Zobacz pełną wersję : prosba o ten sam kadr z sigmy 10-20 i nikkora 10.5
witam, mam prosbe, czy ma ktos moze pod reka, albo moglby na szybko pstryknac ten sam kadr z sigmy 10-20 na 10mm i nikkora 10.5 albo innych rybich np. sigmy 10 czy pelenga 8.
autograf
28-07-2008, 19:09
Może być ciężko. Może póki co usatysfakcjonują Cię obrazki z tej strony: http://www.pixel-peeper.com/
witam, mam prosbe, czy ma ktos moze pod reka, albo moglby na szybko pstryknac ten sam kadr z sigmy 10-20 na 10mm i nikkora 10.5 albo innych rybich np. sigmy 10 czy pelenga 8.
Jutro jestem umówiony na plenerek, postaram Ci się pstryknąć parę fotek z tych dwóch obiektywów, rozumiem że na DX.
ja na forum dawałem jakieś 3miesiące temu takie porównanie kadrów, ale sam teraz tego nie mogę znaleźć niestety ;) -jak będę w domu to poszukam, ale nie obiecuje bo foty mogą już w koszu zalegać
dzieki za odzew, udalo sie cos ustrzelic? nie musza byc duze foty, wystarcza pogladowe :)
dzieki za odzew, udalo sie cos ustrzelic? nie musza byc duze foty, wystarcza pogladowe :)
Wczoraj niestety nie było na to warunków, ale myślę że dzisiaj da się to zrobić.
Podaj adres to Ci prześlę foty.
wilk325 - a nie mozesz dla potomnych wrzucic tu na forum ? ;) sam jestem ciekaw :)
Tobie wacki4 też mogę przesłać jak podasz adres.
grudzinsky
01-08-2008, 11:13
N 10.5 i S10-20 to dwa zupelnie rozne szkla i nie bardzo je mozna porownywac do siebie. oba szerokie katy, tylko N10.5 jakos tak dziwnie ;) uwypukla :) N10.5 nie bardzo nadaje sie do krajobrazu. mozna ciachnac jedna lub dwie fotki i to wszystko. mozna bawic sie w architekture, ale tez bez przesady. reporterka - daje rade, ale tez foty nie beda powalac...mialem oba szkielka i zrezygnowalem z N10.5 i zostawilem sobie S10-20 :) na N10.5 trzeba miec naprawde pomysl zeby wykorzystac :)
Wilk325, bardzo dziekuje za fotki, o to chodzilo :)
Nie ma sprawy, wybór należy do Ciebie.
wybieram oba ;) ale fish w drugiej kolejnosci. teraz za to mam dylemat czy s10-20, czy moze warto poswiecic 1mm na dole i silnik dla tokiny 11-16 :)
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=829147#post829147 - tu jest zestawienie różnych ogniskowych. powinno Ci to pomóc w wyborze pomiędzy s10-20 a t11-16