Zobacz pełną wersję : Pomóżcie Kochani!
Caterina
30-07-2008, 19:55
Jestem posiadaczką aparatu Nikon Coolpix L11. Wszystko było w porządku do momentu, w którym włączyłam go, wysunął się obiektyw, widac było obraz, a kiedy chciałam zrobic zdjęcie, wsunął z powrotem, a na ekranie nie było widac nic poza czernią. Dzieje się tak za każdtm razem, kiedy chcę włączyc aparat. Uprzedzam, że dla pewności kupiłam nowe baterie - w/w problem nadal istnieje.
Co się stało?
Uprzejmie proszę o pomoc...
A jakie kupiłaś baterie??? Czy na pewno mają wystarczający power??? Sprawdź to... Jeśli nie, pewnie czeka Cie wizyta w serwisie... Gwarancje masz?
Caterina
30-07-2008, 20:14
próbowałam różnych baterii i nadal w/w problem istnieje.
a co do gwarancji, aparat dostałam w grudniu ub. roku, szukałam w papierach, niestety karty gwarancyjnej nie znalazłam.
ładny avatar... a co do coolpixa to dzieje się tak w momencie naciśnięcia spustu migawki czy robi się to samoistnie?
ładny avatar...
Poruszasz niestotne tematy w tym wątku...:-P;-)
Skoro bateryjki są ok., wszystko się odpala, to może zamiast wciskać spust, Ty go po prostu offujesz i wszytsko gaśnie...? :???:
Pozdrawiam
to może zamiast wciskać spust, Ty go po prostu offujesz i wszytsko gaśnie...? :???:
Pozdrawiam
może i poruszyłem mało ważny temat w wątku ale nie próbuję z kogoś zrobić ... no właśnie :)
moim zdaniem jest to zwarcie elektroniki i podawanie błędnego sygnału. Najlepiej do serwisu bo mają tam schematy itp, chyba, że masz jakiegoś uzdolnionego elektronika (nie koniecznie elektryka) :)
Mnie też się Avatar widzi, więc thor88 nie jesteś sam. Ad rem - "włączyłam go, wysunął się obiektyw, widac było obraz, a kiedy chciałam zrobic zdjęcie, wsunął z powrotem, a na ekranie nie było widac nic poza czernią. Dzieje się tak za każdtm razem, kiedy chcę włączyc aparat" - zanim przesiadłem się na lustro, miałem kilka(naście) kompaktów i zawsze podobna sytuacja miała miejsce, gdy brakło energii... Dlatego jeszcze raz zapytam - masz baterie czy np jakieś aku???? I napisz, czy jeśli ponowni właczysz aparat sytuacja się powstarza, tzn - za każdym razem jest tak samo jak opisałaś?
Caterina
31-07-2008, 09:25
ładny avatar... a co do coolpixa to dzieje się tak w momencie naciśnięcia spustu migawki czy robi się to samoistnie?
dziękuję :)
I tak i tak. Kidy chcę zrobic zdjęcie, wyłącza sie, obiektyw się wsuwa i nie widac obrazu. Czasami nawet po samym włączeniu tak się dzieje.
Mnie też się Avatar widzi, więc thor88 nie jesteś sam. Ad rem - "włączyłam go, wysunął się obiektyw, widac było obraz, a kiedy chciałam zrobic zdjęcie, wsunął z powrotem, a na ekranie nie było widac nic poza czernią. Dzieje się tak za każdtm razem, kiedy chcę włączyc aparat" - zanim przesiadłem się na lustro, miałem kilka(naście) kompaktów i zawsze podobna sytuacja miała miejsce, gdy brakło energii... Dlatego jeszcze raz zapytam - masz baterie czy np jakieś aku???? I napisz, czy jeśli ponowni właczysz aparat sytuacja się powstarza, tzn - za każdym razem jest tak samo jak opisałaś?
Próbowałam wszystkiego, kupiłam kilkanaście rodzajów baterii, mam także akumulatorki (naładowane oczywiście) i niestety problem nadal istnieje...
Bad news... No nic nie zostało chyba, jak rozejrzeć się za serwisem... Na początek u siebie...
