Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] pocztówka z Olsztyna [by Piotr_ek]
Piotr_ek
21-07-2008, 15:07
Olsztyn
ruiny średniowiecznego, gotyckiego zamku królewskiego
http://img244.imageshack.us/img244/7678/dsc2745fpqi3.jpg
b/w
http://img391.imageshack.us/img391/8356/dsc2745fbwzk6.jpg
Dziękuję
^^^ Przepraszam za błąd w tytule, gdyby jakiś moderator był tak uprzejmy i poprawił... :)
a ja sie tym razem przyczepie...czemu tylko jedna fotka:?:
podoba mi się bardzo, daj więcej...:wink:
semyazza
21-07-2008, 15:11
Plsztyn to gdzies w Polsce?
mi sie nie podoba - za duzy plastik. Nie wiem czy to HDR czy DRI, czy taka obrobka, ale zdjecie sie zrobilo plaskie - coz z tego ze widac szczegoly w cieniach, skoro zdjecie wyglada mocno nierzeczywiscie
To Olsztyn koło Częstochowy zdaje się
Piotr_ek
21-07-2008, 15:23
Plsztyn to gdzies w Polsce?
Olsztyn - napisałem wyraźnie pod zdjęciem, że popełniłem błąd w tytule, poza tym w wątku wyraźnie jest napisane skąd pochodzą zdjęcia. Tylko widać nie każdy na tym forum potrafi czytać.
jest to DRI :)
diZaster
21-07-2008, 15:49
jako widokowka daje rade, jest wystarczajaco oczojebne i do tego ladnie wkomponowane w kadr.
mnie tam sie to widzi, mimo lekkiej sztucznosci.
ladnie slonce rozgwiezdzilo.
Fajne, fajne panie Piotr_ek ... z innej perspektywy niż zawzwyczaj się Olsztyn fotografuje i za to plus.
Kolorek dużo smaczniejszy :)
Fajny pomysł na kadr - od dupy strony wyglada calkiem inaczej :) Mysle, ze sporo bys sprzedal takich "pocztowek".
Jacek B.
21-07-2008, 16:12
a ta gwiazda w słońcu to jakiś efekt czy tak wyszło?
a ta gwiazda w słońcu to jakiś efekt czy tak wyszło?
No a jak miało wyjść przy wysokim F :)
Wow, Super zdjęcia !! Kolor wg mnie zdecydowanie bardziej pasuje do zdjęcia, czyli jedynka górą :-)
a mnie się bardiej podoba BW, dodaje to jakiegoś innego klimatu...pozdrawiam i dziekuje za jeszcze jedno zdjecie w wątku:D:D:D
Burkinafaso
21-07-2008, 19:27
Mam Olsztyna obfoconego dookoła, ale przyznam się, że z tako wielko gwiazdo :mrgreen: to foty nie posiadam. Podoba się - bardziej kolor.
motylanoga
22-07-2008, 10:00
Kolor lepszy, ale pociągnęłabym bardziej cienie, lubię większe kontrasty, ale co kto lubi. I tak fajne. :-) Pięknie chmurka zapozowała...
jako widokowka daje rade, jest wystarczajaco oczojebne i do tego ladnie wkomponowane w kadr.
mnie tam sie to widzi, mimo lekkiej sztucznosci.
ladnie slonce rozgwiezdzilo.
mnie też ,mocne swiatło ale jest ok.
pozdrawiam :-D