Zobacz pełną wersję : Czy można gdziś przetestować NIKKORy??
Witam,
Czy może ktoś z Was się orientuje czy można (np. sladem SIGMY) przetestować gdziś obiektywy Nikkora??
:)
Fotet, powinno się to dać zrobić w sklepie lub salonie firmowym Nikona, ale takiego nie ma, bo NP ma klientów w d....e. Pozostaje szukanie sklepu, który akurat ma obiektyw, na którym Ci zależy i bedzie chciał otworzyć pudło. No i są jeszcze znajomi z forum, można się umówić i sprawdzić - to chyba najlepsze wyjście.
wczoraj se testowalem d200 w MM. bez problemu i pozowlili wziac zdjecia do domu:-)
sprobuj pewnie sie zgodza na szkla.
Grześ Pseudonim
16-05-2006, 20:43
... MM specjalizuje się raczej w kitowych obiektywach :D i Sigmie. Także obawiam się że za dużo sobie nie potestujesz
A i z wniesieniem i wyniesieniem własnego body może być kłopot. Bo obiektywu wynieść niewątpliwie nie pozwolą :)
meliszipak
16-05-2006, 20:57
Ja wnosiłem do MM puszkę, szkła i inne w celu przymierzenia do torby.
Nie miałem problemów, jedynie Ochroniarz spisał numery sprzetu.
Oczywiście nic nie kupiłem :mrgreen:
Obiektywów to oni raczej nie prowadzą.
w MM w krakowie stały całkiem nienajgorsze sigmy (30-tka 18-50 i jeszcze jakas chyba taka lepsza) i 2 niezłe nikkory ale za nic se nie przypomne jakies... ale to było bodajże w marcu :)
pjolofoto
16-05-2006, 21:54
Nie jest tak zle w MM , w Cz-wie maja S 10-20 ,N 70-300 D ED , 50 1.8 , N 35
i jeszcze troche Sigm. :D :D :D
mnie dalej kusi DX 17-55 AF-S
ale muszę sobie "w głowie poukładac" a test by mi pomógł:)
a puszeczka to D200
Fotet, jesteś z Warszawy. Zadzwoń do "Pstryka" i popytaj, czy możesz się przymierzyć do tego obiektywu. Bardzo często mają obiektywy w magazynie (dziś ktoś z D200 próbował Nikkora 70-200 VR), mozna podjechać do Łomianek i pstryknąć kilka fotek. Powinni się zgodzić. Zawsze możesz powiedzieć, że chcesz kupić, a potem sie rozmyślić. :wink: