Zobacz pełną wersję : Są tutaj użytkownicy Reporter D300 oraz D400?
autograf
28-07-2008, 19:58
Serwus!
Przymierzam się do zakupu torby. Przeleciałem wątki w dziale. Moje wnioski: Reporter D300/Nova4.
Jednak zdecydowałem, że będzie to Reporter.
I teraz pytanie:
Jak wkładacie tam korpus? Pionowo, poziomo, na podłodze?
Chcę zapakować do torby: D80 z podpiętym obiektywem np.: T12-24/4 oraz z podpiętym gripem. A idealnie by było jak mógłbym jeszcze zapiąć do tego lampę SB-600.
Dodatkowo będą trzy lub cztery szkła (w tym dwie stałki). Karty, ładowarki i inne takie pierdoły również.
Pojawił się również pomysł D400 (słyszałem, że jest sztywniejsza). Co mi polecicie? Czy ktoś z Was ma D300/D400 z podobnym zestawem sprzętowym?
Podpowiedź w postaci wklejonej fotki była by idealna. Serdecznie dziękuję!
Posiadam torbę Reporter D400. Pakuję do niej body+grip z zapiętym obiektywem do dołu. Body z zapiętym tele rozmiaru N70-200 można upchać obiektywem do dołu i zapiąć, jednak wtedy zestaw wypycha wieko. Jeśli chodzi o wkładanie do torby z przypiętą lampą - nigdy nie próbowałem i myślę, że to nie jest dobry pomysł.
Powinno sie zmieścić wszystko to, co napisałeś. Oczywiście najlepiej zabrać sprzęt do sklepu i samemu się przekonać.
EDIT: Jeśli chodzi o fotki, to zobacz tutaj: http://www.cambags.com/
autograf
28-07-2008, 20:18
Dzięki Pinio. Czytałem, że D300 jest bardziej miękka niż Nova - i to był argument za Reporterem. A jak jest z D400?
W poziomie zmieszczę korpus+szkło+grip, czy to nonsens? I jeszcze jedno: górna klapa jest zapinana tylko klamrą, czy również zabezpieczona suwakiem?
Miękkość D400 jest taka jak D300 :)
Zmieści się w poziomie - to naprawdę spora torba. Jednak wówczas traci się niepotrzebnie wiele miejsca dookoła. Moim zdaniem jest ona stworzona do noszenia zestawu obiektywem w dół - ja tak z niej korzystam. Oprócz klamry posiada również zamek błyskawiczny z dwoma suwakami.
Mateoosh
28-07-2008, 20:26
d400 mięciutkie. gorna klapa w d400 tradycyjnie jest zabezpieczona jedna klamra po środku torby oraz dwa suwaki zapinające klape. no i jak w kazdym reporterze w klapie zamek do szybkiego wyjmowania aparatu .
no i jak w kazdym reporterze w klapie zamek do szybkiego wyjmowania aparatu .
Przez ten zamek w D400, to chyba tylko kompakta można wyciągnąć :) Pewnie w D650 pewnie by się to udało, bo to WIELKA torba, ale przy D400, to raczej niewygodnie.
Obiektyw do wymiany to tak, ale też raczej ze środkowej przegródki. W sumie, to ja z tego zamka nie korzystam - wolę zapinać na klamrę bez zasuwania zamka.
autograf
28-07-2008, 20:34
No to mam zagwozdkę. D400 droższe, ale i większe. A ja lubię duże ;) A jak jest z paskiem ramiennym? Wygodnie? Nie upija?
Panowie, wklejcie foty proszę, bo Pinio ma D400, a Mateoosh D300. Oczywiście w chwili wolnej.
No to mam zagwozdkę. D400 droższe, ale i większe. A ja lubię duże ;) A jak jest z paskiem ramiennym? Wygodnie? Nie upija?
Panowie, wklejcie foty proszę, bo Pinio ma D400, a Mateoosh D300. Oczywiście w chwili wolnej.
D400 na allegro niewiele droższa od D300 - około 60zł. Jak lubisz duże, to bierz D650 - tam wejdzie body + fotograf z asystentką ;) :)
Pasek wygodny, jednak jak torbę zapełnisz, to każdy będzie "upijał" :(.
