Zobacz pełną wersję : 70-200 vr czarny czy szary
Tomek Konopka
17-07-2008, 13:48
Mam zamiar zakupić w usa 70-200vr 2,8, tylko mam dylemat czarny czy szary , szary jest ładniejszy tylko z białą osłoną wygląda trochę kiczasto,proszę o poradę i czy ktoś ma szary 70-200 ,
Ach jak ja chciałbym mieć takie dylematy...
Krzysiek82
17-07-2008, 13:52
Ale dylematy co niektórzy mają. I co, inni mają wskazać ładniejszą wersję?
rzuc monetą... ja tak zrobilem... maja tyle samo wad ile zalet - bialy mniej sie grzeje na sloncu, ale czarny mniej sie brudzi :)
Wypadlo na czarny i jestem tak samo zadowolony jak z bialego ktorego nie mam :D
Caly czarny sprzecik wyglada naprawde ladnie ( jesli mamy oceniac jak wyglada ) komponuje sie w calosc - widac odrazu ze to komplet i to z tej samej marki :)
Bialy jest optycznie duuuzo wiekszy - przy czarnym wyglada jak jakas 400/2,8.. ale to tylko zludzenie optyczne :)
To zależy z kim będziesz chodził na plenery. Jak z Canonowcami, to zdecydowanie szary - pamiętaj również o wymianie paska. Jak z Nikonowcami, to zdecydowanie czarny - możesz zaoszczędzić na pasku.
Jeśli plenery będą mieszane, to chyba trzeba zakupić dwa egzemplarze i pasek.
;) :)
Władca Pixeli
17-07-2008, 15:14
Mam zamiar zakupić w usa 70-200vr 2,8, tylko mam dylemat czarny czy szary , szary jest ładniejszy tylko z białą osłoną wygląda trochę kiczasto,proszę o poradę i czy ktoś ma szary 70-200 ,
Twój dylemat to nie kolor tylko czy uda się go kupić w USA? :mrgreen:
GrzegorzPPP
17-07-2008, 15:15
ja bym brał szary, ale to kwestia gustu :)
cypherdid
17-07-2008, 15:18
słyszałem że szare mają BFy ;P
Tomek Konopka
17-07-2008, 15:49
CO TO JEST BFy;P
Szary jest OK wszyscy beda wiedzieli ze masz super szkielko
Pozdrawiam Mirek
Szary wygląda fajniej ale brał bym klasyczny brzydki czarny :)
shaddixx
17-07-2008, 18:01
ja bym brał szary. sliczny jest.
Mateoosh
17-07-2008, 18:06
jasne ze szary :D i sliczny tomalo powiedziane ;P
Wooo... to jest szary 70-200?! :-)))
Krzysiek29
17-07-2008, 19:11
Kolor bez znaczenia można go zmieniać prawie dowolnie: http://www.pstryk.pl/details:6659/lenscoat+lens+cover+for+nikon+af+s+vr+zoom+nikkor+ 70+200+f+2.8g+if+ed
proponuję zieleń leśną:)
kot.paskowy
17-07-2008, 20:24
To zależy od tego, jaką masz karnację. Określ swój typ urody (tu pomocne mogą okazać się google i babskie poradniki) a następnie sprawdź, z którym kolorem bardziej Ci do twarzy. Uwaga! Istnieje ryzyko, że będziesz potrzebował obiektywu w cieplejszych barwach, np. złotego lub miedzianego, mi osobiście najlepiej jest w brązach, czasem w czerwieniach, więc przy tak znikomej ofercie kolorystycznej, wybór może okazać się więcej niż trudny. Pozdrawiam!
hahahaha... :lol:
słyszałem że szare mają BFy ;P
A ja, ze maja FF. Tak czy siak kiepskie sa :p
Czarnym focisz zwykłych, a białym tylko niewidomych.
Aż dziw, że nie ma szaro-czarnych, jak to czytam.
ten szary jest własnie szaro-czarny, bo ma czarne gumy zmian ogniskowych i odległości
ale tak sobie teraz mysle.... jesli bedziesz mial szary to nie bedzie pasowal do puszki... musisz jeszcze dokupic puszke w kolorze szkla... w przeciwnym wypadku - mozesz nabawis sie aberrasji sferycznej i tlo za obiektem na ktory ostrzysz bedzie rozmazane i nieostre :D
Tomek Konopka
18-07-2008, 10:35
Dzięki " vooda "szary z czarną osłona hb będzie najlepszym rozwiazaniem, pozdrawiam
mialam szary przez jeden dzien, ale doszlam do wniosku, ze za bardzo sie rzuca w oczy i wymienilam na czarny :)