Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] ***
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://kamash.malnet.pl/photoblog/zdjecia/sm/_DSC4918s.jpg)
Będe wdzięczny za szczerą nie koniecznie konstruktywną opinię..
KamasH
bardzo mi sie podoba.
klimat , i to jak obsadziles w nim ta postac.
WQ mnie tylko ten sterczacy konar...
Valdek_Tychy
19-05-2006, 07:37
Podoba się i to nawet bardzo
bartecky
19-05-2006, 07:56
dla mnie bomba - jestem troche nieobiektywny bo mam słabość co do mgielnych widoków :)
dziekuje.. juz sam nie wiedziałem co na ten temat mysleć..
Czasem niezwykle cięzko jest zdystansowac się do własnego zdjęcia..
pozdrawiam
KamasH
konar wywalic .. postac ustawic w druga strone lub idaca w mgle. poza tym super
Tejemnicze, bardzo ładne. Osobiście podciągnąłbym minimalnie kontrast...
pozdrawiam
a mi własnie Lola przeszkadza
[ Dodano: Pią 19 Maj, 2006 ]
jeszce stojąca bokiem
Konar mi nie przeszkadza. Fotka bardzo dobra choc wolalbym chyba postac w ruchu - znikajaca we mgle
WQ mnie tylko ten sterczacy konar...
konar wywalic .. postac ustawic w druga strone lub idaca w mgle.
a mi własnie Lola przeszkadza
wolalbym chyba postac w ruchu - znikajaca we mgle
Panowie, wy wogóle nie zrozumieliście przekazu zawartego w tym zdjęciu :lol: . Konar jest wyraźną alegorią impotencji ;) . Ma jawnie falliczny kształt, a jego wygięcie i wertykalne posadowienie są aż nadto wymowne.
Sylwetka dziewczyny faktycznie jakby "kłóci" się z kadrem, drażni, sprawia wrażenie, że jest nie na miejscu . Należy to odczytywać w ten sposób, że symbolizowany przez konar problem ją przerasta (co znowu jest umiejętnie podkreślone przez stosunek wielkości sylwetki i konaru). Ponieważ nie może sobie z tym dać rady, odwraca się do niego plecami, nie chce stanąć z nim twarzą w twarz, pogrąża się w melancholii.
Autor pozostawia jednak podmiotowi lirycznemu światełko nadziei na horyzoncie - to zapewne dobrodziejstwa ostatnich osiągnięć współczesnej farmakologii... :mrgreen:
A pomijając warstwę symboliczną, zdjęcie bardzo mi się podoba - też lubię mgliste klimaty ;)
Czarny ... masz u mnie flache za te interpretacje :D:D:D:D
Czornyj
A ja za to pomogę Ci je wypić :mrgreen:
Co do oceny zdjęcia, to ja widzę jeszcze niepokój kobiecej postaci. Wyrasta z niepewności, czy farmakologia pomoże...
Pozdrawiam
Vetinari
21-05-2006, 13:29
zdjęcie galante :) mgiełka czesze po bańce :)
Świetne zdjęcie, mi tam konar nie przeszkadza, może rzeczywiście ustawił bym onaczej postać, przodem albo tyłem, klimat jak z Silent Hilla...
z silent hillem niestety nie obcowałem..
Czornyj, interpretacja mistrzoska.. nie mniej czuje sie nieco zaniepokojony ową symboliką impotencji.. ;)
KamasH
Bardzo mi sie podoba , swietny klimat i kolorystyka.
Czornyj -Czujnyj -wszystko wychwyci :)