Jeśli chodzi o foty, to nie ma co wklejać - widziałeś llinka, którego wstawiłem kilka postów wyżej :twisted:
autograf
28-07-2008, 21:09
widziałeś llinka, którego wstawiłem kilka postów wyżej :twisted:
Dopiero teraz edyciarzu :mrgreen:
Mateoosh
28-07-2008, 22:10
wogole to ja w stopce mam zle napisane bo d400 mam :P haha ale moj brada SEVEn ma d300 wiec jestem w temacie :P ostatnio postawilismy torby obok siebie i okazalo sie ze d400 duzo wieksze jest jednak. myslelismy ze nie duzo ale jak postawilisky kolo siebie to roznica jest duza w wysokosci i lekka w szerokosci. jak poczekasz do soboty to moze ci zarzuce foto 2 toreb ale nie obiecuje
dodam tylko otym suwaku w klapie ze raczej nie da sie nic wyjac. ale to juz wie kazdy :D
To było trzy minuty przed Twoim kolejnym postem ;) :)
Gdzieś jeszcze jedna strona była w wątkach o torbach w praktyce, ze zdjęciami. O ile dobrze kojarzę, to była strona z rozszerzeniem .de
Piszę kolejnego posta, aby nie być wyzywanym od "edyciarzy" ;) :twisted:
Strona, o której wspominałem: http://www.taschenfreak.de/indexlisteart.htm
wogole to ja w stopce mam zle napisane bo d400 mam :P haha ale moj brada SEVEn ma d300 wiec jestem w temacie :P ostatnio postawilismy torby obok siebie i okazalo sie ze d400 duzo wieksze jest jednak. myslelismy ze nie duzo ale jak postawilisky kolo siebie to roznica jest duza w wysokosci i lekka w szerokosci. jak poczekasz do soboty to moze ci zarzuce foto 2 toreb ale nie obiecuje
Przed zakupem D400 przymierzałem zarówno D300/550/650. D300 trochę mniejsza, ale powoduje, że przy obiektywach droższych, do których coraz "bezczelniej" sięgają amatorzy robi się ciasno. Przy tych obiektywach w D400 jest "akurat". D550 mieści to co d400 + laptop - niestety maleńki 12''. D650 - tam zmieści więcej, niż można nosić na ramieniu ;). Po sesji z pełną torbą, to pewne skrzywienie kręgosłupa - chyba, że po drugiej stronie również pełna D650 dla równowagi ;) :).
Jedyne co, to szkoda, że seria Reporter nie jest dostosowana do szelek - czasami mogłyby się przydać. Seria Nova ma taką możliwość. W zamian Reportery posiadają pasek pasujący do walizek/toreb z wyciąganą rączką - czasami się przydaje.
dodam tylko otym suwaku w klapie ze raczej nie da sie nic wyjac. ale to juz wie kazdy :D
Filterki i chusteczki do wycierania potu z czoła ;) :)
autograf
28-07-2008, 23:29
To było trzy minuty przed Twoim kolejnym postem ;) :)
Piszę kolejnego posta, aby nie być wyzywanym od "edyciarzy"
Ehh, źle mnie zrozumiałeś. Pisząc to:
mówiłem o sobie. Że JA dopiero teraz zauważyłem Twój edit. :twisted:
jak poczekasz do soboty to moze ci zarzuce foto 2 toreb ale nie obiecuje
No jeśli to nie problem to poproszę. Ale zaznaczam, tylko w wolnej chwili ;)
Dziękuję Panowie za zainteresowanie i wypowiedzi. Rozjaśniliście mi to. I chyba wezmę D400. Bo Nova 5 to się raczej umywa, co?
Ehh, źle mnie zrozumiałeś. Pisząc to:
mówiłem o sobie. Że JA dopiero teraz zauważyłem Twój edit. :twisted:
Już się tak nie tłumacz :)
Dziękuję Panowie za zainteresowanie i wypowiedzi. Rozjaśniliście mi to. I chyba wezmę D400. Bo Nova 5 to się raczej umywa, co?
Nova była dla mnie za mała i za płytka, ale to również bardzo dobra torba - to tak, żeby nie było za łatwo :)
Jeżeli masz na myśli stealth reporter D300 to mieszczę w niej :
-jasne tele 70-200,
-wielką sigmę 24-70,
-sigmę 10-20,
-50 nikkora
- body D80 i D300.
