Zobacz pełną wersję : Pierwszy Taniec
witam
zdjęcie z ostatniej soboty
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img360.imageshack.us/img360/6640/dsc1505nkak8.jpg)
Mi osobiście nie podoba sie niestety, ciekawe barwy ale nie ma żadnego ostrego punktu. Trzeba było próbować "zamrozić" ruch młodej pary za pomocą lampy.
Mi osobiście nie podoba sie niestety, ciekawe barwy ale nie ma żadnego ostrego punktu. Trzeba było próbować "zamrozić" ruch młodej pary za pomocą lampy.
To Twój problem - całe szczęście ;(
puchbeary
28-07-2008, 23:59
Po grzyba wstawiasz zdjęcie jeśli na krytykę odpowiadasz w taki sposób. Chciałeś się pochwalić że umiesz kręcić obiektywem i naciskać spust? Gratulujemy! Zdjęcie jest do bani - co chciałeś na nim pokazać - plamy kolorów? Nic nie jest ostre, Pani młoda i Pan młody uchlastani w połowie. Ani to artyzm ani to reporterka - od fotograf bawi się sprzętem bo w obecności ludzi nie może pobawić się czym innym.
Adam Trzcionka
29-07-2008, 00:04
zdjęcie jest ciekawe, podoba mi się. postawa autora - mimo "niby emotka" - żenująco bucowata.
diZaster
29-07-2008, 00:10
zdjecie jak dla mnie takiese, ale po co sie tak spinac :?:
umiem i co ??
A
A kto Tu jesteś aby takie tekty pisać że coś jest do bani ....................... pojechałeś stary
idę się zastrzelić :(
diZaster
29-07-2008, 00:14
:mrgreen:
idz lepiej odespij wesele ;)
:mrgreen:
idz lepiej odespij wesele ;)
a zanim wejdziesz do lozka wejdz do kaliny i zobacz jak taki efekt powinien wygladac. Poza tym pozbadz sie arogancji bo jest ona na pewno bardziej wyrazista niz para mloda na Twoim zdjeciu
powiedz-napisz czmu kopiować efekty kogoć a nie mżna gyc sobą
powiedz-napisz czmu kopiować efekty kogoć a nie mżna gyc sobą
nie mam pytan... sluchaj to moze zacznij robic noce poslubne, a nie sluby co?
Jesli chcesz byc soba i porzucic sztuke by zostac artysta to uwazam, ze fotografia slubna jest raczej mniej niz bardziej udanym polem ku temu.
Pal licho jak zaprosisz modelke i zrobisz z nia swoj oryginalny pomysl, ale oszczedz mlodych...
Zdjecie jest po prostu nieudane i tyle. Efekt jest znany i wykorzystywany odkad powstala lampa blyskowa, ale jak kazdy efekt musi byc uzyty dobrze. Tlumaczenie, ze chcesz byc soba jest raczej pozbawione sensu.
Pozdrawiam
MikeP - nadworny mistrz ciętej riposty :P
Co do zdjęcia... widać ruch, taniec nie jest zamrożony. To wszystko. Osobiście bym nie chciał mieć takiego zdjęcia w albumie.... Ala na szczęście to nie jest mój problem....
fotojacek
29-07-2008, 00:34
Niestety jest bardziej odwrotnie niż autor myśli.
Jeśli oglądającemu/oceniającemu zdjęcie się nie podoba to nieststy jest problem autora zdjęcia. Trza zrobić tak zeby sie podobało.
A jak ktoś nie umie znieśc krytyki to niech zdjeć pod ocenę nie wystawia, albo poprosi moda o natychmiastowe zamknięcie watku po wstawieniu foty, zeby nikt niczego nie napisał:D:D:D
Co do chalstania w polowie popieram opinie puchbeary, zresztą aby ocenic bardziej rzeczowo obejrzałem galerie autora i zauwazylem ze ma takie tendencje do "cięcia w pół" ciut po nogach, ciut po łokciach. Generalnie lubię ciasne kadry ale nie aż tak.