Caterina
31-07-2008, 09:51
w akcie głębokiej desperacji, przez głowę przeszła mi myśl, żeby rozkręcic aparat, bo ktoś mi ostatnio powiedział, że tam w środku jest jakaś taśma i może nie łączyc z ekranem (z góry przepraszam za niefachowe określenia). Po chwili zastanowienia jednak przypomniałam sobie, że kilka dobrych lat temu rozkręciłam radio, złożyłam z powrotem a i części mi zostało! :D
Pozostał serwis....
nie , nie sama nie rozkrecaj :) bo na bank zostana po tym jakies czesci na biurku:)
przynajmniej ja tak zawsze mam:)
2ga sprawa jakbys miala odlaczona tasme to nie pokazywal by sie raczej obraz :) itd ...
aaa mi tez sie avatar podoba:P
Caterina
31-07-2008, 11:45
dziękuję :)
właśnie przed chwilą sprawdzałam i kiedy chcę włączyc wysuwa sie obiektyw i natychmiast wsuwa z powrotem. Nie mogę nawet wejsc w menu.
Caterina
31-07-2008, 11:53
w takim razie chyba kończy się moja kariera na tym forum....
Ciekawe ile zapłacę za naprawę..
"przez głowę przeszła mi myśl, żeby rozkręcic aparat, bo ktoś mi ostatnio powiedział, że tam w środku jest jakaś taśma i może nie łączyc z ekranem (z góry przepraszam za niefachowe określenia). Po chwili zastanowienia jednak przypomniałam sobie, że kilka dobrych lat temu rozkręciłam radio, złożyłam z powrotem a i części mi zostało" - pisząc, szukaj u siebie myślałem o Twoim mieście... nie o umiejętnościach... Ale części zawsze możesz wystawić na giełdzie...;)
Caterina
31-07-2008, 12:12
wiem co miałeś na myśli ;)
wolę jednak sama nie próbowac, bo wiem że i tak do niczego nie dojdę ;)
Dojdziesz, dojdziesz... :):)
Caterina
31-07-2008, 12:50
wolę się do tego nie pchac, popsuję jeszcze bardziej.
No i jak to się skończyło????
Paablitos
31-07-2008, 20:56
Witam... jestem z Twoich okolic i mialem przyjemnosc korzystania z serwisu foto w Rzeszowie, ul. Gałęzowskiego... wprawdzie to tylko czyszczenie matrycy w D80 (ale z zabrudzeń których inni fachowcy nie potrafili usunąć). Masz niedaleko, więc może by warto spróbować?;).... a jak sie uda licze na male pifko;). Pozdrowionka.
Caterina
31-07-2008, 21:38
do NBA: teraz zauważyłam, że mogę włączyc aparat, weszłam nawet w menu, zresetowałam ustawienia, myślałam że to coś pomoże, ale gdy chce zrobic zdjęcie, obiektyw się chowa i widac tylko czerń.
Witam... jestem z Twoich okolic i mialem przyjemnosc korzystania z serwisu foto w Rzeszowie, ul. Gałęzowskiego... wprawdzie to tylko czyszczenie matrycy w D80 (ale z zabrudzeń których inni fachowcy nie potrafili usunąć). Masz niedaleko, więc może by warto spróbować?;).... a jak sie uda licze na male pifko;). Pozdrowionka.
nie wybieram się do Rzeszowa w najbliższym czasie więc lipa, dziekuję jednak za polecenie serwisu ;)
co do piwka, hmm... w Przemyślu też o ile wiem dziewczyn nie brakuje ;)
Żałuję,że nie zalogowałem się na forum jako kobietka :mrgreen:
Caterina
31-07-2008, 22:03
czemu?
