Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kolejne pytanie o szkło

ROH
22-07-2008, 13:03
Witam.
z góry pisze jaki jest problem ... a problemem nożna nazwać brak internetu : ( raz na parę dni dorwie się i to też chwilowo do komp w pracy. niestety.
i właśnie dlatego zadaje napewno jedno z częstszych pytań.
Jeśli nie wadzi komuś to że nie szperam w historii i wadkach o podobnej tematyce to prosze o pomoc
naprawde z chęcią poczytał bym więcej ale niestety brak technicznej możliwośći.

A teraz sedno sprawy mam D80 i kita 18-135 zamierzam rozbudować ten zestaw o jakieś tele w miare uniwersalne szkło i lampe.
zastanawiam się nad sigma 70-300 a pytanie co do tego takie:

czy naprawde warto dołożyć na APO? kobietka w F...Joker powiedziała iż jest to sprawa jednej soczewki i AŻ tyle.

czy jest jakies inne szkło tamron tokina sigma nikkor w podobnej cenie o podobnych parametrach i które warto wybrac. ( nie bardzo mam zaufanie do urzywek)

zastanawia się równierz nad lampą sb600 nawet niewiem czy istnieją jekieś zamienniki i czy warto na nich oszczadzać. SB 800 to już raczej nie na mój portwel bo to chyba ze 1300 plnów. a niewiem czy wykorzystam drzemiącą w niej energie

istniała by jeszcze opcja sprzedarzy kitowego szkła 18-135 i zakup dwuch ale niewiem czy warto pozbywać sie markowej optyki za szklo chciął bym się zmieścić w 1000

jeśli znajdzie ktoś te pare minut na odpisanie bedę naprawde wdzięczny (szef w pracy równierz :) )

zakwas
22-07-2008, 20:56
Może nie na temat, ale zwracaj więcej uwagi na ortografię bo trudno się czyta takie posty.

kux
22-07-2008, 21:02
no to naprawdę krótko:
warto dołożyć do APO