PDA

Zobacz pełną wersję : Jak w kilka minut przetestowac SB-800 ?

OEJ
29-07-2008, 10:42
Witam forumowiczów.
To mój pierwszy post w związku z tym witam Was wszystkich serdecznie.

Chciałbym uzyskać poradę dotyczącą SB-800.
Mam możliwość zakupienia tej lampy z drugiej ręki, lampa przywieziona z US miesiąc temu, podobno niewiele błyskała, ponieważ to mój pierwszy taki zakup i taki sprzęt chciałbym Was prosić o kilka wskazówek, w jaki sposób w krótkim czasie sprawdzić czy wszystko jest OK.
Nie wiem, jakich informacji pomocniczych mógłbym udzielić dodatkowo, może poza tym, że posiadam D80.

R
29-07-2008, 10:44
lampy raczej sie nie psuja, jesli mechanicznie (glowica) nie jest uczkodzona i pracuje poprawnie to reszta jest nie do zamordowania.

grafik
06-08-2008, 18:59
Nie jestem tego tako pewna, mi padły już 2 sb-800 w przeciągu trzech lat. Właśnie kupiłam 3.
Moja prośba do Was jest taka : czy znacie może adresy lub tel. do jakiegoś dobrego, ale może i nie drogiego serwisu. Obie lampy są już po gwarancji. A może lepiej oddać do serwisu Nikona? Bardzo proszę o radę. A tak na marginesie w jednym sklepie sprzedawca poinformował mnie, że sb-800 psuje się z częstotliwością co piąta- to chyba sporo?
A może ja coś robię nie tak, że zajeżdżam sabinki ,bo obecnie doświetlają mi co 6-10 fotkę, mimo że błysk się wyzwala. Może ktoś ma jakąś teorię?

Jarosław Woźnica
07-08-2008, 13:45
A może ja coś robię nie tak, że zajeżdżam sabinki ,bo obecnie doświetlają mi co 6-10 fotkę, mimo że błysk się wyzwala. Może ktoś ma jakąś teorię?

Za szybko robisz zdjęcia i lampa nie zdąża się naładować :P

Tomek Konopka
07-08-2008, 15:57
za szybko robisz zdjęcia i lampa nie zdąża się naładować :p

podepni zasobnik na 5-tą baterie,,

grafik
08-08-2008, 08:23
Dzięki za rady-zastosuję. Mogę jeszcze prosić Was o adresy lub tel. do jakiegoś dobrego, ale może i nie drogiego serwisu. Na dwie lampy sb-800.Obie są już po gwarancji. A może lepiej oddać do serwisu Nikona?