Zobacz pełną wersję : d80 - Oglaszam ze...
KrzysztofS
16-07-2008, 14:22
Nikon d80 przekroczyl bariere 1800zl
tutaj (http://www.bluesklep.pl/go/_info/?id=274&&partner_id=25252525&&code=b965da1e366cf8a6a16fea97420cd885)
fader_audio
16-07-2008, 14:58
oczywiście samo body??? ależ te ceny lecą jasny gwint, ale to dobrze może pokuszę się na d300..
Z polską gwarancją?
Jest tam napisane EU/PL, ale rozumiem, że jest bezwzględnie honorowana w Polsce?
Serce się kraje jak pomyślę, że dałem 1600 za D40.. <chlip>
marex2000
16-07-2008, 17:28
Dzisiaj kupiłem,za 1729pln.(d80 body nówka)
Z polską gwarancją.
a gdzie kupiles, marex2000?
marex2000
16-07-2008, 17:40
Na Allegro od "Gandini"
todominik
16-07-2008, 18:06
Kurcze ceny fajnie poszły w duł - ja D80 kupiłem 2 miesiące przed premierą D3 & D300 i po tygodniu od premiery mój zestaw z obiektywem poszedł o 400zł w duł - teraz jak piszecie 1800zł - ja dałem 4099zł z 18-70mm + śmiesznym plecakiem ;( i do tego moja ostatnia przygoda z serwisem prawie 2 miesiące bez aparatu :( ALe dobrze że ten aparat jest taki extra :)
no ja dałem z zestaw d80 i 18-70 coś koło 2700zł (w listopadzie) teraz mógłbym mieć to samo za jakieś 2100zł, ale to prawie 8 miesięcy czekania i niezliczone ilości zdjęć upamiętniające mój pobyt w japonii, więc to w sumie tylko informacja dla nowych nabywców, że tak dobrą puszkę można kupić za tak śmieszne pieniądze (bo jednak trudno przeliczyć wartość zdjęć, szczególnie tych pamiątkowych na pieniądze, ja nie żałuję żadnego jen'a czy złotówki wydanej na aparat)
Obserwowałem ceny D80 i wydawało się,że stanęły w miejscu, byłem przekonany,że 1850 to już bariera nie do przekroczenia,a tu proszę. Kupiłem body 2 tygodnie temu żeby się z nim obyć zanim wyruszę na ślubik, niedługo okaże się ,że miałbym jeszcze za tą cenę gripa :)
cypherdid
17-07-2008, 08:38
Kurcze ceny fajnie poszły w duł (...)
nie wiem co to "duł"
cypherdid
17-07-2008, 08:48
btw..jak ktoś chce to niech kupi w tym sklepiku :)
gwarancji nie przyjmą w Polsce
Na Allegro od "Gandini"
A dostałeś tę gwarancję? I rachunek/fakturę? Jeśli nie to się nie dziw, jeśli tak to ja będę zdziwiony.
A ja Wam mówię, że trzeba poczekać, za kilka lat D80 będzie po trzy-cztery stówy
od Gandini tez kupowałek mojego d50 i jest faktura i gwarancja
tomekudla
17-07-2008, 12:25
Pod koniec czerwca w rtv euro agd za d80 i 18-55 dałem 2499, po 1 lipca było już 200 zł tańsze.
Heh, zaoszczędziłbym dwie stówki a straciłbym kilka dni wspaniałego focenia:mrgreen:
nawet nie mówcie - ja we wrzesniu 2007 za D80(uzywanego) i T28-75/2.8 (nowego) dałem 4300 :(
Teraz ten zestaw wart pewnie z 2500 :(
A nawet roku u mnie nie ma...
Ech te obnizki.. :)
Ja kupiłem swój zestaw D80+18-200VR w listopadzie 2007 za 4444zł (słynna jednotygodniowa promocja w Fotojokerze). Teraz ten zestaw kosztuje chyba ok.3800zł. Straciłem <> 650 zł. Normalne. Sprzęt tanieje. Ale ile frajdy i tysięcy zdjęć ?? Tego się nie da przeliczyć na żadne pieniądze. Kupujcie D80 i cieszcie się nim, bo to naprawdę świetna puszka :)
BTW. Ostatnio na forumowej giełdzie widziałem body D70 za 700 bądź 800 zł. I weź teraz człowieku kup kompakta :)
a zeby bylo smieszniej - wlasnie myslalem o jakims cykadle ostatnio ktore do kieszeni w spodniach sie zmiesci. I jak spojrzalem na ceny, to bylem w szoku:D.
Zanim zostane zmieszany z blotem za tego kompakta - to na wakacje, na biwak, pod namiot, nie bedzie mi zal jak mi go ukradna/popsuje/utopie. Lustra szkoda... no i nie oszukujmy sie jest wielkie i nieporeczne na biwaku. Cos jak jednorazowka na klisze. Tyle ze na karty:D.
A wracajac do tematu - za D60 + 18-55 vr dalem 2100 w FJ w marcu. Teraz juz nawet nie patrze na ceny takiego zestawu. po co sie denerwowac?
mattromanow
17-07-2008, 12:42
Prawda jest taka, ze ze sprzetem jak z samochodem po wyjsciu z salonu juz o kilka tysiecy tanszy a 2 km przejechane..
