Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tatry - widok ze Szpiglasowej Przełęczy
domelmel
17-07-2008, 13:49
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
http://images24.fotosik.pl/250/a860ffda302c93e1.jpg]źródło ([URL=www.fotosik.pl)[/URL]
Chyba Szpi.....:) jak dla mnie zbyt cukierkowo
wasilewk
17-07-2008, 14:07
Chyba Szpi.....:) jak dla mnie zbyt cukierkowo
Boś tam był.
Zdjęcie przyciąga tych, co chcą to samo obejrzeć w rzeczywistości.
Pzdr.
domelmel
17-07-2008, 14:08
tak Szpiglasowej :), walnąłem byczka oczywiście.
sokrates
17-07-2008, 14:09
oooo a gdzie ta szpoglasowa - muszę sie tam wybrać bo nie słyszałem :-)
sorry, oczywiście "zdarłem łacha".... wiadomo że o jaką chodzi, a wracając do zdjęcia - cukierokowo mi sie podoba tylko ta niebieskość w tle? albo UV kiepski albo nie wiem?
może PS by trochę pomógł.
domelmel
17-07-2008, 14:13
UV niestety nie miałem, a na tej wycieczce po raz pierwszy "bawiłem się" moim D80. Czyli na tą cholerna mgiełkę w górach, któraprawie zawsze mi wyłazi na zdjęciach UV pomaga? W gimpie troche probowałem to paskudztwo usunąć ale to co widać na zdjęciu to maks co mi sie udało osiągnąć niesty....
Boś tam był.
Zdjęcie przyciąga tych, co chcą to samo obejrzeć w rzeczywistości.
Pzdr.
Ciekawe wnioski wyciągasz z mojej opinii, wydawać by się mogło że wiesz więcej niż ja :) określiłem tylko swoje wrażenie. A na Szpiglasowej nigdy nie byłem :)
Pzdr.
domelmel
17-07-2008, 14:24
Ciekawe wnioski wyciągasz z mojej opinii, wydawać by się mogło że wiesz więcej niż ja :) określiłem tylko swoje wrażenie. A na Szpiglasowej nigdy nie byłem :)
Pzdr.
Bardzo polecam, widoki cudowne! Spacerkiem przez dolinę pięciu stawów ,szpiglasową do morskiego to jakieś 12 godz. :)
sokrates
17-07-2008, 14:29
UV niestety nie miałem, a na tej wycieczce po raz pierwszy "bawiłem się" moim D80. Czyli na tą cholerna mgiełkę w górach, któraprawie zawsze mi wyłazi na zdjęciach UV pomaga? W gimpie troche probowałem to paskudztwo usunąć ale to co widać na zdjęciu to maks co mi sie udało osiągnąć niesty....
ano pomaga, ale dobry filtr - klasy Hoya HMC Super itp...
takie jest że tak powiem "konstrukcyjne" założenie tego filtra. Uwidacznia się to wiele bardziej w analogu, ale na cyfrze w górach również zauważysz różnicę.
domelmel
17-07-2008, 14:37
ano pomaga, ale dobry filtr - klasy Hoya HMC Super itp...
takie jest że tak powiem "konstrukcyjne" założenie tego filtra. Uwidacznia się to wiele bardziej w analogu, ale na cyfrze w górach również zauważysz różnicę.
To musze sobie dokupić takie cudo, zakochałem się w górach więc przyda się na pewno:), poza tym zabezpieczy szkiełka przed zadrapaniami.
Trochę nieostre jak w twoim drugim zdjęciu, które prezentujesz parę wątków obok.
Ucięty kamień w PD też trochę psuje kadr
mskowronski
17-07-2008, 15:44
krótka rada - wstawiaj zdjęcia mniej skompresowane.
Mariusz Lesiuk
17-07-2008, 19:20
Chyba z Wierchu
wasilewk
17-07-2008, 21:40
Pzdr.
No, co TY !
Przecież duszy nie sprzedajesz !:???:
Luz ! :)
Pzdr.
P.S.
Właśnie niedawno stamtąd wróciłem - szkoda, że bez pogody.