Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bieszczadzki klasyk by Guancho
Jedyne sensowne landszafciarskie z Bieszczad...
Niedaleko "Chatki Puchatka", widoczek na połoninę caryńską i tak ogólnie...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img68.imageshack.us/img68/8369/dsc7136ug7.jpg)
Pzdr. Maciek!
Bardzo przyjemny obrazek.
ladny kadr, przyjemne kolory. podoba mi sie :)
Podoba mi sie plastyka swiatla w tym ujeciu.
Plastyka światła jest efektem tego, że kilka minut wcześniej przestało padać.
Niebo dopiero się przecierało, gdzieniegdzie już oświetlając stoki.
miekko ,ładny kadr ,bardzo delikatne ciepłe kolorki i światełko -bdb. :-D ****
Nostromo
28-07-2008, 22:58
Bardzo przyjemne foto. Fajne kolorki i kadr.
Wracam do tego zdjęcia chyba trzeci raz i za każdym razem nie wiem co napisać. Bo niby nic niezwykłego, niby kadr jak wiele innych, ale jednak jest bardzo przyjemny. Dziwnie przyjemniejszy niż te wiele innych.
Fajny, bieszczadzki klimat
pozdr
Krótko: piękny kadr *****
Dużo tego kamienia na dole uciąłeś? Jeśli niewiele, to może warto było zmieścić go w kadrze w całości, kosztem powiedzmy centymetra nieba?
Ładnie zaświeciło na drugim planie, dobrze naświetlone, podoba mi się.
Wracam do tego zdjęcia chyba trzeci raz i za każdym razem nie wiem co napisać. Bo niby nic niezwykłego, niby kadr jak wiele innych, ale jednak jest bardzo przyjemny. Dziwnie przyjemniejszy niż te wiele innych.
Dzięki. O to mi chodziło ;)... ma być przyjemna dla oka pocztówa :)
Dużo tego kamienia na dole uciąłeś? Jeśli niewiele, to może warto było zmieścić go w kadrze w całości, kosztem powiedzmy centymetra nieba?
Wiem o co Ci chodzi, także widzę to na przykładzie twoich fot.
Ja jednak w tym przypadku wolałem konserwatywnie 2/3 horyzont, bez przesadnie wyeksponowanego 1-planu.
Dzięki wszystkim za komentarze, miło że się podoba!
Pzdr! Maciek.
Ja jednak w tym przypadku wolałem konserwatywnie 2/3 horyzont, bez przesadnie wyeksponowanego 1-planu.
Wiesz, to nawet nie chodzi o przesadne eksponowanie pierwszego planu, tylko o to, że takie cięcie może troszkę kompozycyjnie irytować. I to tym bardziej, że zostało przeprowadzone w miejscu, w którym ten kamulec jest najjaśniejszy.
Z drugiej strony 2/3 też ma swoje uzasadnienie. Aj dylematy... ;)
Pozdrawiam
Tomek
Dlatego najlepszym wyjściem byłoby rozstawić tam sinara 4x5 cala i problem by zniknął :D
slanting_eye
29-07-2008, 14:07
...ach byc tam i winko zlopac:)