Nie podpinam pod żadne body obiektywu, ale poza tele każdy mógłby być podpięty.
A i zapomniałem jeszcze - sabinkę 600 ale oczywiście nie podpiętą(tego już się nie da).
Nosi się nieźle, ale już to trochę waży.
Zdjęcia zrobię, jak by ktoś chciał ale chwilowo nie mam całego sprzętu (jedno body w czyszczeniu).
autograf
30-07-2008, 00:15
Dostałem od kolegi jeszcze taki skan. Nie wiem czy mogę go tu opublikować. Jeśli nie, proszę moderatora o usunięcie.
Jak się ma Reporter do Nova wg Was? Poniżej to dyrdymały nie mające odzwierciedlenia w praktyce, czy użyteczne fakty?
http://img152.imageshack.us/img152/4662/torbad300inova3br9.jpg (http://imageshack.us)
Witam,
niedawno tez mialem ten dylemat, ale na szczescie wzialem D400 i naprawde nie zaluje! Super funkcjonalna torba, dobrze usztywniona, D80 siedzi w niej pionowo z zapietym N24-70, oslona p.sloneczna luzem. Oprocz tego wchodzi SB-800, N85 f1.8 + oslona, N35 f2.0, N50 f1.8, ladowarka, akumulatory. Jest praktyczny portfel na 18 kart pamieci, saszetka na ladowarke i mnostwo kieszonek.
Nie mialem mozliwosci obejrzenia przed zakupem i wahalem sie miedzy D300, ale D400 zdecydowanie OK.
pozdrawiam,
PS. Oczywiscie miesci sie jeszcze Tokina 12-24 z zapieta oslona.
W piatek bede z aparatem u Mateoosha to cykniemy ci porownanie obu toreb D300AW/D400AW
Generalnie d400 jest wyzsza i to sie rzuca w oczy ... i ma wieksza szaszetke na duperelki:P - ta taka szaro pomaranczowa;P
ale obiecuje ze zrobimy fotki i tutaj umiescimy:)
Ja trzymam d300 z 85mm i zalozonym daszkiem , pionowo w dol, naokolo jest miejsce na sb600, 3 pierscienie makro, 50mm , ta saszetke , ale jeszcze spokojnie 2 ,3 szkielka sie da upchnac :) kwestia madrego rozmieszczenia przegrodek:)
Nosilem w niej tez d70s+ grip + 70-300mm i tez dawalo rade pionowo szklem w dol :) + 3, 4 szkielka w torbie:)
autograf
30-07-2008, 10:40
Spoko Sevenoo. Cierpliwie czekam i z góry dziękuję!
Polsar74
30-07-2008, 11:37
Dostałem od kolegi jeszcze taki skan
Poniżej to dyrdymały nie mające odzwierciedlenia w praktyce, czy użyteczne fakty?
Ten art. przesłałem Ci po to byś sobie doczytał zalety i wady wg. redaktora jednego z pism.
Mam Nova4 więc moja opinia będzie nie obiektywna (:-)) gdyż nie miałem do czynienia z tym D300, ale
jak dla mnie to wadą jest brak rączki u góry i zbyt miękkie ścianki (to akurat widziałem - gdyż raz w "łapce" miałem.
Z tej dziury na wierzchniej klapie nie wiem czy którys z Was korzysta - przypuszczam że przecisnąć przez to aparat z gripem i podpiętym obiektywem (np. 18-70) będzie kłopot.
W Nova4, którą posiadam, wcisnąłem D80 z gripem i 18-70 na boku oraz jest jeszcze spokojnie miejsce na min. 2 obiektywy lub ob. (nawet 70-300) i SaBcię.
Dodatkowym atutem jest możliwość zapięcia torby do paska i przez to zabezpieczenia lub odciążenia.
Oczywiście torba jest zaopatrzona w wyprofilowany pasek podszyty od dołu czymś co przypomina skórę oraz ma pokrowiec AllWeather.
