PDA

Zobacz pełną wersję : Bridge - camera raw

yans
25-07-2008, 19:23
Po przeinstalowaniu CS2 Bridge nie aktualizuje podglądu zdjęć według ustawień camera raw.

Po kolei wydląda to tak:
1. Otwieram nowy folder z nefami w Bridge'u (CS2). Program wyświetla podgląd plików ale ich nie przetwarza. Slide show też tylko w miniaturach.
2. Po otwarciu zdjęcia prawidłowo otwiera się ACR i dalej PS.
3. Po zamknięciu ACR i otwarciu zdjęcia w PS Bridge dalej potafi wyświetlić tylko miniaturę bez żadnych korekt.

Wygląda na to, że Bridge nie czyta danych z Camera Raw.
Jak to zmienić? Będę wdzięczny za sugestie.

kosmoski
25-07-2008, 19:28
Którego masz Camera Row, oznaczenie?

yans
25-07-2008, 19:35
3.7. - ten najlepiej "pasuje" do CS2

stig
25-07-2008, 19:39
Wygląda na to, że Bridge nie czyta danych z Camera Raw. Czyta, czyta, tylko czasami cos mu sie pop...li. Lekarstwa jednego i konkretnego nie mam, ale tez mi sie to ze dwa razy przytrafilo. Pomagalo pogmeranie w opcjach Bridge'a (zaawansowane "uzyj renderingu oprogramowania" i "uzyj podgladu wysokiej jakosci"). Trzeba z tymi opcjami "powalczyc", wlaczajac lub wylaczajac (po kazdej zmianie zamkniecie i ponowne uruchomienie Bridge'a). U mnie po tych problemach zaskakiwal dopiero po ktoryms z kolei takim zabiegu. Generalnie dziwne i miesci sie w charakterze bledow Bridge'a.

yans
25-07-2008, 19:51
Dzięki Stig.

Tiaa...Włączam i wyłączam - do d..y. Spróbuje to jeszcze raz przeinstalować. Może "zaskoczy".

yans
25-07-2008, 21:02
Poszło. Problem rozwiązny. Pomogło przeistalowanie.

stig
26-07-2008, 00:22
Poszło. Problem rozwiązny. Pomogło przeistalowanie. "Wlaczanie i wylaczanie" tez by pomoglo. Czasami przydaje sie tez restart systemu. Tyle, ze to troche cierpliwosci wymaga. ;)