Zobacz pełną wersję : Sigma 30/1,4 vs ...?
DMQuadro
19-07-2008, 15:43
Przetrzepałem forum nt. tej właśnie Sigmy. Nigdy dotąd nie miałem jasnej stałki (no może z Zenitem-E 20 lat temu), nie mam doświadczenia. Chce kupić właśnie jasna standardową stałkę za rozsądną kasę do D300. Proszę więc o opinie, czy warto kupić tę Sigmę czy coś innego...
Witam,
nie ma S38 :) Chodzi chyba o S30 f/1.4
warto, jeśli trafisz na dobry egzemplarz.
Osobiście jej nie miałem, ale kto ma to sobie chwali. Jak trafisz na dobry egzemplarz to jest brzytwa od pełnej dziury
DMQuadro
19-07-2008, 18:16
Jasne? że pomyliłem 0 i 8, ma być 30, a nie 38. Nie umiem poprawić, proszę o to moderatora!
Zbigniew
19-07-2008, 18:28
Warto. Jeżeli nie przekonuje Cię wątek o ten Sigmie i Nikkorze 35, to tutaj argumentów raczej już nie znajdziemy.
Ostatnio nabyłem i jestem zadowolony: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=65767
Mam to szkło. Jest naprawdę zacne. Tak jak napisał Zbigniew jeżeli nie przekonują Cię zdjęcia w wątku S30 vs N35 to trudno coś więcej dodać. Na twoim miejscu kupiłbym tą Sigmę jak potrrzebujesz jasnej stałki. Ja jestem super zadowolony
DMQuadro
19-07-2008, 22:03
Foto ze wspomnianych wątków są przekonujące, nie powiem. Myślałem że od tego czasu coś się pojawiło nowego... W poniedziałek jadę do Blue City - ponoć mają kilka do wyboru.
Popatrzyłem na ceny w Stanach i HK... 2 razy mniejsze! Kurde, muszę się poważnie zastanowić