Pzdrw
jak dla mnie to wadą jest brak rączki u góry
rączka jest przynajmniej w d300aw
Dodatkowym atutem jest możliwość zapięcia torby do paska i przez to zabezpieczenia lub odciążenia.
d300aw ma pasek ktorym przypinasz sobie torbe do bioder tak zeby nie latala;) mozna powiedziec ze pas.
Co do paska na ramie to reportery sa chyba ciut wygodniejze ( porownujac do nova 3 chyba) ale nie ma co sie oszukiwac czuc je na ramieniu jezeli sa wypchane sprzetem
Polsar74
30-07-2008, 11:46
rączka jest przynajmniej w d300aw
Ty - gdzie oni tę rączkę ukryli - na fotkach sie nie dopatrzyłem jakoś ?
:-)
ps. czyżby czas najwyższy na zmianę dodatkowych szkieł na nosie ? :mrgreen:
ja jak kupowalem to tez nie widzialem , to jest taka jak gdyby opaska i jest przesuwana do tylu torby zeby nie przeszkadzala w uzywaniu suwaka, ale mozna ja przesunac na suwak i wtedy jest raczka :) chyba ze to co innego jest ale ja jako raczki uzywam:P albo zeby cos do torby przymocowac:P:P
Mateoosh
30-07-2008, 13:10
jeżeli mówimy o pasku to nova ma mniej wygodny pasek napewno . pewnie dlatego ze reporter przystosowany jest do dźwigania więcej klamotów przynajmniej tak mi się wydaje ;P
Polsar74
30-07-2008, 13:53
jeżeli mówimy o pasku to nova ma mniej wygodny pasek
żartujesz ?
serio reporter ma wygodniejszy pasek :) sprawdzalem:)
Mateoosh
30-07-2008, 13:55
jasne ze nie dla mnie w reporterze jest duzo szerzy iwygodniejszy
Polsar74
30-07-2008, 14:20
ok - przyjąłem do wiadomości
pzdrw
Proponuję rozważenie zakupu nowego modelu Lowepro Nova 200 AW (http://www.torbylowepro.pl/product_info.php?cPath=69&products_id=546)
Poniżej porównanie rozmiarów wewnętrznych:
Reporter D300 AW............27.5 × 17.0 × 19.5 cm
Reporter D400 AW............32.0 × 17.0 × 24.0 cm
Nowa 200 AW..................34,5 × 18,0 × 23,0 cm
Nowa 200 AW nie jest tak sztywna jak serie poprzednie (1 do 5), jest natomiast wyższa (23 cm) wobec czego Nikkor 70-200 f/2.8 VR mieści się w pionie. Żeby wchodził całkiem bez problemu wyjąłem grubą na 2 cm wkładkę z dna, która jest moim zdaniem zbędna. Jedyne co zrobiłem to włożyłem z powrotem usztywnienie z tej wkładki. Podłoga torby jest sztywna i jednocześnie wystarczająco (IMHO) wymoszczona gąbką.
Cena to ok. 259 PLN
Jakość torby z serii Nova 200 jest moim zdaniem nieco gorsza niż serii 1 do 5, ale jej wymiary są dużo bardziej praktyczne (jest wyższa). Suma summarum jestem zadowolony. :)
EDIT
Pisząc o niższej jakości miałem na myśli plastykowe koła i karabińczyki, mniej pojemne kieszenie, liche tasiemki przy uchwytach suwaków (dawniej były dość grube kolorowe linki, teraz są cienkie tasiemki) i mniejszą sztywność.
Obiecane foto-porownanie D300AW i D400AW
Foteczki robione na szybko wiec nie spoedziewajcie sie wyszukanych kadrow:)
1 (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Test1.jpg)
2 (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Test2.jpg)
3 (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Test3.jpg)
4 (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Test4.jpg)
5 (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Test5.jpg)
6 (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Test6.jpg)
7 (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Test7.jpg)
8 (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Test8.jpg)
9 (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Test9.jpg)
10 (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Test10.jpg)
Bonusik dla wytrwalych (http://sevenoo.eu/Test_LowePro/Bonus.jpg)
autograf
02-08-2008, 18:05
Jak byś sprzedawał swoją to z bonusem przygarnę ;)
Seweryn, bardzo Ci dziękuję za przeprowadzone porównanie!
