Zobacz pełną wersję : [ Portret ] jak oceniacie taki kadr?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fotolook.pl/main.php/d/5775-5/2700rysieka.jpg)
no coś tu się nie wgrało.
wasilewk
24-07-2008, 10:52
no coś tu się nie wgrało.
Wykasuj na końcu linka: ".html"
Kordian d70
24-07-2008, 10:55
cos ciemno bylo podczas focenia bo nic nie widac ;-)
Chciałem przetestować wprowadzanie zdjęć, i jednocześnie pokazać kadr, nieco odmienny, ale chyba coś robię źle. sory.
No, już sie pokazało. No to używajcie sobie, w imię nauki i praktyki.
już chyba jest dobrze, przynajmniej u mnie.
jak dla mnie zdjęcie miodzio - ma swój klimat (zadumy).
slanting_eye
24-07-2008, 11:32
dobry kadr
Vodafone
24-07-2008, 13:10
za malo prawej
popieram... ;-) trochę ciasno...
Jarek S.
24-07-2008, 18:40
no fajne zdjęcie
A mnie pasuje taki kadr jak jest!
Kadr: 5+
konwersja do BW: 3+
pozdr.
A jakoś w pierwszej chwili przekręciłem głowę. hmmm pierwsze odczucie nie bardzo - drugie całkiem całkiem
Darek Jankowiak
25-07-2008, 09:02
Poza tym, że osobiście dałbym "więcej czoła" - tak jak koledzy wcześnie napisali więcej w prawo góra i podniósłbym delikatnie dół- podoba mi się.
Jest dobrze, poszerzenie nieznanego kadru jest o wiele bardziej ryzykowne niż jego zacieśnienie :) Ciężko powiedzieć, że będzie lepiej. Moim zdaniem nie będzie, bo brak krzywizny czoła wpływa na dramatyzm tego zdjęcia. Kadr kojarzy mi się z komunistycznymi portretami partyjnymi. Według mnie jest BDB.
...Kadr kojarzy mi się z komunistycznymi portretami partyjnymi...
Dokładnie tak. Sorry za porównanie, ale na pierwszy rzut oka - towarzysz Breżniew.
Bardzo fajnie.
Fajna fotka
taki trochę klimat lat 70 (w dobrym rozumieniu)
No to w Waszej ocenie, "wbiłem" się w socrealizm. Pewnie coś w tym jest. Nigdy na to tak nie patrzyłem, raczej widziałem tu ilustrację "siły wewnętrznej", wręcz "mocarności" modela. Ale to się nie wyklucza. dzięki.