Zobacz pełną wersję : Sony mocno obniża ceny!
superkomornik
29-07-2008, 13:03
http://www.e-fotojoker.pl/product/aparaty-cyfrowe/sony/sony-alpha-200-body-/
Szczęka mi opadła...niecałe 900zł za nowy korpus...żeby jeszcze nikon tak zrobił :-)
D300 też tańsze... 4488 :)
A co ma biedne Sony robic?
Jak dla mnie - Sony do zaorania. Focę też Minoltą. Sony wykupiło Minoltę-Konicę i "wpadłem" w sidła serwisu Sony. Woła o pomstę do nieba!!! Ale to nie koniec. Poskarżyłem się pisemnie firmie Sony Polska, na to co wyrabia firma serwisująca ich sprzęt (serwis to jakaś autoryzowana przez Sony spółka). Naiwnie myślałem, że "Japończycy postawią ich do pionu". Ale nie, napisali, że to zupełnie inny podmiot gospodarczy i oni nic nie mogą. Jak napisałem raz jeszcze to mi odpisali, że co mieli do powiedzenia w tej sprawie to już mi uprzejmie powiedzieli i zastrzegają sobie prawo nie prowadzenia dalszej korespondencji ze mną w tej sprawie. Elegancko prawda? szkoda, że serwis nie jest taki elegancki. Sony to może i dobra marka, ale ich interesuje tylko sprzedaż, potem bujaj się sam. Dlatego omijam wielkim łukiem, co i innym doradzam.
cypherdid
29-07-2008, 13:56
dopłacają do interesu :D
Zibi1970
29-07-2008, 13:58
poczytaj kolego fjerzy co tu się wypisuje o serwisie nikona. Zresztą to samo u canonowców, fuji to w ogóle porażka.
Krótko pisząc, nic nowego.
robin102
29-07-2008, 14:09
To się chwali. Ten aparat wreszcie zaczyna mieć szansę na spopularyzowanie wsród wymagających amatorów, może i wsród zawodowców :)
Cały czas jednak dwie sztuki D300 trzeba na 1 sztukę D700 i o to chyba dystrybutorowi na Polskę chodzi.
Dziwna relacja ceny :shock:
Tylko czekać jak Euro AGD obniży cenę D300 bo na razie mają za 4999 zł, ale za to na 30 nieoprocentowanych rat.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
cena A200 rzeczywiście zabójacza, do niedawna małpki tyle kosztowały :)
avallardi
29-07-2008, 14:28
Jak cena D300 spadnie do 3200-3500zł to Nikon nie będzie się musiał nawet wprowadzać D90, bo i po co?
I cena D700 zacznie spadać do poziomu niedawno zarezerwowanego dla puszek takich jak D200 czy D300.
a gdy popatrzymy na ceny w US&A, robi sie jeszcze fajniej 1600 $ czyli troche ponad 3k. Nic dziwnego, ze Sony tak jedzie z cenami. I bardzo dobrze, wreszcie aparaty, rowniez w Polsce, zaczynaja miec normalne ceny. Mam nadzieje ze do konca roku wyjdzie ten nowy 5d i cena jeszcze poleci :)
To chyba Canon zapoczatkowal ta reakcje lancuchowa ? jak tak pojdzie dalej, to wielkie koncerny beda musialy zwolac walne zebranie i podpisac jakies porozumienie o nieobnizaniu cen.
Oby tylko dolar nie zrobil psikusa i nie zaczal rosnac. Czy ktos jest moze analitykiem ew. wrozka ?:>
Oby tylko dolar nie zrobil psikusa i nie zaczal rosnac. Czy ktos jest moze analitykiem ew. wrozka ?:>
Dolar będzie się teraz umacniał. Gospodarka USA pomału odbija się od dna. Po wyborach będzie spokojniej. Kryzys kredytowy minie. Znowu ceny w polsce pójdą w góre :D:D
kupować teraz - póki tak tanio :D:)
Vanitari
29-07-2008, 15:21
a gdy popatrzymy na ceny w US&A, robi sie jeszcze fajniej 1600 $ czyli troche ponad 3k. Nic dziwnego, ze Sony tak jedzie z cenami. I bardzo dobrze, wreszcie aparaty, rowniez w Polsce, zaczynaja miec normalne ceny. Mam nadzieje ze do konca roku wyjdzie ten nowy 5d i cena jeszcze poleci :)
To chyba Canon zapoczatkowal ta reakcje lancuchowa ? jak tak pojdzie dalej, to wielkie koncerny beda musialy zwolac walne zebranie i podpisac jakies porozumienie o nieobnizaniu cen.
Wielce nie wzrośnie, a na pewno nie w tym roku :D, złotówka powinna trochę osłabnąć ale tez nie specjalnie dużo :D
Panowie profesorowie z wrocławskich uczelni przewidują wahania na poziomie 3-7%, zależy który:D
to dobrze, bo pod koniec roku dopiero bede robil zakupy ;)
a tak poza tym, to powiedzcie, do jakiego pulapu moze zblizyc sie dolar ? czy jest szasa zeby to bylo ponad 2.50, 3 zl ? czy raczej malo mozliwe to jest?
a tak poza tym, to powiedzcie, do jakiego pulapu moze zblizyc sie dolar ? czy jest szasa zeby to bylo ponad 2.50, 3 zl ? czy raczej malo mozliwe to jest?
Ja mysle, ze poczekac, po wyborach prezydenckich beda te obiecane cuda i dolar bedzie po 12 groszy. :-D