NIe ma za co:P
a Bonusik jak przeczytal to zareagowal tak : " COOOOOOO???" :P
Mateoosh
02-08-2008, 20:22
właśnie ja nie wiem czemu ty mi moja torbę stawiałeś na ziemi :P ja cie znajdę za to
haha ... no fakt wkoncu wiesz gdzie mieszkam:P
autograf
10-08-2008, 21:41
To jest jakiś stary model D400? Ma dwie klamry, a na zdjęciach sevenoo D400 ma jedną klamrę.
http://www.allegro.pl/item412940840_lowepro_stealth_reporter_400_aw_fv_s uper_cena_.html
Mateoosh
10-08-2008, 22:01
no ja mam trochę inna ta torbę :P ale chyba nieduzo a cenowo wsumie roznica z 40zl
dla mnie 1 klamra praktyczniejsza , zanim rozepniesz 2 klamry + suwak to juz po wszystkiem bedzie;P
Gawronnek
10-08-2008, 23:08
zmieniłem D300 na D400 tylko z uwagi na Nikkora 70-200 żeby mieścił się w pionie, w D400 bez problemu z lekką rezerwą (wisiał pionowo) mieścił się D300 z podpiętym 17-55 z założoną osłoną, jednak już 24-70 z założoną osłoną niestety opiera się o dno więc muszę ją zdejmować, ogólnie stopień zadowolenia z obu toreb jest na jednym poziomie, różnice w użytkowaniu zerowe, liczy się wielkość i to jaka szklarnia wchodzi
autograf
10-08-2008, 23:13
Ja póki co mam dwa szkiełka. S10-20, S30. Myślę o trzecim 85mm. Do tego SB-800. Filtry, cokin, dwie ładowarki. D80+grip. Wiec nie wiem czy jest sens bym pakował się w 400.
Hmm?
Gawronnek
10-08-2008, 23:17
jak szła i body się mieszczą to jednak mniejsza torba jest wygodniejsza, tak jak wspomniałem, tylko z uwagi na tele wymieniłem D300 na D400
zmiesci Ci sie to spokojnie do d300.
ja mam to co w stopce + ladoware, akcesoria , czytnik kart taki wiekszy i jeszcze jest troche miejsca... z tym ze mam bez gripa. ale to ci sie powinno upchnac co napisales:)
ostatnio myslę o przsiadce z plecaka na torbę i ta 400 wydaje się być odpowiednia. Pytanie, jak wyglada sytuacja z układem przegródek dla body z wpiętym obietywem lub dwoma body z wpiętymi obiektywami?
w d400 spokonie ci wejda 2body + 2 szkla
Body po bokach szkla w srodek. Przegrodki sa na zepy wiec ustawiasz sobie je jak ci wygodnie.
autograf
10-08-2008, 23:44
Sevenoo dziękówa po raz drugi! Jednak będzie to D300
tzn chodzi mi o to by np
+ d80 z s10-20
+ d700 z n70-200
+ sb800
+ ew sb900
+ 50
+ jakies graty
zmieści się? bo u mnie w okolicy cieżko o namacalne opcje przedmiotu ktory chce się kupic :/
Toffik takie rzeczy to tylko w erze:)
a tak serio to ani do d400 ani do d300 nie wejda ci dwie puchy z obiektywami , co wiecej pucha z 70-200 to ci tylko do plecaka wejdzie albo juz naprawde do czegoz z serii 600
Autograf: nie ma sprawy :) kwestia jeszcze wielkosci tych ladowarek ale mysle ze upchniesz wszystko:)
Pozwólcie, że się podepnę do tematu. Mam pytanko do Sevenoo! Co było by lepsze dla mnie mając taki zestawik:
- d50
- 50mm 1.8
- 17-70mm 2.8
- 10-20mm 4
- ładowarka, 2x aku, karty pamięci
W niedalekiej przyszłości planuje dokupić:
- 85mm 1.8
- sb-800
- D300
Bez Twojej opinii wybiorę D400, ale jeżeli spokojnie mi to wejdzie do D300 to poco przepłacać i klocka nosić ze sobą. Teraz korzystam z malutkiej torby lowepro na body z 2x małymi obiektywami, oraz plecaka turystycznego przygotowanego do noszenia puszki z obiektywem.
