PDA

Zobacz pełną wersję : Stowarzyszenie Fotograficzne +sprzęt do studia

Łukasz F.
17-07-2008, 13:48
Witam Forumowiczów.

W naszym mieście zawiązuje się stowarzyszenie fotograficzne - http://www.starogard-foto.yoyo.pl/, którego jestem członkiem, i którego założeniem jest propagowanie wszelkiego typu działań związanych z fotografia.
Aktualnie przymierzamy się do zorganizowania sobie studia do prowadzenia warsztatów fotograficznych.
Kwotę, jaką chcielibyśmy przeznaczyć na ten cel (jakieś lampy, stojaki, stelaże do zawieszenia tel i tła - przynajmniej te podstawowe: czarne i białe) to 1000 zł.
Czy ktoś mógłby zaproponować jakiś przykładowy sprzęt i miejsce, w którym można go kupić?

Z góry dzięki

yaqb
17-07-2008, 15:08
Jak na mój gust 1000 zł to trochę za mało. Średniej klasy lampy kosztują ok 1000 zł.
W chwili obecnej chłopcy z Neptuna są w trakcie tworzenia studia. Ich się zapytajcie ile ich już to wszystko kosztowało.

Łukasz F.
17-07-2008, 15:42
ok, dzieki za wskazowke

Riki
17-07-2008, 18:26
Pytania kieruj do naszego księgowego "piko", lub do Kaleida. Oni są dobrze zorientowani.
Pozdrawiam.

piko
17-07-2008, 18:42
Dokładnie - do gdańska nie masz daleko a i pewnie koszta wyjdą ci niższe - poczytaj u nas na forum i zobaczysz nasze studio

sailor
17-07-2008, 19:43
Średniej klasy lampy kosztują ok 1000 zł.

GDZIE?!?!?!??! wezme od razu ze dwa wagony

piko
17-07-2008, 19:47
kolega chyba miał na myśli niskiej klasy :)takie jak kupilimy do naszego studio. Sailor a może wpadniesz nad morze na otwarcie studia :) kilka uwag by się na pewno przydało

yaqb
18-07-2008, 06:45
GDZIE?!?!?!??! wezme od razu ze dwa wagony

Przepraszam Piotrze źle się wyraziłem;)
Niskiej klasy lampy tyle kosztują.

Ale na początek dla kogoś kto zaczyna swoją przygodę ze studiem powinno to wystarczyć.

dellos
18-07-2008, 10:26
I chyba też dla wszystkich, którzy nie zarabiają na fotografii, bo szkoda inwestować majątek w super lampy gdy nie ma na tym żadnego zarobku.

pebees
18-07-2008, 10:30
I chyba też dla wszystkich, którzy nie zarabiają na fotografii, bo szkoda inwestować majątek w super lampy gdy nie ma na tym żadnego zarobku.
No, i szkoda kupować jakieś D300, jeśli się nie ma zarobku lepiej kupić D40, albo w ogóle jakiegoś HP czy innego Kodaka kompaktowego ;-)

dellos
18-07-2008, 10:42
Tutaj nie wyrażę opinii, bo używałem D100 i D200 i oba uznałem za ścierwo, pewno D300 tak samo mnie rozczaruje :) nie ma to jak Mamya lub Sinar ot tak. Z cyfrówek chętnie bym przyjął Hasselblada H3D ale to nie koszt D100 niestety.

Łukasz F.
18-07-2008, 10:49
dziekuję wszystki za wyrażenie swoich poglądów w w/w temacie. Pewne namiary już dostałem, więc przedyskutuję problem z Zarządem :)
jeszcze raz dzieki i pozdrowionka

Niniejszym zamykam wątek

yaqb
18-07-2008, 11:23
Niniejszym zamykam wątek

Musisz zzielenieć byś mógł zamknąć ten wątek.

sailor
19-07-2008, 13:00
używałem D100 i D200 i oba uznałem za ścierwo, pewno D300 tak samo mnie rozczaruje :) nie ma to jak Mamya lub Sinar ot tak. Z cyfrówek chętnie bym przyjął Hasselblada H3D ale to nie koszt D100 niestety.

mega rotfl ... moze najpierw wypadaloby sie nauczyc zdjecia robic a potem dopiero marzyc o h3d? :D

dellos
21-07-2008, 14:53
Patrząc po niektórych Twoich zdjęciach to wiesz o czym piszesz... nadal się uczysz widzę... na pewno być osobą czepiającą się wszystkiego Panie Sailor... swoją drogą gdzie Pan żeglował ?? bo gdzieś widziałem, że pływałeś tu i tam...

sailor
21-07-2008, 15:27
Patrząc po niektórych Twoich zdjęciach to wiesz o czym piszesz... nadal się uczysz widzę... na pewno być osobą czepiającą się wszystkiego Panie Sailor... swoją drogą gdzie Pan żeglował ?? bo gdzieś widziałem, że pływałeś tu i tam...

czlowieku prosze cie .. jak sie wyowiadasz to na tematy o ktorych mozesz powiedziec cokolwiek wiecej niz tylko to co przeczytales w sieci. w jednym z wczesniejszych watkow poprosilem o przyklady reklam ktore podobno tak czesto robisz - wskazalem tez ze prosilem ci o to samo dwa lata temu. a jak do tej pory pokazales kilka zdjec ktore na tym forum nie przeszly selekcji w dziale album .. wiec albo przestan zgrywac bog wie kogo albo pokaz ze umiesz robic zdjecia.

ekonet
21-07-2008, 15:34
Tutaj nie wyrażę opinii, bo używałem D100 i D200 i oba uznałem za ścierwo, pewno D300 tak samo mnie rozczaruje
Może to forum (użytkowników sprzętu Nikon) nie jest godne, by Kolega je zaszczycał swą obecnością, skoro wymieniony sprzęt Kolega uważa za "ścierwo"? A my tutaj to kto? Ścierwojady?

tomekudla
02-09-2008, 12:39
Tutaj nie wyrażę opinii, bo używałem D100 i D200 i oba uznałem za ścierwo, pewno D300 tak samo mnie rozczaruje :) nie ma to jak Mamya lub Sinar ot tak. Z cyfrówek chętnie bym przyjął Hasselblada H3D ale to nie koszt D100 niestety.

Przepraszam moderację za ten wpis ale muszę skomentować człowieka przez którego prawie zachłysnąłem się tabletką do ssania.
Hehe, jednego psuja zdjęć mniej:mrgreen:

Podpisuje się pod żądaniem Sailora, pokaż zdjęcia na stół albo odetniemy Cię od neostrady:twisted:

P.S.
Podpisuje się w 102% pod zaproszeniem Piko.
Sailor, wpadaj do nas nad morze a pewnie i jakiś fotoplenerek się zorganizuje skoro u Ciebie w Poznaniu jak sami pisałeś nuuuudy:-D

RBT
02-09-2008, 23:36

Owe Nikony wcale ścierwa nie przypominają, myślę że wielu fotorepotrerów (i nie tylko) na zasadzie wzajemności mogło by wyrazić ta samą opinię o Mamiyi lub Sinarze. Ale oni tego nie zrobią, bo doskonale wiedzą, że każdy sprzęt ma swoje zastosowanie. Doskonałe skądinąd Sinary, a i pewnie Mamiye kompletnie nie sprawdza się u cioci Zuzi na urodzinach, gdzie prym będzie wiódł nawet tani kompakt (tfu, nawet nie wiem jak go nazwać).