PDA

Zobacz pełną wersję : slideshow na dvd

shaddixx
22-07-2008, 00:25
Ktoś sie orientuje jakim programem zrobie pokaz zdjeciowy w formacie dvd? Chodzi mi o slideshow z mozliwoscią ingerencji w nasuwanie sie zdjec.

rockabilly
22-07-2008, 02:27
hej, calkiem przyjemny jest pixplay ew nero ktorego jeszzcze nie rozgryzlem. pixplay jest wystarczajacy do wielu zastosowan ale to bodaj tylko 30 dniowy trial

shaddixx
22-07-2008, 08:07
o ktorym nero mowisz?

piccione
22-07-2008, 08:27
Ja używam MAGIX Foto na CD & DVD i jestem bardzo zadowolony i cena też przyzwoita coś ok. 90 PLN, jednak nie wiem czy on w 100% spełni Twoje oczekiwania, bo nie wiem, czy chodzi Ci o zmianę zdjęć podczas pokazu czy nakładanie jedno na drugie. Jeżeli to pierwsze to polecam.

mrpawcio
22-07-2008, 09:36
Ja polecam VSO Photo DVD, co prawda nie można wybrać jak zdjęcie "wchodzi", ale ustala się podkład muzyczny i zakres ruchu zdjęcia. Używałem do pokazów już wielu programów i ten okazał się najlepszy. W nero slideshow robi się strasznie długo, jeżeli chcesz się bawić to ok, ale VSO robi wszystko dużo szybciej i efekty są dużo lepsze niż z nero. Nie wiem czemu, ale nero straszine pogarszał jakość zdjęć, w menu opcji nie znalazłem siły kompresji... Nie wiem ile kosztuje VSO, ale wersja testowa pozwala na zamieszczenie w pokazie 100 zdjęć (oryginał bez limitu). Jedyna wada to taka, że nie można podzielić zdjęć na foldery, lecą jedno za drugim, czyli na każdą okazję potrzebna jest jedna płytka (spokojnie starcza CD)

shaddixx
22-07-2008, 12:54
bawie sie tym PixPlayem właśnie. Program ideał jeżeli chodzi o pozycjonowanie zdjęć na pokazie. W sumie limit na 50 zdjęć wystarczy. Nie miał bym siły pozycjonować 100 i więcej zdjęć.

Ciacho
24-07-2008, 12:01
Czy ktoś ma już może wersję płatną PixPlay-a? czy w niej także występuje ograniczenie do max.50szt zdjęć? A tak w ogóle to gdzie można go kupić, bo nawet nikt nie podaje ceny.Idę dalej szukać, ale jakby co pomóżcie