w/g mnie w d300 bedziesz mial sie ciezko wepchnac ale sie wepchniesz:) , zakladam ze zostawisz wszystkie szkielka i tylko zamienisz puszke ...
wez lepiej d400. niewiele wieksza a naprawde bedziesz mial komfort i nic sie nie bedzie obijalo ...:)
ja bym bral d400 :D
Zamierzam sobie zostawić d50, świetny aparat i na pewno się przyda w przyszłości, pyzatym ile za niego dostane!! Wielkie dzięki w takim razie D400 definitywnie :)
no to jesli dwie puszki chcesz zmiescic to nie wiem czy sie upchniesz w d400:)
od siebie powiem ze do reportera d300 upycham d300 z gripem + lampe + 17-50, i trzy stalki 10,5, 30, i 85tke i mam juz full, wiec Tobie weller zdecydowanie polecam d400.
MartinGrey
04-09-2008, 15:03
Witam
Zmiesci sie do D400: D80 oraz N 50, T 28-75, T 90, S 10-20, N 80-200 plus jakas lampa, a jeszcze lepiej dwie ? Przypuszczam ze do D300 pewnie nie wejdzie :)
Jak na razie posiadam czesc tego sprzetu, ale wole kupic torbe na wyrost.
Zmiesci sie do D400: D80 oraz N 50, T 28-75, T 90, S 10-20, N 80-200 plus jakas lampa, a jeszcze lepiej dwie ?
Do D400 na pewno zmieści się. Drugą lampę też.
MartinGrey
04-09-2008, 15:16
No to swietnie :) a do D300 przypuszczam ze nie da rady ?
no to jesli dwie puszki chcesz zmiescic to nie wiem czy sie upchniesz w d400:)
Pełny komplet będę nosił tylko na imprezy okolicznościowe typu wesela, chrzciny itd. Jak pojadę w góry to zabiorę plecak i tylko jeden aparat plus maks 2 szkiełka, nosić wszystko po górach to lekka przesada. Dlatego też:
Po przeczytaniu Waszych opinii biorę D400, wiem że w przyszłości może być nieco ciaśniej jak będą dwie puszki i SaBinka-800 ale chyba tragedii nie będzie.
Dzięki wielkie za pomoc w wybraniu...
P.S. W poniedziałek jadę odebrać torbę we Wrocławiu, w dniu moich urodzinek :P. Taki prezencik od dziewczyny :). Jak znajdę chwilkę to podzielę się pierwszymi wrażeniami.
tak jeszcze powiem ze przeciez jesli dwie puchy wlozysz to mozesz cos z kompletu w domu zostawic , albo w plecaku w aucie :) nie trzeba miec zawsze calego dobytku przy sobie:)
pomozcie, czy do d300 wejdzie d70s z podpietym 70-300 vr (22cm) i d80 z 16-85 vr, jednoczesnie ?
w/g mnie to musisz isc do sklepu i dokonac przymiarki
pomozcie, czy do d300 wejdzie d70s z podpietym 70-300 vr (22cm) i d80 z 16-85 vr, jednoczesnie ?
Wg mnie nie - d300 to torba na jedno body ze szklem i kilka (3-4) malych stalek i lampa (ew. maly zoomik) IMHO... Nie ma nic gorszego niz scisk w torbie... Oczywiscie jak masz mozliwosc przymiarka pomoze zdecydowanie...
Pzdr
Spinner
ok dzieki, czeka mnie wycieczka do warszawki
ja moge tylko doradzic ze jesli masz zamiar nosic 2 puszki to wez d400. ale najpierw sprawdz czy wchodzi ladnie i przemysl czy nie bedziesz potrzebowal wecej miejsca;)
a gdzie w wawce mozna sobie poogladac produkty lowepro, oprocz gieldy ?
uho do d300 nie wejda Ci raczej dwa korpusy ze szklami..
autograf
09-10-2008, 17:58
http://fotoklik.pl/
Warszawa
Centrum Handlowe Targówek
Sklep Fotogeneracja (obok Empiku)
Ul. Głębocka 15, 03-287 Warszawa
Pn. - so. godz. 10 - 21, nd. 10 - 20
Tel. (022) 674 83 78
Ja u nich swego czasu kupiłem SS. Co prawda wysyłkowo, ale powinni udostępnić Ci torbę do przymiarki.
