Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Okna - [Nemeth]
Witam
Miejskie wariacje.
Lubelskie uliczki.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img387.imageshack.us/img387/2360/dsc9824bz8.jpg)
pozdr.
Piotr_ek
16-07-2008, 00:49
:)
jaka to ulica...
wypatrzyłeś :)
czemu nie b/w ?
rozne uczucia budzi we mnie to zdjecie ale wszystkie do przyjemnych nalezace...
przypomina mi sie dziecinstwo...
dla mnie bomba!
Jakoś mi nie podeszło w b/w. Choć tak po prawdzie nie byłoby tego co widać gdybym nie zrobił b/w ;) Tyle jeśli o technikę ;)
ul. Dominikańska.
Piotr_ek
16-07-2008, 01:14
U mnie na laptopie widać lekką desaturację. Znów stwierdzam, że na LCD nie da się dobrze określić barwy i jasności - patrzę i patrzę i pod każdym kątem widzę co innego :)
A co to jest "desaturacja" ? ;)
Piotr_ek
16-07-2008, 12:06
A co to jest "desaturacja" ?
:) zmniejszenie nasycenia barwy - u mnie na monitorze tak waśnie widać kolorki na tych kamieniczkach. Oczywiście nie mówię, że jest to jakiś błąd wręcz przeciwnie nawet mi się podoba...
bardzo ciekawie wypatrzone...
i dobrze, że prania nie było:mrgreen:
Fajnie wypatrzyles Maciek, "graja" te okna w kadrze, z malych uwag to mz kamiennnica zamykajaca w oddali uliczke jest zbyt mocno naswietlona.
BTW - co ten Lublin robi z ludzmi jednak :) przyjechal na pare dni i juz jaki odmieniony avatarek hehehehehe
:) zmniejszenie nasycenia barwy - u mnie na monitorze tak waśnie widać kolorki na tych kamieniczkach. Oczywiście nie mówię, że jest to jakiś błąd wręcz przeciwnie nawet mi się podoba...
Piotr_ek ... teraz uważaj, będzie mój ulubiony tekst (zaraz przed - zmień sobie monitor ;) ):
-Tak miało być.
;)
Calme
Faktycznie. Przyciemniłem podłogę i choć myślałem, żeby przyciemnić tę kamieniczkę w centrum to w końcu zapomniałem ze zmęczenia...
BTW - poprzedni avatarek też był z Lublina ;)
Piotr_ek
16-07-2008, 20:18
Piotr_ek ... teraz uważaj, będzie mój ulubiony tekst (zaraz przed - zmień sobie monitor ):
Maciek ja wiem, że LCD to zło...
Vodafone
16-07-2008, 20:19
Szału nie robi... taki sobie pstryk, no i to niebo... ;-)
Burkinafaso
16-07-2008, 20:25
O ja pierdziu - lubelska Starówa. Oj gorąco musiało wtedy być :mrgreen:.
Fakt, środek trochę wali po oczach, ale tu kurna o klimat przede wszystkim chodzi. A ten - jak zwykle zresztą - jeeest...
Maciek ja wiem, że LCD to zło...
Ale z tym monitorem to był żart ;)
dość ciekawe aczkolwiek blednie przy Twoich innych pracach :mrgreen:
PS. nie rozpuściliście się w tym upale ? :)
Vodafone
16-07-2008, 21:09
Patrząc na to szare niebo ;-) to chyba dali radę bo sądząc po kolorze nieba zbierało się na burzę ;-)
Patrząc na to szare niebo ;-) to chyba dali radę bo sądząc po kolorze nieba zbierało się na burzę ;-)
Na niebie jest gradient szary. Niebo było bez jednej chmurki.
Całe zdjęcie jest w takiej tonacji więc coś się tak specu tego nieba tak uczepił?
Calme
Upał niemożebny. Trafiłem akurat na największe upały...
Vodafone
16-07-2008, 21:22
Na niebie jest gradient szary. Niebo było bez jednej chmurki.
Całe zdjęcie jest w takiej tonacji więc coś się tak specu tego nieba tak uczepił?
Ponieważ mi się nie podoba... więc o tym napisałem ;-)
cyrusvirus
16-07-2008, 22:49
Bardzo ładnie to wygląda :)
A ile razy krzyczałeś, żeby pootwierali okna.:mrgreen:
Grzegorka
16-07-2008, 23:36
Odcierpiałam ten upał, pomimo kapelusza chyba mnie lekki udarek dopadł :) Ale warto było!
Odcierpiałam ten upał, pomimo kapelusza chyba mnie lekki udarek dopadł :) (...)
Bo okna były otwarte to przeciąg był i Cię zawiało :mrgreen:
Grzegorka
16-07-2008, 23:39
Bo okna były otwarte to przeciąg był i Cię zawiało :mrgreen:
Guuupek :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mnie się podoba:)
Fajny,ciekawy pomysł
pozdr
fajny klimat tej foty ,Maciek ale ja bym jezeli nie dosycił to może troszeczkę przyciemnił sam dół (mz.nnabrałaby klarownosci),bo u mnie środek fotki wydaje się zbyt jasny - generalnie na plus za miejsce i sposób jego pokazania
pozdrawiam :-D
autograf
19-10-2008, 02:16
ul. Dominikańska.
I dlatego też i mnie się podoba :mrgreen:
A na serio - przypomniały mi się Kielce. Mieszkam w centrum, w samym centrum Kielc. W kamienicy z lat pięćdziesiątych. Oglądając TO zdjęcie - zatęskniłem za moją małą Ojczyzną!
Dzięki Nemeth!
fajne...ale czegoś brakuje....
Fajna fotka, lubię desaturację
Megazordon
01-11-2008, 13:45
O! I takie Twoje zdjęcia lubię. Prosty przekaz, miast impresjonistycznych wycieczek. I dział odpowiedni ;)
fajne...ale czegoś brakuje....
To fajnie, że fajnie. Ale czego brakuje?
Fajny motyw z pootwieranymi oknami.