PDA

Zobacz pełną wersję : Adobe Photoshop Elements 6 wersja językowa?

deep
22-07-2008, 21:05
Mam pytanie do osób które kupowały albo wiedzą jak to jest z wersją językową tego programu. Chciałbym zakupić takowy w wersji językowej angielskiej ale jest droższa od polskiej i zastanawiam się jak to jest z tą wersją jezykową. Czy jak kupię PL to czy podczas instalacji będę mógł wybrać angielski czy nie? Czy może jeszcze inaczej, mam ściągnięty Trial w wersji angielskiej i można go przerobić na pełną wersję po wpisaniu klucza, czy taki klucz jest w wersji BOX PL i by pasował do takiego triala? Jeśli by pasował to czy pozostanie język angielski? Bardzo mi zależy na wersji ang. bo lepiej mi sie pracuje na nie tłumaczonych programach.

lukasz_wysocki
23-07-2008, 10:56
Witaj,

zerknij tutaj:

https://store2.adobe.com/cfusion/store/flex/index.cfm?store=OLS-UK&storeclient=flex&nr=1

Powinien pokazać Ci się sklep Adobe w UK, jeśli wybierzesz język angielski i wersję full (download) to masz odpowiedni klucz.
W ten sposób ja kupiłem, bo również zależało mi na wersji angielskiej.
Jest też możliwość wybrania sklepu Polska - to masz sklep na Europę Wschodnią, również jest możliwość wybrania wersji EN i ceny są w EUR - tego nie sprawdzałem, bo płaciłem kartą w GBP i poprzednia wersja dla mnie wygodniejsza (brak przeliczania waluty).
Nie wiem jak ma się cena do ceny w PL - to już musisz sam porównać.

Pozdrawiam

KS
24-07-2008, 11:43
Ja mam kilka uwag do wersji PL, IMHO ma kilka błędów w stosunku do angielskiej.
Nie wiem czy inni zauważyli, ale np. po zaznaczeniu czegoś i użyciu wtapiania na poziomie 250 (max) i usunięciu (np. przy tworzeniu efektu winiety) pojawia się pionowa/pozioma czarna kreska biegnąca przez zaznaczenie... pomaga zmiana wtapiania na 249, ale... pojawiały mi się też błędy w stylu, że nie widziałem wielkości wybranego pędzla (mimo zmiany jego wielkości kursor bez zmian). Reasumując - jeśli ktoś zna angielski na poziomie umożliwiającym obsługę PSE w wersji ENG, to nie kupować PL. Ja chciałem po prostu trzymać się już PL języka dla wygody (mimo, że wcześniej miałem ENG).