Zobacz pełną wersję : D50 a Sigma 70-300 1:4-5,6 DL makro
Witam,
Chcę się przesiąść z Nikona klasycznego na D50. Mam pytanie do znawców czy ww. szkło sigmy będzie działało z D50 i czy wszystkie dostępne funkcje będą chodzić? Czy miał ktoś doświadczenia? Z góry dzięki za pomoc.
Pozdroawiam
Wedlug wszystkich znakow na niebie i ziemi, nie biorac pod uwage cech osobniczych danego obiektywu, bedzie dzialala ;)
Witam,
Co do takiego zestawu ... mam doładnie taki jaki opisałeś. D50 współpracuje z tym obiektywem bez najmniejszych problemów. Nie jest to szkło z najwyższej półki, ale wydaje mi się, że jest o wiele lepsze od Nikonowskiego odpowiednika serii G. Podczas zdjęć plenerowych spisuje się "całkiem" dobrze, auto focus to może nie demon szybkości ale nie wymagajmy za dużo od obiektywu, który można zakupić za kwotę 400-700 PLN. :wink:
Czasami ma problem z uchwyceniem ostrości (w plenerku) ale to już zależy od kadru, ekspozycji, zastanych warunków itd. Sprawa gorzej wygląda w pomieszczeniach przy gorszym np. oświetleniu :( i tu jest jak dla mnie bardzo źle - focus zaczyna wariować a obiektywik zaczyna się "kręcić". Dlatego lepiej wyłączyć AF i używać manuala.
Całkiem solidna konstrukcja (ja za te pieniążki). Jeżeli byś chciał mogę Ci podesłać fotkę na maila. Jestem nowy na forum i nie wiem czy mogę tutaj wrzucić fotkę czy nie.
Pozdrawiam
Detente