edit:
Widzę, że Koleżanka nam awatar zmieniła :p
a co ze wspomniana już tutaj Nova 200 ?? czy ktoś posiada ?? jak w użytkowaniu się sprawuje i jak wypada w porównaniu z D400 ?? bo cena zachęcająca :)
http://fotoklik.pl/
Warszawa
Centrum Handlowe Targówek
Sklep Fotogeneracja (obok Empiku)
Ul. Głębocka 15, 03-287 Warszawa
Pn. - so. godz. 10 - 21, nd. 10 - 20
Tel. (022) 674 83 78
Ja u nich swego czasu kupiłem SS. Co prawda wysyłkowo, ale powinni udostępnić Ci torbę do przymiarki.
Ja kupowałem tam Alphę oraz Lowepro i za każdym razem nie było problemów z przymiarką. Obsługa jest na prawdę super, więc z czystym sumieniem mogę ww sklep polecić.
Co do watku UHO, dwie puchy z 70-300 nie wejda do D300, bierz D400, nie jest ani zaduza ani zamala, jest tylko droga ale warto powiadam warto. Jestem baardzo zadowolony z funkjonalności, pszestrzeniu, jakosci itd. Nie ma nadczym sie zastanawiac.
aj juz zakupilem plecak Flipside 400 i miesci mi sie wszystko co mam, do tego lekko sie nosi
Ksiazkiewicz
27-11-2008, 21:19
D200 i D80 z gripami.
Nikkor 18-70
Tokina 11-16
Nikkor 50
Sigma 20
Nikkor 85
SB600 i SB800
Czy ja to gdzies upchne?
Jedno body nie musi miec wkręconego obiektywu.
autograf
27-11-2008, 22:24
Dzięki za podpowiedzi. Czuję się zobowiązany.
Do swojego D300 pakuję to co widać na obrazku + korpus z podpiętym szkiełkiem rzecz jasna ;)
http://iv.pl/images/6f860v7ohqjkyeb676yb.jpg (http://iv.pl/viewer.php?file=6f860v7ohqjkyeb676yb.jpg)
Polsar74
27-11-2008, 22:29
Czy ja to gdzies upchne?
Jedno body nie musi miec wkręconego obiektywu.
Wielebny - po fotce autografa juz chyba wiesz że swego "kompleciku" tam nie upchasz - z głowy masz zatem D300.
Ja bym obstawiał następny numerek torby z serii Dxxx lub np. Nova 5
a i tak może być ciasnawo :-)
autograf
27-11-2008, 22:35
Wielebny - po fotce autografa juz chyba wiesz że swego "kompleciku" tam nie upchasz - z głowy masz zatem D300.
Ja bym obstawiał następny numerek torby z serii Dxxx lub np. Nova 5
a i tak może być ciasnawo :-)
Tak, tak. Nie po to wstawiłem to foto, by Ciebie Wielebny przekonywać do tej torby ;)
Dla Ciebie - zdecydowanie za mała.
Autograf od razu się przyznam, że nie czytałem wszystkich postów, a czy rozważałeś TAMRAK PRO 12 ?
pozdrawiam
autograf
27-11-2008, 23:11
Autograf od razu się przyznam, że nie czytałem wszystkich postów, a czy rozważałeś TAMRAK PRO 12 ?
pozdrawiam
Nie. D300 jest super. Jestem bardzo zadowolony.
Nie. D300 jest super. Jestem bardzo zadowolony.
Ja jestem ze swojej, zadowolony, a gdzie chcesz kupić te D300.
OK, TERAZ ZDECYDOWAŁEM SIE NA PRZECZYTATANIE CAŁEGO WĄTKU SORRY !
autograf
27-11-2008, 23:29
Ja jestem ze swojej, a gdzie chcesz kupić te D300.
Ale ja już kupiłem. Daaawno temu :)
Ksiazkiewicz
28-11-2008, 00:15
Tak, tak. Nie po to wstawiłem to foto, by Ciebie Wielebny przekonywać do tej torby ;)
Dla Ciebie - zdecydowanie za mała.
ja wiem że D300 za mała, Nove 5 raczej odrzuciłem za starą konstrukcję, natomiast czy do D500 lub D400 zmieści się to?
autograf
28-11-2008, 00:35
Wróć do postu #30: http://www.nikon.org.pl/showpost.php?p=821895&postcount=30
Może te zdjęcia ułatwią Ci wybór.