To samo jezeli chodzi o foto i komp.
Tak naprawde to jest dobra wiadomosc dla tych ktorzy beda chcieli sie przesiadc o polke wyzej.
Jak tak ceny D80 lecą w dół to może już za kilka tygodni dowiemy się, że D90 gotów, albo co?
Jak tak ceny D80 lecą w dół to może już za kilka tygodni dowiemy się, że D90 gotów, albo co?
Tak, jasne... od 2 lat się już dowiadujemy :D
KrzysztofS
17-07-2008, 15:34
Prawda jest taka, ze ze sprzetem jak z samochodem po wyjsciu z salonu juz o kilka tysiecy tanszy a 2 km przejechane..
To samo jezeli chodzi o foto i komp.
Tak naprawde to jest dobra wiadomosc dla tych ktorzy beda chcieli sie przesiadc o polke wyzej.
wlasnie po to to napisalem, to jest informacja dla przesiadajacych sie glownie + ew. niezdecydowanych np miedzy d60 a d80, d80 daje dostep do prawie wszystkich szkiel nikona od lat 70ych tak wiec teraz warto sie zastanowic nad zakupem bo cena juz jest bardzo przystepna, co niniejszym czynie...
swoja droga d80 cenowo dobrze sie trzymal bardzo dlugo, dopiero od niedawna tak spadl, mysle ze to wynik pokazania sie na rynku puszek typu d40 oraz d200/300
mattromanow
17-07-2008, 16:01
wlasnie po to to napisalem, to jest informacja dla przesiadajacych sie glownie + ew. niezdecydowanych np miedzy d60 a d80, d80 daje dostep do prawie wszystkich szkiel nikona od lat 70ych tak wiec teraz warto sie zastanowic nad zakupem bo cena juz jest bardzo przystepna, co niniejszym czynie...
swoja droga d80 cenowo dobrze sie trzymal bardzo dlugo, dopiero od niedawna tak spadl, mysle ze to wynik pokazania sie na rynku puszek typu d40 oraz d200/300
Mnie to cieszy, bo umiejetnosci rosna i moze za jakies pol roku bedzie potrzeba wymienic d50 to wtedy ceny za d200/300 beda dla mnie osiagalne, bo z tego co czytam, dowiaduje sie to nizej z tego body (d50) nie ma sensu przechodzic. No inaczej sens zawsze jest, ale nie przy tak spdajacych cenach i kolo sie zamyka ;)
ot kurde przepłaciłem... i to kurde dwa tygodnie temu!! 2,4 tys za d80 + 18-55 ... jednak te porównywarki nie są takie mądre :( ale pucha warta swojej ceny :)
FlashGordon
17-07-2008, 21:32
Dobra, Panowie (i Panie oczywiście też).
To niech mi teraz ktoś odpowie na pytanie - kupować teraz za 1730 czy czekać jeszcze miesiąc-dwa, aż spadnie? Dodam, że w rozliczeniu daję body D40, którego cena też pewnie spadnie jeszcze do tamtego momentu...
Motywatory do zaczekania na najlepszy moment są dwa: 1. małża, 2. to samo, co każe człowiekowi walić przez całe miasto na stację, gdzie benzyna jest o kilka groszy tańsza ;)
...zbliża się następca i inni producenci obniżaję ceny na swoje puszki...
ile byś nie zaczekał i tak przepłacisz... zależy ile masz kasy, cena może nagle stanąć i się długo nie ruszać w skrajnym i mało prawdopodobnym przypadku (np jakieś trzęsienie ziemi, tajfun itp w okolicach fabryk nikona) może skoczyć do góry..
Spece od branży elektronicznej mówią tak:
- kiedy bierzesz produkt z półki jest już coś lepszego od niego
- kiedy dochodzisz z nim do kasy jest już przestarzały i nie wart zakupu.
To takie przejaskrawienie ale coś w tym jest...
To niech mi teraz ktoś odpowie na pytanie - kupować teraz za 1730 czy czekać jeszcze miesiąc-dwa, aż spadnie? Dodam, że w rozliczeniu daję body D40, którego cena też pewnie spadnie jeszcze do tamtego momentu...
