadry.. ale.
Na
[1] uciety palec.
[2] ucieta stopa.
[3] uciety czubek głowy.
[4] ucieta stopa.
[6] przyciety:) palec.
no tak, ale gdyby tego niebylo to niemial bym juz czego porwiac heh :)
no ok ok ale mi to jednak przeszkadzaja te ostre cienie tnace ciala modelek i swiatlo zbyt intensywne na ostatnim , taka lampa w buzki jak nic
no na to niewiele mogłem poradzic, i tak niebyło "walone" lampą na wprost tylko lampa na kablu i staralem sie kierowac swiatlem.
Cienie - niemam parasolki wiec IMO niemam szans na dobre rozproszenie swiatła jak narazie
Mnie się podobają...
Chociaż wolałbym wszystkie w kolorze :)
wszedzie wszystko uciales.
Pozytywnie, wakacyjnie, sielsko...
Za kolegami nic nie dodam poza koniecznością czyszczenia matrycy :).
Kastracje psują odbiór fajnych zdjęć
.
Nie, nie one są fajne tylko te robne kastracje odciągają wzrok i jakoś tak ... no brak krwi. :)
hedgehog
01-08-2008, 14:30
Marudzicie wszyscy na kupę. Świetne, wesołe i energetyczne zdjęcia. A to, że tam gdzieś palca brakuje czy coś? No bez przesady. Więcej w nich radości życia niż w 90% smętów tu pokazywanych. Mnie podobają się bardzo.
P R Z E P R A S Z A M. Cofam co napisałem tu nie ma kastracji.
Wszystko mi się podoba.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=820501#post820501
hehe wielkie dzieku :)
mowilem juz wczesniej ze chyba gdyby te foty niebyly skastrowane to bylyby bardzo dobre, a czlowiek caly czas sie uczy i poprawia bledy. Z tych fotek wiem ze jeszcze bardziej musze zwracac uwage na szczegoly :)
Dbałość o pierwszy plan i co gorsza czystość tła to zmora chyba wszystkich.
Mi wydaje się, że lepiej czasem przykropować niż mieć obcięte szczegóły
no faktyczne z tym masz racje, ale wydaje mi sie ze kazda sesja czegos nas uczy... wiec thx za rady :)
Jezeli jeszcze mozna dopowiedziec to wkurzam sie tylko ze poucianlem palce i buty, co do glowy to zamierzone bylo :)
no na to niewiele mogłem poradzic, i tak niebyło "walone" lampą na wprost tylko lampa na kablu i staralem sie kierowac swiatlem.
Cienie - niemam parasolki wiec IMO niemam szans na dobre rozproszenie swiatła jak narazie
SB 800 ma dwa dyfuzory w komplecie :)
Wyciągnay z lampy i dodatkowy. Czasami używam dwóch naraz i niedoświetlam zdjęcia, robie to w sofcie.
Jak to mówią lepiej niedoświetlić przy Iso 100 niż prześwietlić przy 400
Do tego jest jeszcze kawałek plastiku który naprawdę pomaga w kierowaniu światłem.
Ja lubię te zdjęcia ! Ola jest bardzo piękna !
Kraftsman
07-08-2008, 16:51
Fajnie, że doświetlone lampą. Ale rozproszyłbym światło bo cienie za ostre. Parasolka albo choćby stoffen by się przydał.
hedgehog
07-08-2008, 16:55
Raz jeszcze powiem, że marudzicie, jest fajnie :D
Kraftsman
07-08-2008, 16:57
Raz jeszcze powiem, że marudzicie, jest fajnie :D
Przecież nikt nie mówi, że nie jest fajnie :-). Chodzi o to co można jeszcze poprawić.
hedgehog
07-08-2008, 17:02
Przecież nikt nie mówi, że nie jest fajnie :-). Chodzi o to co można jeszcze poprawić.
Idąc drogą, którą podąża, autor sam do tego dojdzie - bo ma potencjał, tak w sobie jak i w modelce. Reszta to marudzenie :)
Kraftsman
07-08-2008, 17:07
Idąc drogą, którą podąża, autor sam do tego dojdzie - bo ma potencjał, tak w sobie jak i w modelce. Reszta to marudzenie :)
Acha - to przepraszam w imieniu swoim i innych maruderów :-?.
hedgehog
07-08-2008, 17:08
Nic się nie stało, mnie to wisi :) Tak sobie tylko międlę.