Swego czasu rozmawiałem też z ekonetem na temat Stealth Reportera i też mi podpowiadał by wziąć pod uwagę D400.
Ale w moim przypadku nie było to konieczne.
A ja mam pytanie czy do D300 wejdzie na stojąco sb-900 ??
Polsar74
01-12-2008, 22:35
A ja mam pytanie czy do D300 wejdzie na stojąco sb-900 ??
wredny ten Nikon że nam (userom SB-900) zrobił taki numer z jej wielkością - co nie ?
Sabinka ver 900 ma na stojaco 19cm, zaś D300 ma 17,5 cm głębokości (tak podaje producent).
Zauważ - na fotkach autografa - w prawym górnym rogu siedzi w futerale SB-800 i już jest w zasadzie na styk.
SB-900 nie wejdzie, a już na bank z tym swym futerałem :-)
(bandziory!!!)
wredny ten Nikon że nam (userom SB-900) zrobił taki numer z jej wielkością - co nie ?
Sabinka ver 900 ma na stojaco 19cm, zaś D300 ma 17,5 cm głębokości (tak podaje producent).
Zauważ - na fotkach autografa - w prawym górnym rogu siedzi w futerale SB-800 i już jest w zasadzie na styk.
SB-900 nie wejdzie, a już na bank z tym swym futerałem :-)
(bandziory!!!)
No ja nie wiem jak mogli tak zrobić, chyba zamienię na 800-tkę :)
A tak poważnie to chyba jednak wejdzie bo o ile wierzyć producentowi to D300 ma 19,5 cm głębokości (czy tam wysokości) wewnętrznej. Czyli będzie na styk...ewentualnie będzie się dyndała w futerale ;)
Polsar74
02-12-2008, 22:29
...o ile wierzyć producentowi to D300 ma 19,5 cm głębokości (czy tam wysokości) wewnętrznej
ja czerpałem informacje z tej strony www (http://www.torbylowepro.pl/szukaj/proste?fraza=D300) a tam wyraźnie są inne, od tych które Ty podajesz, wymiary. No ale może się mylą...
ja czerpałem informacje z tej strony www (http://www.torbylowepro.pl/szukaj/proste?fraza=D300) a tam wyraźnie są inne, od tych które Ty podajesz, wymiary. No ale może się mylą...
Nie, jest ok....tylko wymiar o którym mówimy to wysokość :)
Polsar74
03-12-2008, 12:53
Nie, jest ok....tylko wymiar o którym mówimy to wysokość :)
upsss - wychodzi na to że mi się popierdykało :-)
upsss - wychodzi na to że mi się popierdykało :-)
Byłeś w mylnym błędzie :mrgreen:
nie chce otwierac nowego watku, wiec odswieze ten stary juz, aczkolwiek dalej aktualny.
zamierzam kupic Lowepro d400 i schowac do niej:
D300+grip+sigma 70-200
D70s
tamron 17-50
nikkor 50 1.8
samyang 8mm fisheye
sigma 30 1.4
sb800
2xsb26
da rade, czy dwie lampy bede musial trzymac w osobnej torbie ?
d400 będzie za mała ale w poniedziałek upewnię się w pracy i dam znać:)
Moze byc minimalnie za mala, chcesz wlozyc 2 body, 3 lampy i 5 szkiel. Moja miesci d80 z gripem i podpietym n18-70 oraz n50, n85, s10-20, 2x SB-800 i etui ze skyportami. Mam dwie wolne przegrody, ktore pomiescily by jeszcze np. s70-200.
to idealnie, powinna dac rade ;)
troche OT: wczoraj w MM we wroclawiu ogladalem D300 za 699zl. wieczorem kupilem na cyfrowe pl D400 za 344 ze wszystkimi oplatami...
poza tym trzech lamp i tak nie bede trzymal na ramieniu podczas fotografowania, bo beda albo w domu, albo na statywach, wiec potrzebuję na nie miejsce tylko podczas transportu.