Zobacz pełną wersję : Nowe profile do Picture Control (Portrait i Landscape)
Może to zainteresuje tych, którym D300 przepala czerwienie:
na razie na stronach japońskich:
http://nikonimglib.com/opc/
Było :http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=65395
Witam,
Czy sa moze w sieci jakies zdjecia z nowymi profilami . jezeli nie to czy ktos moze cos podeslac.
Dzieki
Witam,
Czy sa moze w sieci jakies zdjecia z nowymi profilami . jezeli nie to czy ktos moze cos podeslac.
Dzieki
Wgrywasz profile, robisz fotki i masz. Jak Ci się nie spodobają, to je wyrzucisz.
Dokładnie, wszak to nic nie kosztuje!
Wgrywasz profile, robisz fotki i masz. Jak Ci się nie spodobają, to je wyrzucisz.
albo nic nie wgrywasz i nie robisz fotek, tylko po zainstalowaniu nowego profilu oglądasz stare NEF-y w CNX albo VNX ;)
albo nic nie wgrywasz i nie robisz fotek, tylko po zainstalowaniu nowego profilu oglądasz stare NEF-y w CNX albo VNX ;)
No właśnie, ale mi się niestety nie udało wgrać profili Landscape i Portrait do NCX. Do D300 owszem, ale kiedy w NCX uruchamiam Picture Control i klikam "Import" to oba profile są co prawda widoczne, ale są podświetlone na szaro i nic się nie dzieje. Z innymi profilami tego problemu nie miałem. :(
Jakieś sugestie ?
marekm, do programw (nie do body) jest odrębna instalka profili, użyłes jej? u mnie wszystko śmiga (poza tym, że NX muli)
o to to to to...dopiero zaczaiłem...dzięki
ej... a czemu mi po instalce tej instalki poginęły w NX zaawansowane opcje dostępne po zmianie profili, typu sharpness????????????
marekm, do programw (nie do body) jest odrębna instalka profili, użyłes jej? u mnie wszystko śmiga (poza tym, że NX muli)
Poszło. :-D
Do puchy też wgrałem, ale ponieważ są tylko cztery miejsca, musiałem wyrzucić jeden z profili D2X. Wiem, że wystarczy mieć w NCX, ale tak jest łatwiej, tym bardziej, że jeden bank mam ustawiony na Portret.
wiem...to po update`cie do wersji 1.3.4 giną te opcje...Jak można takie g..................wno ludziom wciskać! No nie mogę....
byTOMall
17-07-2008, 08:44
Trzeba wcisnąć trójkąt obok Advanced....
trójkąt jest NIEaktywny, zostaje tylko quick adjust
marcinas
17-07-2008, 11:12
u mnie jest aktywny i wszystko śmiga