swiety_1984
29-07-2008, 00:34
nie "mzna gyc soba", bo nie wiadomo co to znaczy ;)
A zdjecie jest slabe z innego powodu - jesli mialo byc slubne, mozesz dopsowac do niemal 90% par, bo i tak panna mloda i pan mlody sa tak niewyrazni, ze mozna przemilczec. Oczywiscie ze nie trzeba kopiowac i nalezy "cwiczyc" cos swojego, natomiast Tobie niestety moim (i jak widze nie tylko moim) zdaniem to nie wyszlo przynajmniej tym razem. A jesli to "nasz problem", to tak na prawde nie ma sensu umieszczania przez Ciebie zdjec, skoro nie chcesz nawet przyjac do wiadomosci ze zdjecie przez niektorych moze byc uwazane za nijakie. Tak jak wspomnial wronap - barwy ciekawe, ale same barwy to nie wszystko, bo rownie dobrze moznaby bylo zrobic zdjecie kolorowej kartce (bez obrazy). Nie ma sensu sie spinac, bo i po co - nigdy nie zadowolisz wszystkich. Natomiast najwazniejsze aby nie podobalo sie Tobie czy nam, a mlodym - a to mysle ze akurat bedzie sie mlodym podobalo, bo za pewne w zanadrzu masz jeszcze sporo "niewyszukanych" a po prostu klasycznych zdjec weselnych, ktore przez takie proby sa bardzo milo moim zdaniem urozmaicane
Pozdrawiam
Mnie zdjecie w takiej formie podoba sie, co nie zmienia faktu, ze wolałbym ostre.
Zwolenników ostrych fotek zachecam do obejrzenia zdjęć Tomka Sikory z Maroka. Problem tkwi w tym czy potencjalny klient bedzie zadowolony.
Oj, panowie - chlastacie się nawzajem, jakby Wam chodziło o nabawienie się wrzodów na żołądku. Szkoda zdrowia.
Zdjęcie jest, jakie jest. Jednemu się spodoba, drugiemu nie. I o to chodzi na forum ;)
Osobiście chętnie bym widział chociaż jeden ostry i wyrazisty element na fotce.
Tomek Konopka
29-07-2008, 09:38
oj, panowie - chlastacie się nawzajem, jakby wam chodziło o nabawienie się wrzodów na żołądku. Szkoda zdrowia.
Zdjęcie jest, jakie jest. Jednemu się spodoba, drugiemu nie. I o to chodzi na forum ;)
osobiście chętnie bym widział chociaż jeden ostry i wyrazisty element na fotce.
popieram cie kolego
Podoba mi się to zdjęcie. ma klimat i swoisty wyraz, dobrze jest i bez ostrości
zdjęcie jest ok, podoba mi się, ale twoje zachowanie na forum już nie. zdjęcie może zostać uznane za artystyczne, ale jako jedyne zdjęcie z pierwszego tańca to w swoim albumie ślubnym widzieć bym go nie chciał
Witam
Na dzień dobry – osoby urażone moim zachowaniem – bardzo przepraszam.
Co do samego zdjęcia- nie jest to jedyne zdjęcie wykonane podczas pierwszego tańca.
Nie eksperymentowałem na młodych i w albumie będzie kilka całkiem „poprawnych” zdjęć wykonanych podczas I tańca.
Za krytykę dziękuję
Witam
Na dzień dobry – osoby urażone moim zachowaniem – bardzo przepraszam.
Co do samego zdjęcia- nie jest to jedyne zdjęcie wykonane podczas pierwszego tańca.
Nie eksperymentowałem na młodych i w albumie będzie kilka całkiem „poprawnych” zdjęć wykonanych podczas I tańca.
Za krytykę dziękuję
Musiałeś mieć bardzo udane wesele jak dopiero w środę doszedłeś do siebie;) Ja zwykle najpóźniej we wtorek rano już jestem "odespany";)
Jeśli chodzi o zdjęcie to mam mieszane uczucia podczas odbioru. Mój odbiór dodatkowo zakłócił Twój ton wypowiedzi.
Motorniczy
31-07-2008, 00:57
Mnie się podoba ale trochę za szeroka ramka i pozdrawiam
marcinas
03-08-2008, 15:00
fota OK światełko zastane i dym zrobiły swoje. mnie się obrazek podoba.