Bo mi piwka nikt tu jeszcze nie zaproponował :evil: nic pozostaje pić w samotności :mrgreen:
Caterina
31-07-2008, 22:07
w takim razie może lepiej zorganizowac jakiś zlot? :):D
Jestem na TAK :mrgreen: co na to reszta szacownego towarzystwa? Caterina będzie organizatorką ;)
Caterina
31-07-2008, 22:13
obawiam się, że reszta śpi, albo w ogóle jej tu nie ma ;x
No to zostaliśmy sami :mrgreen: pewnie admin nas czujnym okiem obserwuje ;)
Caterina
31-07-2008, 22:21
ja się boję ;x
Paablitos
31-07-2008, 22:22
"nie wybieram się do Rzeszowa w najbliższym czasie więc lipa, dziekuję jednak za polecenie serwisu
co do piwka, hmm... w Przemyślu też o ile wiem dziewczyn nie brakuje".....
z tym piwkiem to byl oczywiscie zart... ale serio.. staralem się pomóc z namiarem na jakis znajomy mi serwis.... jeśli koleżanka odebrała to jako próbę poderwania,.... to sorki... przeliczyla się;)... już siedze cicho i wiecej glosu nie zabieram... bo zamiast o pomoc... beda mnie posadzac o.....
te kobiety to tylko o jednym.
Niemniej pozdrawiam... i podtrzymuję swoje zdanie... w okolicy z tego co znam.. jedynie Rzeszów. Jeśli koleżanka zna lepszy serwis w Jarosławiu.. bardzo prosze o namiar... chetnie bedę korzystał.
Pozdrowionka
Paablitos
31-07-2008, 22:24
a co do zlotu.. hmm... zacna idea:).. jestem za.. a nawet bardzo za!
Ja też !!! chodzą słuchy że admin jest blisko powiązany z pewną radiostacją Toruńską i bardzo dba o jedynie słuszny tok konwersacji na tym forum ;) dlatego jeszcze chwila i dosięgnie nas karząca ręka sprawiedliwości :-D no chyba że akurat poszedł na nieszpory ;)
no to stworzyliśmy forumowe "Ich Troje" ;)
podobnie miał kumpel z tym że w jakimś starszym aparacie i nie opłacało się naprawiać..
to WY piwko a ja Cole :P tylko sie gdzies blizej mnie zlotujmy:D
Caterina
01-08-2008, 11:02
"z tym piwkiem to byl oczywiscie zart" - i tak to odebrałam ;)
"beda mnie posadzac o.....te kobiety to tylko o jednym." - bynajmniej ja tak nie pomyślałam, nie wiem skąd ten pomysł ;)
pomogłeś i dziękuję Ci za to ;) co do serwisów w Jarosławiu, muszę się porozglądac.
przecież ja nie piję ;o poza tym ja tu jestem żółtodziobem więc...
a wracając do aparatu, to jak myślicie, to moja wina, co ja mogłam w nim zknocic?
...
nie upadl przypadkiem? albo sie nie wlaczyl w futerale ?:P
Caterina
01-08-2008, 11:44
nie upadł, a czy się włączył? nie wiem, bo po zamknięciu futerału raczej do niego nie zaglądam :D
(...)a czy się włączył? nie wiem, bo po zamknięciu futerału raczej do niego nie zaglądam """
hehe...dobre!
może i poruszyłem mało ważny temat w wątku ale nie próbuję z kogoś zrobić ... no właśnie :)
Coś Ty kij od miotły połknął, że taki sztywny jesteś? :wink::)
A tak poważnie Caterina, z informacji, jakie podajesz, wygląda na to, że wszytko robisz jak należy, zasilanie jest, więc pozostaje albo wycieczka, albo wysyłka do serwisu...
Pozdrawiam
Caterina
02-08-2008, 09:59
"hehe...dobre!" - miałam wyjątkowo dobry humor :)
Vadim muszę się przygotowac na ciężki przypadek anoreksji (portfela rzecz jasna) :/ prawda to?
w takim razie może lepiej zorganizowac jakiś zlot? :):D
Zapraszam do dołączenia do grupy podkarpackiej, właśnie organizujemy zlot :) Link w moim podpisie :)
A co do napraw to obawiam się, że jej cena może niewiele odbiegać od nowego aparatu...
Pozdrawiam.
eldritch
03-08-2008, 13:51
No to zostaliśmy sami :mrgreen: pewnie admin nas czujnym okiem obserwuje ;)
admin nie, ale ja tak... ;)
swoją drogą fajny avatar... ;)
Amadeusz
03-08-2008, 16:35
Caterina, sprawdź czy karta jest sprawna bo po objawach, które opisałaś spróbowałbym włączyć aparat z inną kartą.
Caterina
03-08-2008, 19:34
Dzięki chłopcy za wszystkie wskazówki ;)