Motywatory do zaczekania na najlepszy moment są dwa: 1. małża, 2. to samo, co każe człowiekowi walić przez całe miasto na stację, gdzie benzyna jest o kilka groszy tańsza ;)
Jak tak stawiasz sprawę (miesiąc, może dwa) to chyba bym brał teraz
maciekjak
18-07-2008, 10:45
ehh ale te ceny lecą, pamietam jak płaciłem za samo body D80 2800zl
nataliamilk
18-07-2008, 11:14
no ja wlasnie kupilam d80 za 1680zł nówka, co prawda trzeba jeszcze doliczyc transport no ale fakt faktem ze sama puszka kosztowala chyba z 100-150 zl wiecej niz nowy d40x. mozna poczekac jeszcze z pol roku i potanieja no ale czekajac nie mozna focić;)
KrzysztofS
18-07-2008, 11:17
ja bym bral, zreszta mam ten sam uklad co Ty ale chwilowo nie mam kasy, chce dac w rozliczeniu d40, 2 miesiace temu dawali mi za niego 600-700zl teraz nie wiem ile skoro nowka kosztuje jakies 1100zl, sadze ze d80 do wiecej niz 1500 za body nie zejdzie, niedlugo poajwi sie jakis nowszy model i po prostu ludzisk abeda kupowac ten nowszy, tak samo jak bylo z d40x i d60, po prostu pojawia sie cos co jak kanibal zjada swojego poprzednika
faktem jest ze d80 to jest tak dobra puszka ze jeszcze za 10 lat bedzie uwazana za ideal dla poczatkujacych amatorow
kurde za 1700 kupowalem 10 mies temu d40, wtedy d80 bylo po 3300, kurdeeeee
Ja bym nic nie brał i nic nie kupował.
Za jakieś 2-3 lata D700 też będzie w cenie dzisiejszego D80.
To po co dzisiaj przepłacać ;)
KrzysztofS
18-07-2008, 11:27
ile byś nie zaczekał i tak przepłacisz... zależy ile masz kasy, cena może nagle stanąć i się długo nie ruszać w skrajnym i mało prawdopodobnym przypadku (np jakieś trzęsienie ziemi, tajfun itp w okolicach fabryk nikona) może skoczyć do góry..
Spece od branży elektronicznej mówią tak:
- kiedy bierzesz produkt z półki jest już coś lepszego od niego
- kiedy dochodzisz z nim do kasy jest już przestarzały i nie wart zakupu.
To takie przejaskrawienie ale coś w tym jest...
jest! i to duzo prawdy, postep w elektronice jest najszybszy z wszystkich branz, to ma jednoznaczne przelozenie na ceny sprzetu, ale sa przyklady ze dany sprzet moze sie bardzo dlugo trzymac na rynku bez wzgledu na nowosci, wg mnie takim przykladem byla stara nokia 6230,
po prostu od czasu do czasu chyba przez przypadek producent zrobi sprzet ktory zaspokaja 90% potrzeb 90% uzytkownikow i pewnie dostanie zjeby od swojego dzialu sprzedazy ale potem sprzety te otrzymuja status kultowych, normalnie takie cos nie moze miec miejsca bo inaczej ludzie nie kupowaliby nowosci, zawsze powinen pozostac jakis niedosyt, a to brak tego a to tamtego co potem urasta do rangi takiej wady ze trzeba zmienic sprzet
zmiana jest tym co napedza wspolczesne rynki, gdyby ludzie rozsadniej podchodzili do zakupow, caly ten marketingowy belkot bylby jak groch o sciane, a jednak sam widzialem jak dziewczyna kupowala aparat kompaktowy z kolorze czerwonym bo jej pasowal do torebki :P
velaskez
18-07-2008, 12:19
ale się porobiło z cenami, ale tak jak ktoś tu już powiedział, gdybym czekał to nie zrobiłbym tych zdjęć które zrobiłem. Warto było nie czekać.
marex2000
18-07-2008, 14:15
A dostałeś tę gwarancję? I rachunek/fakturę? Jeśli nie to się nie dziw, jeśli tak to ja będę zdziwiony.
elanek! będziesz musial się zdziwić,jest gwarancja+dowód zakupu.
Przepraszam,że odpisuje dopiero teraz, ale wczoraj bylem poza zasięgiem komputara.
pozdrawiam!
FlashGordon
18-07-2008, 15:33
ja bym bral, zreszta mam ten sam uklad co Ty ale chwilowo nie mam kasy, chce dac w rozliczeniu d40, 2 miesiace temu dawali mi za niego 600-700zl teraz nie wiem ile skoro nowka kosztuje jakies 1100zl, sadze ze d80 do wiecej niz 1500 za body nie zejdzie, niedlugo poajwi sie jakis nowszy model i po prostu ludzisk abeda kupowac ten nowszy, tak samo jak bylo z d40x i d60, po prostu pojawia sie cos co jak kanibal zjada swojego poprzednika
faktem jest ze d80 to jest tak dobra puszka ze jeszcze za 10 lat bedzie uwazana za ideal dla poczatkujacych amatorow
kurde za 1700 kupowalem 10 mies temu d40, wtedy d80 bylo po 3300, kurdeeeee
Hehe, witaj w klubie. Dobra puszka dla poczatkujacych amatorow to wlasnie D40, D80 to juz cos na nieco dluzszy mariaż... może ze 2 lata. Potem pewnie cos inszego ;)
A nie kupować nic bo coś lepszego czai się za rogiem to utopia... Oczywiście, czasem warto poczekać, ale w ten sposób większość jeździłaby jeszcze furmankami ;) No i jak ktoś powiedział - te wszystkie foty wytrzaskane w międzyczasie.... :D
a to przecież fotografie sa sensem istnienia aparatu nie zapominajmy po co ten sprzęt za ciężkie pieniądze kupujemy :)