Zobacz pełną wersję : 8700 i karta 8GB
Witam.
Posiadam kompakt Nikona 8700. Chciałbym do niego dokupić kartę CompactFlash 8GB jednak nie jestem pewien czy aparat obsłuży tak pojemną kartę. Mógłby mi ktoś pomóc? :)
Pozdrawiam
Art Erie
19-07-2008, 14:58
W moim 8800 mam 4GB i licznik nie widzi całej karty, to znaczy na pustej karcie nie pokazuje faktycznej ilości zdjęć jakie mozna zrobić. Po za tym wszystko jest OK. Co do 8GB, obawiam się aparat może nie widzieć całej karty więc zakup 8GB może się okazać bezskuteczny. Jeśli potrzebujesz takiej powierzchni, to kup 2x 4GB, albo DataBank.
PS
Zwróć uwagę, że piszę tutaj o C8800 :)
Też kiedyś chciałem kupić 8700. Coś mi tam świta w pamięci (niezbyt wyraźnie bo dawno to było:D ) że maksymalnie 4GB albo nawet tylko 2GB karty obsługuje. Trzeba by przeszukać archiwum forumowe.
CP8700 powinien obsłużyć z firmwarem 1.3
Poniżej wymieniono optymalizacje, jakie wprowadzono w wersji 1.3 oprogramowania.
- Dodano obsługę kart pamięci Compact Flash™o pojemności większej niż 4 GB.
- Usunięto błędy w menu i w tekstach komunikatów w języku hiszpańskim.
Patrz na stronie www.nikon.pl (http://www.nikon.pl)
Witam :)
Dzięki wielkie, znalazłem i zainstalowałem nowe oprogramowanie. Ale i tak na wszelki wypadek przejdę się do jakiegoś sklepu z elektroniką i wypróbuję czy aparat widzi całą kartę.
Pozdrawiam