PDA

Zobacz pełną wersję : Lowepro Fastpack i statyw

B.K.
19-07-2008, 13:41
Szanowni,

Czy może ktoś wypracował sobie (domowy?) sposób mocowania statywu do Lowepro Fastpack?
(jeżeli ktoś chce konkretne parametry to chodzi o duet Fastpack 350 i Manfrotto 055PROB).

rychu_cmg
19-07-2008, 19:47
na szelkach chyba masz miejsce do zamocowania statywu

B.K.
19-07-2008, 20:00
Na jednej jest kieszonka na telefon, na drugiej slot na akcesoria SlipLock... :(

rychu_cmg
19-07-2008, 20:05
Na jednej jest kieszonka na telefon, na drugiej slot na akcesoria SlipLock... :(
chodamą górę szelek masz tam z obu stron regulowane paski i tam można spróbować zamocować

malisz
19-07-2008, 20:17
a juz kupiles i kombinujesz czy dopiero bedziesz kupowal i planujesz mocowanie? ;) bo brak porzadnego mocowania statywu to jedyna rzecz ktora mnie jak na razie powstrzymuje od tego plecaka. cala reszta bardzo mi pasuje, ale mam dosc chodzenia z plecakiem i dodatkowym paskiem od pokrowca na statyw. jak kupiles to jak wrazenia? fajny ten plecaczek? :)

KozaK
19-07-2008, 20:37
Computrekker AW obecnie jest nawet tańszy o kilka zł niż Fastpack 350, nad nim pomyśl bo jest przyzwoicie przystosowany do transportu statywu.

vasco5
19-07-2008, 21:50
albo Flipside 300, on też ma uchwyt do statywu

B.K.
19-07-2008, 23:16
a juz kupiles i kombinujesz czy dopiero bedziesz kupowal i planujesz mocowanie?

Już go mam.

Jakoś mnie nie powalił - liczyłem na więcej miejsca (na wcisk wchodzi to co mam D70, S30, N50, N18-70, N70-300, SB800, kilka filtrów Cokin). Ale odpowiada mi sposób dostępu do body - jak się chce zmienić obiektyw, to już więcej zachodu...Podobnie z dostępem do kieszeni...

Odpowiada mi też (skromne) miejsce na inne osobiste szpargały... Z reguły w plecaku muszą się jeszcze zmieścić batoniki dla potomstwa, peleryny od deszczu i musowo picie :). Nie noszę często statywu, ale teraz, z powodu wyjazdu nad Bałtyk zacząłem kombinować.... Ba, przyznaję, że podejmując decyzję o Fastpack'u, w ogóle nie pomyślałem o statywie...

Flipside jest dla mnie za fikuśny
Computrekker natomiast - jak mniemam - bezwzględnie wymaga zdjęcia z pleców, żeby cokolwiek wyjąć.

Na upartego można statyw przymocować prostopadle do plecaka, za pomocą pasków, które przytrzymują dolną klapkę, ale to słabo zda egzamin, bo można kogoś/coś zahaczyć.

mini21
20-07-2008, 00:45
hmm, czyli Fastpacka sobie odpuszczam.
Myślę jeszcze nad Flipsidem 300, ale tam też nie widzę za bardzo miejsca na dodatki.

Ja myślę jeszcze o czymś takim:
http://www.caselogic.com/slr_camera_sling/product_detail/index.cfm?modelid=112009

Niby tu też nie ma miejsca na wodę, ale wygląda całkiem ciekawie, jest dość pojemne i całkiem niedrogie.