Zobacz pełną wersję : MB-D10 - instrukcja obsługi oraz problem klapki.
Witam. Dziś zakupiłem MB-D10. Ale mam jeden problem. Nie dostałem niestety instrukcji (pewnie jakiś import i ukrywają skąd czy coś?) i nie mogę wpaść na jedną rzecz. Mianowicie, gdzie by tu przyczepić klapkę zdjętą z korpusu aparatu. Gumową zasłonę na styki od korpusu wkładam w przeznaczony na nią schowek w gripie. Ale co zrobić z tą nieszczęsną klapką?
Dwa pytania.
1. Czy z gripem dostaliscie instrukcję obsługi? Rozumiem, że tak, bo widziałem gdzies na ebay'u że takowa istnieje - w wielu językach na raz swoją drogą.
2. Czy w instrukcji jest powiedziane co można zrobić z zaślepką od komory akumulatora aparatu, czy mam też ją sobie wsadzić głęboko gdzieś..... do plecaka? Jeśli nie jest, to jakie macie pomysły na używanie i przechowywanie części aparatu i gripa, gdy w plecaku osobno body, osobno grip i w terenie następuje składanie, rozkładanie.
Czy w instrukcji jest powiedziane co można zrobić z zaślepką od komory akumulatora aparatu, czy mam też ją sobie wsadzić głęboko gdzieś..... do plecaka?
Nie wiem czy tam jest napisane, bo instrukcji nie mam. Jednak zastanawia mnie w jakim celu chcesz koniecznie ją usunąć?
Nie wiem czy tam jest napisane, bo instrukcji nie mam. Jednak zastanawia mnie w jakim celu chcesz koniecznie ją usunąć?
Aby podpiąć grip muszę wyjąć taką małą klapkę (od dołu korpusu) - co z nią potem zrobić? Podobno w Canonie się ją do gripa gdzieś chowa by się nie zgubiła, a tu nie znalazłem takiej możliwości.
Co ty chcesz wyjmować kolego ? zdejmujesz tylko gumę ze styków i już Całą resztę zostaw w spokoju . Dokrecasz gripa i już .
Aaaaa, już kumam - oczywiście sprzedawca tak zaczął robić, a ja bezmyślnie powtarzam. Rzeczywiście, skoro tu nic nie wchodzi w komorę baterii, nie ma potrzeby usuwać tej klapki. Przyzwyczajenia to przekleństwo.
EOT
Witam serdecznie ja posiadam instrukcje obsługi ale nie ma w niej nic napisane odnośnie tego elementu, gumka z d300 ochraniająca styki ma miejsce w gripie. Pozdrawiam
Aaaaa, już kumam - oczywiście sprzedawca tak zaczął robić, a ja bezmyślnie powtarzam. Rzeczywiście, skoro tu nic nie wchodzi w komorę baterii, nie ma potrzeby usuwać tej klapki. Przyzwyczajenia to przekleństwo.
EOT
W jakim sklepie ten "fachowiec" pracuje?
cypherdid
29-07-2008, 13:51
Są chyba 2 oficjalne dystrybucje Nikona..i 2 często nawalają z dawaniem papierków gwarancyjnych i instrukcji..to samo, a nawet gorzej jest z Canonem, gdzie nie ma typowo Polskiej dystrybucji..tylko europejska, do której dołączają PDFy albo dają jakieś linki do instrukcji po PL..jedynie z Sigmą nie ma problemów bo tam zawsze wszystko jest
Aby podpiąć grip muszę wyjąć taką małą klapkę (od dołu korpusu) - co z nią potem zrobić? Podobno w Canonie się ją do gripa gdzieś chowa by się nie zgubiła, a tu nie znalazłem takiej możliwości.
Powiem więcej - nawet możesz pozostawić baterię w aparacie ;)
Tak, tak, jak już napisałem - EOT (koniec wątku). Czyli z mojej strony wszystko jasne. Można wątek zamknąć.